Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Divizia Betoane de la Prakt

Echipamente moderne pentru prefabricate

12.03.2009
Dan Pavel
Echipamente moderne pentru prefabricate
Largirea constanta a portofoliului de produse pe fiecare divizie Prakt s-a realizat cu scopul declarat de a furniza cat mai multe solutii tehnice clientilor. Din acest motiv, oferta extrem de variata de la Prakt include si noi game de echipamente, specializate, pentru producerea prefabricatelor din beton.

Producatorul Tecnocom S.p.A. ofera pentru piata din Romania solutii complete, echipamente specializate pentru aplicatii din domeniul industrial, civil, pentru realizarea de drumuri si agricultura. Producatorul italian se bucura de o larga recunoastere internationala, produsele sale fiind distribuite in peste 50 de tari situate pe cinci continente. Calitatea produselor sale este garantata de faptul ca toate liniile de productie, echipamentele si cofrajele produse sunt integral proiectate si dezvoltate de catre specialistii din cadrul departamentului tehnic al companiei. Aceste aspect este esential pentru produsele Tecnocom S.p.A., deoarece compania se poate baza pe o experienta de piata de peste 30 ani, concentrata sub forma unui know-how de ultima generatie, dar si a elaborarii unor teste de calitate extrem de dure, menite sa garanteze utilizatorului calitatea produselor si a performantelor acestora.

In prezent, Tecnocom S.p.A. dezvolta solutii tehnologice extrem de flexibile, acestea putand sa faca fata direct, fara interventii ulterioare, cerintelor particulare ale fiecarui client. De asemenea, cateva caracteristici generale ale produselor oferite sunt: modul simplu de utilizare, siguranta lor in exploatare si o productivitate foarte buna. In anul 2002 compania a primit certificatul de calitate UNI EN ISO 9001:2000 standard.

Oferta pentru Romania a firmei Tecnocom S.p.A. acopera urmatoarele produse:
- Linii pentru produs panouri din beton pentru constructii civile si industriale
- Echipamente pentru produs stalpi si traverse din beton pentru constructii industriale
- Echipamente pentru produs prefabricate din beton (sisteme de acoperis industriale)
- Echipamente pentru produs inchideri prefabricate
- Cofraje pentru produs prefabricate din beton precomprimat
- Echipamente pentru produs traverse de poduri


Sub sloganul "Construim viitorul", producatorul Colle SpA este unul din liderii europeni in domeniul tehnologiilor pentru producerea betonului precomprimat. Instalatiile sale de ultima generatie, disponibile acum si in Romania prin intermediul reprezentantului unic Prakt SA, ofera o gama larga de tuburi, de elemente din beton armat cu forme variate in sectiune, incluzand sectiuni patrate si dreptunghiulare, racorduri, capete de robinet, samd

BIMATIC de la Colle: un echipament cu functionare automata, destinat producerii tuburilor de beton fara curbura, ranforsate sau neranforsate, cu lungimi de pana la 3.000 mm si diametre de pana la 2.000 mm, in cantitati industriale. Masina poate produce in acelasi timp doua sau trei produse, ca de exemplu trei tuburi cu diametre de la 300 la 500 mm la fiecare ciclu de fabricare, doua tuburi cu diametru de pana la 800 mm pentru un ciclu sau un tub cu diametru intre 900 si 2.000 mm pe un ciclu de productie.

VIBROTUBI este o alta instalatie destinata producerii unei game largi de produse din beton ranforsat, cu diferite forme ale sectiunii, incluzand sectiuni patrate si dreptunghiulare. In mod special, acest tip de masina poate produce conducte circulare cu o lungime, la cerere, de pana la 4.000 mm, si cu un diametru ce poate varia intre 300 si 3.600 mm. Daca vorbim de alte tipuri de sectiuni, de exemplu pentru cele dreptunghiulare se poate ajunge la o dimensiune maxima de 5.000 x 3.000 mm.

VIBROMATIC 1000 este un utilaj rapid, cu o utilizare universala si in acelasi timp economic. Acesta poate produce o gama extrem de larga de produse din beton cu lungimi intre 60 si 1.600 mm si diametre intre 100 si 3.000 mm. In functie de marimea si tipul produsului final, placa de turnare poate suporta mai multe sabloane pana la sapte bucati pe ciclu, precum: guri de vizitare de baza, rotunde sau conice, tuburi imbinate pentru gurile de vizitare, tuburi simple, de legatura, de drenaj. De asemenea, se pot obtine guri de vizitare pentru canale cu utilizare domestica sau pentru strazi, racorduri cu reductie, inele pentru rezervoarele de tratare a apelor precum si sabloane.

WEILER ITALIA S.r.l reprezentata incepand cu acest an de catre societatea Prakt in Romania. Compania a fost fondata in anul 1970 la Milano, in prezent oferind utilaje si fabrici la cheie destinate productiei de elemente pretensionate.

WEILER ofera o gama larga de elemente pretensionate pentru piata din Romania, precum semifabricate din beton sub forma de placi cu miez gol la interior, grinzi cu sectiune transversala T precum si bare cu sectiune dreptunghiulara.

Mai putin beton: datorita numarului mare de goluri tehnologice, consumul de material scade. In schimb, nu este necesara cresterea grosimii, deoarece rigiditate miezurilor de interior este foarte mare.

Mai putin otel: datorita procesului de pretensionare si prin utilizarea unor fascicule de sarma sau a unui sistem special de sarme din otel in cadrul acestuia. De exemplu, pentru o deschidere de 3,5 m se utilizeaza cu 50% mai putin otel in comparatie cu cantitatea necesara pentru semifabricatele-placi masive sau cele cu o pretensionare slaba.

Mai putine ore de lucru: procesul de productie al placilor cu miez gol este acum foarte modern si automatizat in asemenea grad, incat este necesar un numar de muncitori mai mic cu 40% decat in cazul producerii placilor masive.

Alte avantaje ale utilizarii acestei tehnologii moderne constau in reducerea greutatii proprii, o deschidere intre stalpii de sustinere mai mare, astfel fiind necesari mai putini stalpi. Desi placile cu miez gol la interior pot fi utilizate pentru deschideri mari, ele sunt la fel de bine folosite si pentru distante mai mici. Nu in ultimul rand, procesul de asamblare a lor in structura finala este mult mai scurt si mai rapid.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI