Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
IMER GROUP

Expansiunea internationala continua

12.03.2009
Cristina Catanescu; Dan Vasile
Expansiunea internationala continua
IMER Group va expune cu ocazia Intermat Paris o gama completa de utilaje si echipamente care-i poarta insemnele, din care nu vor lipsi ultimele inovatii tehnologice si cele mai noi produse distribuite in Franta, cu ajutorul reprezentantei franceze a grupului, IMER Franta.

Divizia de Utilaje pentru Beton a grupului italian se concentreaza cu precadere asupra echipamentelor mobile, iar cele mai importante modele ale sale ORU ONEDAY, ORU MULTIS si ORU JUST vor fi expuse in prima linie la Intermat.

Divizia De Utilaje de Constructii si Divizia de Turnare si Transport Mortar vor prezenta doua produse in premiera la nivel international, pompa de beton cu piston Booster 15 si pompa elicoidala de beton Silent 300CL. Cat despre echipamentele de constructii, IHIMER (companie formata in anul 2002 ca o asociere intre Grupul IMER si IHI, specializata in productia si vanzarea de mini-excavatoare, mini-incarcatoare compacte si mini-dumpere) va aduce la Intermat incarcatorul pe senile CL35 si mini-dumperul Carry 110. Astfel, grupul italian va fi o prezenta unica si unitara la acest eveniment, sprijinind direct reprezentanta franceza IMER Franta, care va distribui aceste utilaje pe piata din Hexagon.

Prezenta pe scara larga a produselor Grupului IMER la Intermat 2009 confirma importanta pe care compania o acorda strategiei de internationalizare asupra careia si-a concentrat atentia in ultimii ani. Franta este una dintre pietele cheie ale acestui grup si, in ciuda conditiilor adverse existente ce afecteaza economia mondiala in prezent, IMER intentioneaza sa acorde reprezentantei franceze un sprijin la fel de mare ca si pana acum. Aceasta va permite optimizarea vanzarilor si distribuirii solutiilor pe piata franceza, cu atat mai mult cu cat IMER si-a deschis prima filiala straina in Franta.


ORU ONEDAY, ORU MULTIS si ORU JUST sunt trei echipamente mobile ale Diviziei de Utilaje pentru Beton care indeplinesc cerintele oricarui sector al constructiilor.

Pe segmentul de productie a betonului, echipamentele mobile dezvoltate de catre aceasta divizie a IMER vor juca rolul principal pe scena Intermat 2009. Modelul de maxim interes este ORU ONEDAY , ale carui puncte forte sunt usurinta in transport, dimensiunile compacte si pre-asamblarea completa. Acest echipament dispune de o structura electrica completa, astfel incat permite trecerea imediata de la configuratia pentru transport la configuratia pentru operare. ORU ONEDAY se remarca si el prin solutiile inovative pe care le inglobeaza (cum ar fi sistemul PLUG&PLAY, care ajuta la reducerea timpului necesar asamblarii, conectarii cablurilor electrice si punerii in functiune a masinilor in cadrul spatiilor de lucru). Cea mai importanta componenta a statiei de betoane ORU ONEDAY de la IMER este unitatea pentru mixat, mixerul ORU MS (cu o capacitate de incarcare de 2.250 litri si 1.500 litri de produs finit obtinut in urma procesarii), care are capacitatea de a mixa diferite tipuri de beton de inalta calitate. Datorita procesului de control continuu, este posibil sa se asigure o eficienta maxima si sa se obtina un produs la calitatea ceruta de clienti.


ORU MULTIS 750/500 este un alt model de statie mobila care ocupa un loc semnificativ in gama de produse de la IMER. Pre-conectat electric si pre-asamblat, modelul are capacitatea de a distribui 30 de metri cubi de beton vibrat pe ora. Proiectat pentru a satisface cerintele specifice ale sectorului de beton pre-mixat, ORU MULTIS 750/500 se potriveste perfect necesitatilor de pre-fabricare, avand un grad ridicat de mobilitate: este usor de transportat, simplu de folosit si instalat. De asemenea, acest produs este foarte versatil, putandu-i-se atasa intre 1 si 3 brate auxiliare sau o statie orizontala.


ORU JUST este o statie mobila cu uscare produsa de catre IMER pentru incarcarea mixerelor de beton. Conceputa astfel incat sa fie usor de transportat si instalat pe toate tipurile de santiere, poate fi transportata cu ajutorul unui camion articulat de dimensiune standard si in numai cateva ore este pregatita sa produca beton (intre 40 si 50 mc de beton pe ora, in functie de tipul de alimentator utilizat). Din punct de vedere structural, ORU JUST se compune dintr-un monoblock care include o rama de sustinere,un buncar pentru agregate, o curea de transmisie, o unitate de amestecare a cimentului si un panou de control.

Alte doua produse de o importanta deosebita, aduse de catre Divizia de Transport, Utilaje de Constructii si Turnare si Transport de Mortar in cadrul expozitiei Intermat 2009, sunt Booster 15 si Silent 300CL.

Pompa de beton cu piston Booster 15 este noutatea adusa la Paris de catre divizia de Masini de Transport si Turnare a Betonului. Booster 15 este un model cu doi cilindri, piston si control hidraulic, care se remarca prin caracterul compact si modul de transport extrem de facil. Pompele de beton Booster 15 lucreaza cu agregate cu sorturi de pana la 25 mm la o presiune de 70 bar si se adapteaza oricarei situatii operationale intalnita pe santier, chiar si atunci cand spatiul este limitat. Acesta pompa este dotata standard cu o serie de accesorii (printre care: un electrovibrator de12V, telecomanda si buncar cu mixer ce poate fi dezasamblat in doua parti), precum si o gama larga de solutii optionale (sistem automat de gresare, pompa pentru fixarea rapida a aditivului, jet de curatare de inalta presiune si radio control). Este un produs usor de manevrat, aceasta masina adaptandu-se cerintelor oricarui tip de santier, incluzand zonele urbane. Pentru a facilita munca personalului de santier o atentie speciala a fost acordata reducerii gradului de poluare si zgomot (compartimentul motorului este izolat fonic).

In sectorul echipamentelor pentru constructii, IHIMER va expune incarcatorul pe senile CL35. Proiectat astfel incat sa evidentieze echilibrul perfect dintre productivitatea ridicata si economia de combustibil, aceasta masina asigura maximum de operativitate pe terenurile nisipoase si mlastinoase, fiind simplu de manevrat si minimizand impactul asupra mediului inconjurator (datorita sistemului ECO MODE). IHIMER s-a asigurat si noile masini sunt mai rapide si mai simplu de folosit, iar mentenanta se realizeaza fara prea mare efort. Incarcatorul pe senile CL35 este foarte compact, masurand 2.760 mm lungime, 1.670 mm latime si 2.135 metri inaltime (cu cupa inclusa, inaltimea ajunge la 3.455 mm si o latime de 1.730 mm). Performantele acestui utilaj sunt remarcabile. Cu o greutate operationala de 3.550 kilograme, masina ajunge la o capacitate SAE de 780 kilograme si dezvolta o forta de rupere de 2.860 kilograme.

De la acest show, nu va lipsi nici modelul Carry 110 de la IHIMER, un mini-dumper extrem de agil si versatil, creat special pentru a satisface nevoile de a transporta si a muta materialele pentru constructii si pe cele de pe santierele pentru constructii (in special in spatiile limitate). Acest model este extrem de functional datorita unei varietati mari de accesorii, incluzand o structura pentru aplicatiile in constructii, un kit pentru mixarea betonului si o bena pe trei parti. Carry 110 a fost conceput pentru a intruni cerintele santierelor de constructii civile sau constructii de drumuri. Cu o capacitate operationala de 1.000 kilograme, Carry 110 poate fi utilizat ca suport pentru un echipament de constructii mai mare.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI