Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare de firma

Magotteaux - un partener pentru lucrari grele

12.03.2009
Dan Vasile
Magotteaux - un partener pentru lucrari grele
Grupul francez Magotteaux este cunoscut in Romania mai ales datorita concasoarelor de mare randament si rezistenta MAG’Impact. Conceptia originala a acestora, tehnologiile si materialele de exceptie utilizate reprezinta cateva avantaje certe. Rezultatele foarte bune obtinute de catre MAG'Impact au la baza un know-how de neegalat in produsele metalurgice. Astfel, fondat in anul 1920, grupul Magotteaux a acumulat o experienta vasta, care garanteaza fabricarea de produse de inalta calitate.
Structura Magotteaux ilustreaza atuurile pe care aceasta companie le pune la dispozitia cumparatorilor. Aceasta numara peste 100 de ingineri pentru vanzari si consultanti in inginerie. Societatea franceza detine o retea globala de ingineri specializati, organizati pe unitati de afaceri, cu scopul unic de a fi cat mai aproape de necesitatile clientilor.

Magotteaux detine 13 unitati de productie. Multumita diversitatii de procese si unelte de productie, compania are toata flexibilitatea necesara pentru a oferi solutii personalizate. Intreaga structura este coordonata prin intermediul a trei centre de coordonare si doua centre tehnice. Aceste centre joaca un rol cheie intre echipele de vanzare din intreaga lume si unitatile de productie. Astfel, in cooperarea cu tehnicienii clientului, specialistii de la Magotteaux examineaza si propun totdeauna solutia optima. Dar rolul nu se incheie aici, acestia urmarind onorarea comenzilor la timp, oferind si servicii integrate after-market. In final, indiferent de etapa, se asigura respectarea termenelor limita.

Pentru Magotteaux, piata agregatelor din Europa necesita in prezent o cantitate de 13.000 de tone pe an de consumabile, acestea fiind produse in fabricile de la Aubrives (Franta) si Urdiain (Spania). Unitatea din Aubrives este o fabrica cu aproximativ 150 de angajati, ce asigura o productie anuala de 8.000 de bucati. Situata de-a lungul raului Meuse, Aubrives a optat pentru realizarea unor produse obtinute cu ajutorul unor tehnologii de ultima ora si s-a specializat progresiv in obtinerea unor aliaje cu baza ceramica de o inalta calitate.

Aceste aliaje sunt produse in special pentru rotile slefuitoarelor de impact, cat si pentru sistemele de evacuare si nicovalele concasorului MAG’Impact. Proiectarea acestor componente tine cont totdeauna de conditiile in care echipamentul isi desfasoara activitatea. In functie de aplicatii, sunt oferite aliaje cu procent ridicat de crom, din otel martensitic, materiale compozite sau pe baza de otel manganos.

Produs al multor ani de experienta, know-how-ul Magotteaux se afla in prezent in mainile capabile si de incredere ale celor 2.600 de angajati din 24 de tari.

Gratie unei experiente inegalabile in producerea de ansamble si subansamble, Magotteaux este specializat in producerea unor materiale din metal si fonta rezistente la uzura, cu forme extrem de diferite, si care sa corespunda celor mai importante cerinte ale utilizatorilor, si anume sa ofere o rezistenta deosebita la frecare, impact, caldura sau coroziune.

Cele doua centre de cercetare, dotate cu echipamente de ultima generatie ilustreaza pe viu politica firmei Magotteaux de sustinere a inovatiei, prin oferirea de solutii originale special adaptate conditiilor de operare si instalare. O divizie de inginerie specializata asigura functionarea Magotteaux ca producator, oferind insa si servicii de consulting in ceea ce priveste modernizarea circuitelor abrazive, producerea si realizarea unei varietati de echipamente cum ar fi separatoarele, concasoarele, masinile de sortare, incarcatoarele.

La nivelul anului 2007, cifra de vanzari globala inregistrata de Grupul Magotteaux ajunge la aproximativ 473 de milioane de EUR, cu o productie globala de 267.751 tone. Activitatea grupului este extrem de diversificata, acoperind activitatile de prelucrare tipice carierelor si balastierelor. De asemenea, se ocupa cu activitati de reciclare a betonului si altor materiale, precum si cu activitati industriale.

Birourile principale ale aceste companiei sunt situate in Franta, dar si in tari europene precum: Spania, Germania, Italia, Belgia si Luxemburg, Elvetia, Austria si Anglia. De asemenea, datorita dezvoltarii propriei divizii de cercetare si tehnologie, rezistenta la uzura a componentelor ceramice este de trei, patru ori mai mare decat in cazul aliajului de crom.

Cu scopul de a raspunde cat mai bine solicitarilor cumparatorilor si a acoperi cat mai multe necesitati, in special in Europa Centrala, Magotteaux a decis sa dezvolte impreuna cu compania PY, o unitate de concasare mobila care sa opereze cu MAG’Impact. Aceasta unitate poarta numele de "MAGmove". Aceasta se constituie din unitati de concasare secundare si tertiare complet mobile, ce au drept componente:

- Un buncar de alimentare cu o capacitate de 10 mc;
- Curea de transmisie si alimentare;
- Un concasor MAG’Impact 2400, cu un motor electric de 250 Kw;
- Frecventa de transmisie pentru variatia mai usoara a vitezei rotorului;
- Generator Volvo alimentat de un motor diesel-electric;
- Structura principala de sustinere pe piloni pentru miscari off-road.


MAG'Impact
Un adevarat model de simplitate, concasorul produs in exclusivitate dupa propriile proiecte de catre Magotteaux ofera urmatoarele avantaje:
- grad mare de flexibilitate, putand lucra la diferite viteze pentru diferite sorturi;
- variator de frecventa electronic pentru variatia vitezei, care indiscutabil constituie un "plus";
- adaptabilitate la necesitatile fiecarei cariere, in functie de sortul de material dorit;
- calitatea produsului finit: concasarea prin impact ofera totdeauna un material cu cubicitate foarte buna;
- materialele rezultate in urma prelucrarii de catre MAG’Impact folosite cu precadere ca materiale pentru constructiile de drumuri, sunt inglobate in produse din beton sau poate fi utilizat direct ca balast.
- simplificarea instalatiilor existente: exista posibilitatea de a inlocui doua sau trei concasoare conice;
- posibilitatea unei reconcasari eficiente a unor sorturi care nu au cubicitatea dorita;
- intretinere usoara: acces usor la piesele de uzura pentru interventiile rapide;
- transport foarte usor pe platforma sau trailer.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI