Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sistemul DUAL POWER

Mai multa mobilitate de la Powerscreen

12.03.2009
Cristina Catanescu
Mai multa mobilitate de la Powerscreen

Prima statie cu sistem electric-diesel din Romania livrata de Romcat Corporation


Liderul mondial in productia de statii de sortare mobile, Powerscreen nu-si dezminte reputatia atunci cand vine vorba despre inovatie, confirmand astfel si valabilitatea crezului companiei: "Alaturi de clientii nostri atunci cand au nevoie".

Necesitatea unui sistem de alimentare dual ce poate fi comutat fie pe un sistem de actionare cu motor diesel, fie cu motor electric reprezinta o dorinta a utilizatorilor de statii de sortare, mai ales a celor care schimba in timp locatia ei. Producatorul Powerscreen a reusit sa rezolve prin noul sistem de alimentare cu energie intr-un mod simplu doua probleme: comutarea simpla a intregului lant cinematic de lucru, care presupune transmiterea de la o sursa unica de putere a miscarii spre mai multe sisteme de lucru de pe o sursa pe alta, fara a creste consumul de putere, influentand pozitiv in final consumurile statiei.

Ca urmare a cerintelor tot mai dese venite din partea utilizatorilor de statii de sortare mobile, de a avea parte de mai multa flexibilitate in ceea ce priveste modul de alimentare al propulsorului acestora, si anume cu combustibil Diesel si cu energie electrica, divizia de cercetare-dezvoltare a Powerscreen a dezvoltat un sistem de alimentare a statiilor de sortare mobile care permite functionarea acestora atat alimentate cu combustibil Diesel cat si prin alimentarea cu energie electrica de la o sursa (retea de energie electrica, generator).

Sistemul Dual Power presupune suplimentarea dotarilor standard (motor Diesel) ale unei statii mobile cu un sistem electric care permite functionarea acesteia pe baza energiei electrice. O statie mobila dotata doar cu motor Diesel functioneaza astfel: motorul diesel pune in functiune sistemul hidraulic al statiei care actioneaza functiunile de activare/dezactivare ale ciurului, gratarului vibrant al buncarului de alimentare, benzilor de alimentare ale statiei si ale celor de evacuare. In cazul statiilor de sortare cu spalare recuperatorul de nisip este de asemenea activat de sistemul hidraulic al statiei mobile.

In cazul unei statii Dual Power pe langa motorul diesel exista si sistemul electric care pune in functiune sistemul hidraulic al statiei, activarea functiilor celorlalte componente ale statiei facandu-se ca si in cazul motorului diesel. Sistemul electric este format din doua motoare electrice de 30 kw si 37 kw si de un panou central de comanda, care permite controlul operatiunilor statie.

Romcat Corporation a contractat prima statie de acest tip din Romania. Ea va fi livrata in luna aprilie unei mari companii de constructii din nordul tarii. Elementul care a atarnat in balanta atunci cand s-a luat decizia achizitiei acestei statii a fost faptul ca sistemul Dual Power completeaza foarte bine conceptul de mobilitate a statiei. Statia va fi utilizata intr-o balastiera care in acest moment dispune de electricitate. Dar resursele in locatia respectiva sunt limitate, astfel ca peste 2 ani statia va fi plasata in alta balastiera unde nu exista energie electrica, iar utilizarea unui generator nu este agreata de catre managerul companiei date fiind limitele unui generator pe perioade lungi de activitate.


Aplicatii DUAL POWER
- Cariere, mine, balastiere, reciclare
- Locatii in care din motive ecologice nu este permisa utilizarea combustibilului diesel.
- Locatii in care electricitatea este mai ieftina decat combustibilul Diesel

Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI