Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Menzi Muck

Patru decenii de intaietate tehnologica

12.03.2009
Marcella Dragan
Patru decenii de intaietate tehnologica
Numarul unu in lume pe segmentul excavatoarelor multifunctionale mobile reprezinta o recunoastere care se bazeaza pe cei peste patruzeci de ani de experienta, dar si pe o serie intreaga de inovatii. Eforturile facute de catre producatorul elvetian Menzi Muck sunt concentrate catre optimizarea sigurantei, calitatii si a unei perioade cat mai lungi de functionare. Datele empirice, testele practice, la care se adauga analize suplimentare generate pe calculator, toate au rolul de a crea cel mai bun cadru de lucru pentru inginerii companiei.

Menzi Muck A61 4x4 Plus Usor. Performant. Fiabil.
Excavatorul Menzi Muck A61 Plus este disponibil in versiunile mobila si cu tractiune integrala. Performantele celui mai mic din seria de excavatoare multifunctionale "paianjen" sunt comparabile cu cele ale fratilor mai mari, fiind inclus aici si confortul operatorului. Aplicatiile pentru care este recomandat sunt cele de mici dimensiuni. Mobilitatea si gabaritul redus sunt de mare ajutor in munci precum cele din parcuri, gradini sau proiecte civile.

Modelul Menzi Muck A61 4x4 Plus prezinta patru roti de dimensiuni egale, unde cele din fata au o fuzeta suplimentara pentru o manevrabilitate optima. Utilajul este livrat standard cu doua viteze, prima care ajunge de la 0 la 4 km/h, iar a doua de la 0 la 11km/h si poate varia in functie de pneuri. Sistemul H-Drive este un instrument de comanda robust si inteligent care prin controlul puterii garanteaza optimizarea eficientei in orice operatie. De asemenea, in ciuda dimensiunilor reduse, utilajul ofera o pozitie de lucru confortabila intr-o cabina bine proportionata ce pastreaza senzatia de spatiu. Tot pentru o operare usoara, sasiul este controlat prin functii rapide, paralele si independente. Ca o masura de siguranta suplimentara, furtunurile hidraulice sunt amplasate pe partea bratului situat in campul vizual al operatorului. Sistemul hidraulic este cu senzor de suprasolicitare si are o capacitate de 170 l/min pentru cel de lucru si 130 l/min pentru cel de deplasare, cilindrii hidraulici fiind protejati in cadrul sasiului de pericolele externe.

Menzi Muck A91 4x4 Plus Puternic. Rapid. Confortabil.
Modelul Menzi Muck A91 ofera putere, mobilitate si randament maxim. Insa cum pentru echipa elvetiana performantele utilajului sunt la fel de importante ca si operatorul care le obtine, acesta se afla in centrul atentiei, motiv pentru care cabina este, pana la ultimul detaliu, bazata pe functionalitate, siguranta si confort.

Gama Menzi Muck A91 este disponibila in trei versiuni standard, printre ele numarandu-se si Menzi Muck A91 4x4 Plus. Acest model are tractiunea in doua faze cu toate cele patru roti de dimensiuni egale, iar cele din fata au o fuzeta suplimentara pentru o manevrabilitate optima. Din aceste caracteristici rezulta si diametrul cercului de intoarcere de 14,5 m, dotat la randul lui cu doua trepte de viteza, care poate ajunge in primul nivel de la 0 la 4 km/h si in al doilea de la 0 la 10 km/h, in functie de pneuri. Prin sistemul nou dezvoltat, H-Drive se garanteaza optimizarea eficientei prin controlul puterii in orice operatie. Forta este distribuita intre cele patru roti astfel incat cea mai mare tractiune posibila sa fie atinsa automat.


Menzi Muck A20 Noul mini excavator mobil multifunctional
Noul model A20, cu o greutate mai mica de 2 t largeste gama de produse Menzi Muck, fiind un utilaj ultra usor, manevrabil si eficient. Micul utilaj este conceput pentru spatii foarte inguste, precum gradini sau lucrari in cladiri si tuneluri.

Echipamentul standard cu care este livrat include acoperis protector testat ROPS, cotiere cu maneta de control Euro-Control, cupa telescopica hidraulica de 500 mm, picior telescopic mecanic cu 3 pozitii, lumini de lucru, cabina putand fi montata optional.

Solutii inovatoare pentru Menzi Muck - P-Matik
P-Matik este un nou pas tehnologic care permite nu doar o pozitionare optima a rotilor precum si a intregului sasiu in teren, ci si realizarea acestor operatiuni intr-o maniera automatizata.

Daca in anul 2000 au fost livrate primele excavatoare cu sasiul 4x4 plus, astazi sunt peste 250 de excavatoare Menzi Muck cu transmisie integrala cu 4 roti de marime egala si cu directie controlata cu pivot, ceea ce demonstreaza ca ideea unui utilaj multifunctional pe teren accidentat cu mobilitate maxima a fost acceptata de piata cu mare interes. Tocmai din acest motiv cercetarile pentru obtinerea unui grad de stabilitate cat mai mare, a unor rezultate de teren cat mai bune, a unei game cat mai largi de operatiuni si a unei accesibilitati cat mai largi au fost justificate, iar odata cu introducerea sistemului hidraulic de transmisie H-Drive s-a realizat un nou record. In cifre acesta se transpune sub forma unui procent de 20% de crestere a randamentului si a eficientei transmisiei hidraulice controlata si balansata intre axe si roti, pentru o mai buna deplasare in teren. Ca noutate deosebita este oferit optional si un sistem de reasezare hidraulica in teren a utilajului, adica a fost realizata posibilitatea de a se adapta pozitia utilajului la nivelul terenului in mod automat. Prin aceasta functie creste inca odata randamentul si eficienta utilajului Menzi Muck.

Avantajele P-Matic sunt numeroase, in primul rand rotile stau intotdeauna in pozitie verticala, creste astfel posibilitatea de virare, si in acelasi timp scade presiunea pe sol, care este mult redusa si constanta, deoarece este pastrata intotdeauna aceeasi suprafata de contact. O alta serie de avantaje include tractiunea marita, pastrarea distantei de la sol constanta, indiferent de pozitia in care se afla utilajul, dar si incadrarea totala a conductelor hidraulice in sasiul metalic.


Menzi Muck A61 4x4 Plus
Motor Turbo-charged Kubota 99 CP
Volum dislocat 3.800 ccm
Perioada de service 500 h
Greutate fara accesorii 7.800 kg
Puterea de rotire 32.000 Nm
Viteza de rotire pana la 10 rpm
Putere de rupere 40.900 N
Viteza pana la 11km/h treapta a II-a
Adancime de excavare maxima (cu sasiul pozitionat) 4.990 mm
Adancime de excavare maxima (cu sasiul orizontal) 4.690 mm
Inaltime de excavare maxima (cu sasiul pozitionat) 8.480 mm
Inaltime de excavare maxima (cu sasiul orizontal) 6.390 mm
Descarcare maxima (cu sasiul pozitionat) 6.350 mm
Descarcare maxima (cu sasiul orizontal) 4.600 mm
Raza maxima a bratului 7.470 mm

Menzi Muck A91 4x4 Plus T2
Motor John Deere diesel 4 cilindri 140 CP
Volum dislocat 4.500 ccm
Perioada de service 500 h
Greutate fara accesorii 10.500 kg
Puterea de rotire 46.000 Nm
Viteza de rotire pana la 10 rpmPutere de rupere 76.800 N
Viteza pana la 10 km/h treapta a II-a
Adancime de excavare maxima (cu sasiul pozitionat) 5.680 mm
Adancime de excavare maxima (cu sasiul orizontal) 5.420 mm
Inaltime de excavare maxima (cu sasiul pozitionat) 9.420 mm
Inaltime de excavare maxima (cu sasiul orizontal) 6.870 mm
Descarcare maxima (cu sasiul pozitionat) 6.950 mm
Descarcare maxima (cu sasiul orizontal) 4.830 mm
Raza maxima a bratului 8.570 mm


Menzi Muck A20
- Motor Kubota 3 cilindri Diesel 24 CP
- Volum dislocat 1.123 ccm
- Greutate fara accesorii 1.900 kg
- Viteza de rotatie 9 rpm
- Putere de rupere 18.kN
- Viteza pana la 2,6 km/h
- Adancime de excavare maxima 2.600 mm
- Inaltime de excavare maxima 3.900 mm
- Descarcare maxima 2.900 mm
- Raza maxima a bratului 4.600 mm
- Latime transport 3.800 x 980 mm
- Inaltime transport 2.500 mm
- Sistem hidraulic 3 circuite
- Capacitate totala sistem hidraulic 48 l/min.
- Prize hidraulice auxiliare
- Raza mica de rotire 1.750 mm

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI