Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Lintec

Calitatea germana a asfaltului

07.04.2009
Powertek Trailers impreuna cu partenerul sau german Lintec aduc pe piata romaneasca tehnologia asfaltului de calitate. Statiile de asfalt Lintec incorporeaza cele mai noi tehnologii ale momentului. Lintec, companie care si-a inceput activitatea in 1919 in Berlin, este unul dintre cei mai vechi producatori europeni de statii de asfalt. In anii '70 si '80, Lintec a revolutionat productia asfaltului prin introducerea tamburului cu site.
Astazi avantajele statiilor de asfalt Lintec pot fi sintetizate astfel: suprafata mica, montare rapida si demontare simpla, cheltuieli reduse de transport, nu necesita fundatie de beton, consum redus de energie, componente cu durata indelungata de viata, echipament protejat de containere rezistente la conditii climaterice nefavorabile, emisii reduse de zgomot, praf si miros, design foarte robust si compact, acces usor la componente.


Economie de energie
Economia de energie este posibila in primul rand gratie tehnologiei uscarii si sortarii simultane a agregatelor. Acesta este un sistem patent Lintec. Statiile Lintec nu au nevoie de elevator cu cupe, precum statiile de asfalt clasice. Astfel se elimina pierderile de caldura provocate de transportul agregatelor pe distante foarte mari. Practic, intr-o statie de asfalt Lintec, agregatele incalzite parcurg o distanta de doar 5 metri din locul uscarii pana in locul folosirii in malaxor. Agregatele incalzite beneficiaza in plus de reducerea pierderii de caldura gratie containerizarii.


Costuri mici de transport
Statia de asfalt Lintec este modularizata sub forma de containere ISO.Acest lucru inseamna ca nu au latime sau greutate in exces si se pot transporta cu costuri mici si rapid, deoarece nici un transport nu se face in regim agabaritic.


Fara fundatie de beton
Partea inferioara a containerelor asigura stabilitate totala pe teren pentru o capacitate portanta a acestuia de minimum 250 kN/mp.


Preinstalare si pretestare inainte de livrare
Toata statia de asfalt trece mai intai printr-o faza de instalare si testare la rece, la producator, astfel incat sa fie functionala la parametri normali imediat dupa montarea la client.


Montare si demontare rapida
Este nevoie de macara numai pentru putin timp, iar statia de asfalt este gata de functionare in doar 3 saptamani. Se demonteaza in aproximativ o saptamana. Astfel, statiile de asfalt Lintec sunt considerate drept statii mobile. Simpla asamblare a containerelor, in conditiile in care sunt asigurate toate cele necesare, dureaza 12 ore.


Impermeabila
Carcasele componentelor din containerele rigide asigura protectie climaterica totala, precum si siguranta operatiilor de intretinere.


Protectia mediului
Statiile Lintec au emisii reduse de zgomot si praf ( sub 20 mg/Nm3) . De asemenea, exista posibilitatea de a recicla pana la 25% din materiale. Aceasta implica un echipament optional, izolat tot prin container.


Siguranta
Accesul in turnul statiei nu se face decat printr-o usa de siguranta care se blocheaza cu cheie, impiedicand astfel patrunderea persoanelor neautorizate, furtul sau vandalismul.


Realizari Lintec
Companiei Lintec i se datoreaza introducerea tehnologiei cu dubla sita si a primei statii de asfalt din lume incorporata in intregime in containere ISO. Tot Lintec este cea care a proiectat si a construit prima statie containerizata cu punte sita vibratoare, pentru pietele traditionale si clasice. Lintec livreaza in intreaga lume statii de asfalt containerizate 100% ISO. In plus, prin colaborarea cu partenerul sau exclusiv din Romania, Powertek Trailers, clientii au acces la echipamente complementare pentru constructii, precum si la solutii financiare personalizate.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI