Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Compresoarele Atlas Copco GA

P&A Best Product 2008 Award

07.04.2009
P&A Best Product 2008 Award

Atlas Copco si-a adjudecat prima pozitie la categoria "Pompe si Compresoare" in cadrul competitiei anuale Best Product a carei gazda este revista germana P&A. Un esantion de 6.000 cititori, majoritatea ingineri de productie si prelucrare, au votat compresoarele Atlas Copco din noua gama GA 90-160 kWca fiind favoritele lor. Cu un sistem de compresie ce ofera un consum specific de energie redus la 350 J/litru, principalul atribut al gamei GA este consumul de energie extrem de eficient.

Lista castigatorilor din acest an a fost publicata in data de 7 ianuarie 2009. Peste 225 produse noi au rezultat dintr-o prima selectie, la final realizandu-se shortlist-uri de cate 15-20 din cele mai accesate on-line articole de prezentare pentru noile produse din cadrul fiecareia din cele 10 categorii.

Compresoarele cu injectie de ulei sunt utilizate intr-o gama larga de industrii: termocentrale, minerit, industria navala, dar si de catre producatorii de ciment, sticla si anvelope.

Dl. Patrick Fradin, Seful Departamentului Energetic al fabricii Michelin din Avallon, Franta, explica: "Obiectivul meu este reducerea costurilor cu energia electrica pe tona de produs finit. Impreuna cu Atlas Copco am calculat ca prin inlocuirea celor patru compresoare pe care le utilizam cu doua compresoare noi GA 132 VSD, putem realiza o economie anuala de energie de 736.400 kWh. Am fost foarte surprins cand am vazut potentialul de economii de energie. De asemenea cred ca vor fi necesare mult mai putine operatii de intretinere", a adaugat dl. Fradin. Aceasta fabrica este unul din principalii producatori de anvelope pentru camioane si echipamente de excavare si a livrat produse pentru 300.000 vehicule in 2007.

Pentru producatori, "Best Product Award," este una dintre cele mai inalte distinctii din industria europeana. Pentru industrie, constituie o modalitate de a cunoaste cele mai bune produse noi lansate pe piata.

Aceasta distinctie confirma eforturile Atlas Copco de a dezvolta produse de excelenta din punct de vedere tehnic, inovative, care sa permita utilizatorilor din industriile prelucratoare sa obtina o productivitate si o eficienta energetica sporite.


Consumul specific de energie - SER (Specific Energy Requirement) al gamei
Atlas Copco GA (de la 3,5 la 14 bar) este foarte performant, utilizand cu pana la 11% mai putina energie electrica decat modelele GA precedente. Compresoarele GA sunt echipate cu separator de condens integrat la un necesar specific de energie optim - 350 J/litru.

Conform unui studiu din 2001 finantat de Comisia Europeana "aerul comprimat joaca un rol important in consumul industrial de energie electrica, generand aprox. 12% din consumul curent... Sistemele actionate de motoare sunt responsabile pentru aproximativ 50% din energia electrica consumata in Europa." Autorii sustin ca "si o mica imbunatatire a eficientei poate duce la economii de energie semnificative."

Noul GA 160 VSD ofera un debit FAD (free air delivery) excelent, cu o arie de reglare de la 100% la 17%. Acest compresor elicoidal cu injectie de ulei a fost unul de pionierat in domeniu, prin integrarea separatorului de condens in sistemul de racire al aerului.

GA este primul compresor Atlas Copco prevazut cu ventilatoare de racire cu turatie variabila VSD, reducand astfel consumul total. Tehnologia SCC (Saver Cycle Control) are ca rezultat optimizarea utilizarii energiei electrice consumate de uscator. Compresorul GA poate functiona la temperaturi de pana la 55 C, cu un nivel de zgomot maxim de 71 dBA. Durata de viata a filtrului de ulei si a filtrului de admisie s-a dublat, ceea ce are un impact direct asupra costurilor si duratei de functionare a compresorului.

Seria de compresoare GA si elementul de compresie reproiectat al acestora (ce a permis reducerea consumului de energie cu 5 pana la 6 procente), ca si gama nou lansata de uscatoare cu refrigerare FD 310-510, au fost prezentate intr-o caravana in intreaga lume.

Noua gama de compresoare GA a obtinut recenzii favorabile din partea specialistilor din industrie de la lansarea din aprilie 2008 si este nominalizata ca finalista la categoria "Produsul anului 2008" in cadrul competitiei organizate de catre revista US Plant Engineering.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI