Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Inchirieri

Pentru Gradina, Santier, Strada - un singur utilaj

02.04.2009
Dan Pavel; Ema Stancu
Pentru Gradina, Santier, Strada - un singur utilaj
Inchirierea utilajelor de constructii reprezinta pentru piata din Romania o solutie fericita. Criza financiara actuala va lansa probabil aceasta activitate si la noi, deoarece este mult mai eficient sa platesti numai cat utilizezi un utilaj, si astfel sa ai deja o viziune exacta asupra cheltuielilor, in conditiile in care conditiile de leasing sunt din ce in ce mai dure, iar cursul leu/valuta nu stii de la o luna la alta in ce directie o ia. V-ati gandit insa ca utilajul potrivit poate sa va ajute sa rezolvati problemele in doua-trei ore, in loc sa munciti (sau sa angajati pe altcineva) cateva zile sau saptamani?
Societatea IRCAT-CO, unicul distribuitor autorizat al utilajelor BOBCAT in Romania, va propune o afacere buna, chiar si in vremuri de criza.

Solutia pentru casa sau afaceri de la BOBCAT este foarte simpla: inchirierea cu toate costurile incluse. Cei care citesc aceste randuri ridica un pic neincrezatori din umeri: "cat poate sa coste? Sa ma arunc cu capul inainte in niste cheltuieli prea mari in zilele acestea de criza nu este prea bine...". Sfatul nostru este mai intai sa dati un telefon la firma pentru a afla primele detalii. Aici puteti afla cat costa inchirierea pe termen scurt, in ce conditii si mai ales, daca aveti anumite lucrari de casa sau gradina puteti primi si sfaturile cele mai competente legate capacitatea de lucru, echipamentele de lucru care va trebuiesc si timpul necesar pentru a termina lucrarea.

De fapt, un astfel de utilaj se va dovedi mult mai util decat credeti: ingroparea unor conducte, saparea unei gropi menajere mai mari sau a unei fose, nivelarea terenului pentru un viitor loc de joaca, sunt idei pe care veti dori sa le puneti in aplicare dupa ce veti vedea un BOBCAT la lucru.

Ceea ce propun specialistii de la IRCAT-CO nu este o noutate in domeniu - de multi ani in tari precum Anglia, Franta sau Germania aceste utilaje de mici dimensiuni pot fi vazute primavara si toamna muncind pe langa gospodarii. Si deoarece nu toti suntem niste specialisti in constructii, oferta acopera toate necesitatile: transport, operatorul utilajului - bine pregatit pentru astfel de lucrari, combustibilul, asigurarile necesare precum si garantia ca va functiona perfect.

"Utilizarea unui utilaj BOBCAT in regim de inchiriere reprezinta deja o activitate cu vechime pentru firma noastra", ne spune domnul Alexandru Soare, directorul departamentului de inchirieri. Astfel, in Romania, pentru inchirieri, nu exista o oferta atat de larga precum cea lansata de catre IRCAT-CO pentru mini-incarcatoare. "Practic, in acest moment vorbim de un departament de inchirieri care face parte din IRCAT-CO si care ofera mai multe modele de utilaje BOBCAT. Gama de inchiriere incepe cu seria medie si urca pana la cele mai mari utilaje".

Accesoriile necesare utilajelor dedicate activitatii de inchiriere sunt specifice activitatilor industriale, dar sunt la fel de utile si pentru activitatile de pe langa casa: brat pentru excavat, ciocan hidraulic, foreza pentru gropi, sapator de santuri, bineinteles fara a uita cupa care intra in dotarea de serie.

Dar sa vorbim si despre bani, subiect la moda mai mult ca oricand in zilele noastre. Chiar daca totul costa, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne gandim cum sa scadem preturile, pentru a fi cat mai accesibile, ne spune domnul Soare. "Oferim clientului toate optiunile posibile in acest moment pentru a reduce costurile: poate sa-si transporte singur utilajul, sa-l opereze singur, sau sa apeleze la transportul si operatorii IRCAT".

In cazul in care clientul apeleaza la IRCAT pentru asigurarea transportului, pretul acestuia va fi unul foarte redus, corespunzator tarifului preferential obtinut de catre IRCAT in colaborarea sa indelungata cu firmele de transport.

De asemenea, greutatea mica a utilajelor BOBCAT destinate inchirierii permite transportul acestora cu camioane usoare, care au consumuri mici, iar atunci cand trebuie sa ajunga in zone urbane centrale, nu necesita taxe mari de acces. Utilajele sunt intr-o excelenta stare de functionare, fapt care conduce si la consumuri reduse de combustibil. Aici intervine si service-ul IRCAT-CO, situat in apropierea autostrazii A1, unde functioneaza si baza de inchirieri. In acest loc se pot vizita toate utilajele ce pot fi inchiriate, dar si service-ul, modern si foarte bine utilat. Nu cred ca este necesar sa mai vorbim despre echipele de service mobile, care sunt disponibile la orice ora.

Fiabilitatea utilajelor BOBCAT constituie cea mai buna reclama, cei care le inchiriaza pe perioade mai lungi putand sa o testeze, iar daca sunt convinsi intr-adevar de calitatea acestora, pot sa le cumpere in conditii extrem de avantajoase. Tinand cont de actualele probleme privind lichiditatile, este destul de greu sa crezi ca exista si oferte avantajoase, dar atunci cand acestea nu depind neaparat de o banca, devin chiar realitate. Astfel, toti cei care inchiriaza pe termen mai lung, de ordinul lunilor, utilaje de la IRCAT, beneficiaza de reduceri importante atunci cand doresc sa cumpere un utilaj similar.

Practic, acestia primesc un utilaj nou cu un pret mai mic, o parte din banii platiti pentru inchiriere fiind considerati de catre IRCAT ca avans pentru noul utilaj. Cu alte cuvinte, deducerea din chirie constituie un avans pentru un echipament nou.


Alexandru Soare: "In prezent, baza de inchirieri dispune de o gama larga de incarcatoare, de la cele de 2,2 tone, pana la cele mai mari, de 3,6 tone, mini-excavatoare, excavatoare, precum si accesoriile acestora, reprezentate de ciocane hidraulice, foreze pentru gropi si brate de excavat. Toate incarcatoarele sunt echipate cu cupa de incarcat si furci pentru paleti. In plus, oferim si generatoare, turnuri pentru iluminat, motocompresoare si electrocompresoare, toate sub prestigioasa marca INGERSOLL RAND.


In general, cele mai solicitate sunt incarcatoarele multifunctionale. Acestea lucreaza in spatii mici, am avut solicitari in decolmatari, in constructii, manipulari de materiale, incarcat sau curatat. Mini-excavatoarele au mers foarte bine anul trecut si spre lucrarile de instalatii, de cabluri, conducte sau fibra optica, dar si fundatii de case sau excavatii tehnologice".

Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI