Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 39

CASE - Interviu VIP

29.05.2009
Madalina Dragomir; Dan Pavel; Paris - Villepint
CASE - Interviu VIP
O expozitie de talia Intermat ofera si sansa destul de rara ca directorii generali ai celor mai mari firme de utilaje pentru constructii sa se intalneasca direct cu ziaristii. Bineinteles, fiecare intalnire se stabileste cu mult timp inainte, ziaristii invitati fiind la randul lor selectati dupa criterii riguroase profesionale. O mare onoare pentru specialistii revistei noastre a fost intalnirea cu domnul Jim McCullough, CEO Case Construction Equipment Global. In standul de mari dimensiuni din cadrul expozitiei Intermat, am avut ocazia pentru o jumatate de ora sa stam de vorba, dar si sa vedem noutatile cu care s-a prezentat producatorul mondial CASE.

Bineinteles, discutiile au inceput cu problemele mondiale financiare si implicatiile asupra sectorului constructiilor. Nu puteam sa ratam ocazia sa aflam de la cel mai inalt nivel care sunt implicatiile actuale asupra acestui sector si mai ales opiniile in ceea ce priveste viitorul:

Masini si Utilaje: Ce reprezinta Europa pentru un producator mondial de utilaje?
Jim McCullough: Case detine fabrici atat in China, cat si in Brazilia, iar in Statele Unite inca suntem in dezvoltare, aici exista proiecte de lucrari pentru infrastructura si constructii ce vor fi lansate, tocmai de aceea este necesar sa asteptam si sa analizam modul in care evolueaza lucrurile pentru a putea intra in forta pe aceasta piata. Ne axam in special pe California si Nevada. Suntem optimisti in ceea ce priveste aceasta evolutie. Este dificil pentru intreaga industrie, pentru fiecare producator de utilaje intrucat volumul de munca este unul foarte mare, sursele financiare pe plan mondial fiind foarte mici. In acest domeniu inca de la inceput trebuie sa actionezi ca un profesionist.
Europa reprezinta o provocare pentru noi, este locul unde ne putem dezvolta in continuare, aici exista un mare potential, dar lucrurile nu merg deloc asa cum ne dorim la momentul actual.
 
M&U: Ce trebuie facut in viitor, pentru a reporni acest gigant reprezentat de piata mondiala a constructiilor?
J.M.C.: Piata trebuie revigorata, cu totii trebuie sa ne preocupam de asta, trebuie sa indepartam ceea ce nu mai este necesar pe piata moarta si sa aducem suflu proaspat in economie. S-au inregistrat caderi ale pietei chiar si de 30%, ceea ce este ingrijorator atat pentru conducatorii statelor, pentru noi, producatorii, cat si pentru clientii nostri. Cel mai dur este pentru furnizori intrucat pentru ei in acest moment nu exista o cale sigura, nu exista o piata care sa aiba nevoie de intreaga lor oferta. Scaderea activitatilor unora dintre acestia a ajuns pana la 50 - 60%. Nu cred ca exista furnizori care sa poata continua multi ani numai din rezervele lor, fara a inregistra profit.
Privitor la situatia in care ne aflam cu totii din punct de vedere financiar, o solutie pentru fiecare tara o reprezinta angajamentele guvernamentale precum si strategiile de sprijinire a intreprinderilor din partea statului

Mai multi producatori americani s-au orientat catre China, care prezinta o serie de oportunitati. Acest lucru se datoreaza in mare parte si mentalitatii acestui popor, un neam de oameni optimisti, care intotdeauna actioneaza pentru mai bine, pentru a face fata situatiilor cu care se confrunta si pentru evolutie. Ei sunt obisnuiti sa munceasca foarte mult, sunt educati in acest spirit precum si in cel al ajutorului reciproc pentru a avea succes impreuna. Sunt un exemplu al modului in care isi gestioneaza banii, atat ei ca popor cat si guvernul acestuia.
Pe plan mondial Malaysia merge inca destul de bine, Australia nu atat de bine, Thailanda are ceva probleme politice. Pentru India am stabilit o intalnire, pentru a analiza situatia de acolo, iar reprezentantii cu care am discutat mi-au raspuns politicos ca lucrurile se imbunatatesc fata de ultimele trei luni.
Revin la Europa, unde ne confruntam cu probleme grave, cu caderi de piata care in Spania au ajuns pana la 80%, dupa 4 ani de cresteri enorme inregistrate.

M&U: Stiu ca nimic nu este sigur in actualul context, dar puteti face estimari privind viitorul?
J.M.C.: Din pacate nu putem estima cum vor decurge lucrurile, cat se va mai inrautati situatia sau cand isi va reveni economia, insa fara indoiala lucrurile isi vor reveni mai devreme sau mai tarziu. Deja se fac o multime de demersuri in acest sens, insusi presedintele Obama a situat in centrul atentiei sale problema crizei mondiale, cu toate ca multi nu sunt de acord cu solutiile pe care acesta le propune.
Ne preocupa in mod deosebit activitatea dealerilor nostri si incercam sa le oferim cat mai mult sprijin posibil. Ne asiguram in mod continuu ca cererea si oferta se situeaza la niveluri satisfacatoare pentru a pune in miscare mecanismul pietei. De asemenea, luam in considerare si concurenta si sa ii ajutam pe dealerii nostri sa faca fata acesteia.
Actiunile pe care le vom intreprinde trebuie realizate cat mai repede cu putinta, intrucat timpul nu ne permite sa asteptam. Pentru noi si Romania reprezinta o piata cu potential pe care ne concentram in mod deosebit. Daca am avea raspunsurile la analizele privind evolutia pietei am putea stabili cu exactitate ceea ce este de facut.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI