Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 39

Noul compresor Atlas Copco la 35 bar cu DrillAirXpert

29.05.2009
Noul compresor Atlas Copco la 35 bar cu DrillAirXpert
Atlas Copco raspunde cerintelor contractorilor de foraje, facand posibile forarile la adancimi si diametre mai mari cu viteze superioare prin lansarea unui nou compresor DrillAir™ la 35 bar (510 psi).

Modelul DrillAir  la 35 bar (510 psi) furnizeaza un volum de aer sporit la o presiune superioara, asigurand in acelasi timp o eficienta energetica ridicata, cu un consum specific de combustibil scazut.
Ultimul model DrillAir 35 ( DrillAir 510) la 35 bar (510 psi) este disponibil in patru variante - XRYS 557 si XRYS 577 (XRYS 1220 CD 7 si XRYS 1260 CD 7) furnizand debite (FAD) intre 33 - 34,2 mc/min (1.165 - 1.207 cfm).

DrillAirXpert
Acest compresor aduce de asemenea o inovatie, DrillAirXpert, un sistem continuu de reglare, care asigura controlul total asupra presiunii si debitului, tehnologie in curs de patentare, disponibil numai pentru modelul XRYS 577 (XRYS 1260 CD 7).
DrillAirXpert ofera o alternativa imbunatatita la sistemele "combo" existente pe piata, permitand o flexibilitate totala in ce priveste reglarea presiunii si debitului. Acest sistem de reglare variabila permite utilizatorului sa seteze exact presiunea necesara exact la momentul potrivit, acoperind o arie variata de presiuni, de la 22 la 35 bar  (300 - 510 psi). Poate de asemenea sa fie setat pentru realizarea unui debit variabil de pana la 673  l/S. (1.500 cfm).
Deoarece nu implica supape de reglare cu actionare manuala si nici conducte de reglare asociate, DrillAirXpert poate asigura un consum specific de combustibil mult imbunatatit, cu economii suplimentare de 3%.

Element compresor care asigura economii de energie
DrillAir 35 (DrillAir 510) are la baza elementul de compresie recent proiectat DrillAir, cu un consum de energie cu 4% mai mic decat modelul de element precedent, un risc de scapari de fluide scazut si o incarcare axiala redusa cu 15%, precum si o functionare imbunatatita in conditii de vreme rece.
Configuratia noii cutii de transmisie determina reducerea fortelor asupra lagarelor, asigurand o arie mai larga de operare a elementului compresor si economii de energie.

Versiuni disponibile
Noul model este disponibil in versiunile pe sasiu, montat pe suport, tandem sau furgon.
Versiunile pe sasiu pot fi amplasate pe orice suprafata, in timp ce versiunile pe suport, care au integrate fante pentru incarcatoare  se amplaseaza pe platforme plane.
Osiile duble amplasate in centrul unitatilor tandem asigura o viteza ridicata la deplasarea pe drumuri cu tractare si o manevrabilitate ridicata cu o raza de bracare scazuta.
Modul pe furgon este prevazut cu osii duble amplasate la extremitatile unitatii, pentru usurinta la transport si stabilitate pe terenuri accidentate.

Motorizare CAT
Ultimul model DrillAir este echipat cu un motor diesel Caterpillar C18 Acert T3 cu o putere de 429kW/575 CP, proiectat pentru aplicatii in medii grele si care este sustinut de o retea de service mondiala.
Compresoarele XRYS 557 si XRYS 577, (XRYS 1220 CD 7 si XRYS 1260 CD 7) sunt echipate cu un rezervor de combustibil de 975 litri, pentru versiunile pe skid sau pe suport fiind disponibile optional si rezervoare mai mari de 1.550 litri pentru a asigura o autonomie de combustibil mai mare si un timp de functionare mai mare fara realimentare.

Mentenanta facila
Aceasta gama este prevazuta cu o drena centrala de service, purjele de lichid fiind pozitionate pe una din laturi in partea centrala pentru a asigura un acces usor si pentru ca mentenanta sa se realizeze intr-un timp cat mai scurt. De asemenea este asigurat accesul usor la busonul radiatoarelor motorului prin partea superioara a carcasei. O valva de reglare de joasa presiune, oferita optional, permite conectarea unui furtun pentru 7 bar (100 psi) pentru curatarea racitoarelor si folosirea uneltelor pneumatice.

Compresoarele DrillAir sunt prevazute cu un comutator pentru opriri de urgenta si un filtru de ulei motor pentru optimizarea duratei de viata a acestuia si pentru  cresterea eficientei arderilor si a puterii motorului, filtre de ulei pentru extinderea duratei de viata a elementului compresor si baterii robuste si durabile care furnizeaza o sursa de alimentare independenta.
Ca optiune pot fi echipate cu iluminat interior pe timpul noptii, ceea ce permite efectuarea operatiunilor de inspectie si intretinere 24 ore din 24.  Gazele reziduale din carter sunt filtrate, impiedicand murdarirea racitoarelor cu depuneri de ulei. Modelele DrillAir XRYS 557 (XRYS 1220 CD 7) pot fi controlate de la o distanta de pana la 200 m.

Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI