Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 39

Noutatile Hyundai: de la mic la mare

29.05.2009
Ema Stancu; Madalina Dragomir; Paris - Villepint
Noutatile Hyundai: de la mic la mare
Hyundai Heavy Industries Europa (HHIE) a dorit sa ofere vizitatorilor standului sau o gama extinsa de utilaje dedicate industriei de constructii si a celei miniere. Astfel, la Paris au fost expuse 15 excavatoare (mini, pe senile si roti), 4 incarcatoare pe roti si trei variante noi pentru gama de excavatoare.

Alaturi de noile masini venite in completarea Seriei 7A, extrem de extinsa, Hyundai a anuntat lansarea in curand in productie a doua noi versiuni ale mini-excavatoarelor de 1,6 tone, model R16-9, si de 2,7 tone, un nou zero tail-swing, modelul R27Z -9. De asemenea, pentru prima data a fost prezentat publicului din Europa modelul R800LC-7A, de 82 tone, considerat varful gamei de excavatoare de la Hyundai. Tot la Intermat, a fost prezentat de asemenea publicului european pentru prima data sistemul de management de la distanta, Hi-Mate.

Mini-excavatoarele
Hyundai intentioneaza sa introduca o serie complet noua de mini-excavatoare, modelele R16-9 si R27Z-9, expuse in cadrul standului sau de la Intermat reprezentand primele unitati de pre-productie ce pot fi vazute in Europa. Proiectantii lor au pornit de la caracterul pietei specifice acestor masini, una extrem de competitiva, ce accepta numai utilaje de calitate, durabile si cu o valoare reflectata in productivitate ridicata. De fapt, de aceasta reputatie solida se bucura modelele deja existente precum R55-7A si R35Z-7A. Noile modele vor veni in completarea acestora, producatorul neprecizand insa exact momentul in care vor fi disponibile si in Europa.
Nici modelul R16-9, de1.6t nu face exceptie. Este usor de transportat pe o remorca usoara, avand o latime reglabila de la mai putin de 1m la 1.25m, oferind astfel posibilitatea de a lucra si a trece prin spatii extrem de inguste. Se caracterizeaza printr-o putere mare si o stabilitate foarte buna, toate ducand la o capacitate de sapare impresionanta pentru clasa si dimensiunile sale.
Un alt model prezent in stand, R35Z-7A a fost bine primit de piata, fiind apreciat datorita volumului sau redus, acesta facand parte dintre utilajele  zero tail-swing - o caracteristica din ce in ce mai importanta pentru masinile ce lucreaza in locuri aglomerate sau spatii limitate. Noul si extrem de compactul model de 2.7 t, R27Z-9 ofera chiar o stabilitate mai buna si flexibilitate fata de modelele anterioare, dispunand in schimb de o cabina generos echipata si  spatioasa, cu o vizibilitate deosebita.

Gama grea
"Grelele" de la Hyundai au fost reprezentate pe segmentul de exploatare in cariera cu cel mai mare incarcator pe penuri cu o capacitate de 30 t, model HL780-7A, dar si cu excavatorul  de 50 t model R500LC-7A.
Excavatorul pe senile model R800LC-7A, prezentat in cadrul expozitiei de la Bauma ca prototip in anul 2007 este acum disponibil in productia de serie pentru clientii Hyundai, inclusiv cei din Romania. Acesta a fost deja vandut pe piata din Europa, primul R800LC-7A fiind livrat la Steenkorrel, o companie de reciclare a materialelor de constructii, situata in apropierea capitalei Amsterdam, Olanda.
Un al doilea exemplar urmeaza sa ajunga in Grecia, urmand sa fie utilizat intr-o exploatare de suprafata de mari dimensiuni.

Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI