Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 39

Solutii multifunctionale AUSA

29.05.2009
Catalina Cimpeanu
Solutii multifunctionale AUSA
Sectorul municipal se afla intr-o evolutie continua. Nevoia de a asigura serviciile adecvate si de a satisface cerintele populatiei solicita companiilor si diviziunilor teritoriale sa fie competitive. Acest lucru cere vehicule moderne, solutii multifunctionale de tipul "all in one" care sa se poata adapta unor domenii si situatii variate.

Compania spaniola AUSA cu sediul in Manresa a a devenit de-a lungul celor peste 50 de ani de activitate un expert in acest domeniu, producand o gama variata de masini industriale, utilaje pentru serviciile municipale, pentru spatiile verzi, utilaje de constructii, agricultura si minerit. Foarte bine pozitionata atat pe piata interna cat si cea internationala, compania este prezenta in peste 70 de tari din intreaga lume prin cei peste 225 de distribuitori, exportand peste 60% din productia totala de masini si utilaje si are reprezentante in Madrid, Franta, Regatul Unit al Marii Britanii, Germania, China si Florida (SUA). Gama vedeta de vehicule si automaturatori Multiservice face fata cu succes tuturor cerintelor venite din partea municipalitatilor, fiind robuste, fiabile, functionale si foarte eficiente din punctul de vedere al costurilor. AUSA a dezvoltat masini versatile, puternice, usor de manevrat, cu performante maxime si care sa se conformeze standardelor de mediu si siguranta impuse de actualele norme in vigoare. 

Multiservice: versatilitate inainte de toate
Vehiculele Multiservice Ausa au devenit o imagine familiara pe strazile multor orase din intreaga lume, acolo unde sunt folosite pentru mentinerea curateniei, colectarea deseurilor, reabilitarea spatiilor verzi si numeroase alte acitvitati necesare in oras. Aceste utilaje au fost foarte bine cotate de catre municipalitati si companiile publice de servicii, versatilitatea si designul inovativ, perfect adaptat mediului urban sau grija pentru mediu, prin reducerea emisiilor de gaze si al nivelului de zgomot.

Gama completa AUSA Multiservice se face remarcata prin capacitatile de incarcare de 500 pana la 2.500 kg, vehiculele robuste, agile si versatile, care devin de neinlocuit pentru utilizatori. Acesta este si cazul micului, dar eficientului model Task M50 si a versiunii sale diesel. Capacitatea sa de incarcare de 500 kg il transforma intr-un vehicul multifunctional, perfect adaptat tuturor tipurilor de teren si de intrebuintari in mediul urban, precum intretinerea spatiilor verzi sau reconditionarea aleilor si a drumurilor.
Viteza maxima atinsa de acest vehicul este de 60 km/h. Este echipat cu un motor Lombardini cu trei cilindri si cu transmisie automata variabila. Task M50 este cu adevarat un instrument  multifunctional caruia ii pot fi atasate diverse accesorii, precum pluguri de zapada si carlige de remorcat. Confortul si comoditatea operatorului, elemente extrem de importante in lucrarile efectuate in exterior nu au fost uitate. Modelul incorporeaza o cabina inchisa cu sistem de incalzire sau o cabina partial inchisa si ofera o varietate de cutii optionale pentru incarcat, configurari ale caroseriei si ale anvelopelor.

Si restul vehiculelor din gama Multiservice  ofera  o serie de functii si aplicatii  intr-un singur vehicul, lucru confirmat si de modelul M 150M, cu o capacitate de incarcare de 1.500 kg. Acest model beneficiaza de un motor diesel Kubota D1105 cu 3 cilindri 22 CV si o transmisie mecanica cu cinci trepte de viteza pentru mersul inainte si una  pentru mersul inapoi. Modelul M 150 M are tractiune 4x2, viteza maxima pe care o poate atinge este de 30 km/h si poate urca pante cu o inclinare de 38%. In dotarea standard a acestui echipament sunt incluse cabina inchisa cu sistem de incalzire, scaunele ergonomice, farul rotativ, oglinzile retrovizoare, cureaua de siguranta, barile de protectie rezistente, tetierele.

Poate fi dotat optional cu echipament de curatare cu presiune, cu o cutie cu usi de metal sau cu un container pentru de-seuri, printre alte accesorii...
Modelul M 250 M, cel mai mare vehicul din gama Multiservice are o capacitate de incarcare de 2.500 kg si este un vehicul robust si extrem de manevrabil. Este echipat cu un motor Isuzu cu 4 cilindri ce dezvolta o putere de 37,5 kW (41 CP), cu lichid de racire. Inregistreaza viteze maxime de 44 km/h si are o tractiune de 4x4 cu un diferential central de tip Compen. Modelul prezinta transmisie mecanica cu cinci viteze pentru mers inainte si una pentru mers inapoi si poate urca pe pante cu grad de inclinare de 35% la transportul unei incarcaturi complete. Acesta s-a dovedit a fi un vehicul extrem de practic pentru companiile de utilitati, fiind utilizat pentru curatarea de crengi, intretinerea strazilor, intrucat ofera diferite optiuni sau ambalaje, inclusiv o nacela cu o inaltime de lucru de 15 m sau o macara cu o capacitate de 280 kg la o inaltime de 8,10 metri. Echipamentul optional include o nacela, care poate ridica 120 kg la 10,7 metri. Vehiculul multifunctional incorporeaza de asemenea numeroase componente de siguranta, cum ar fi un circuit independent si frana servo, o curea de siguranta, bari de protectie rezistente, tetiere si un sistem de avertizare pentru mersul in marsarier, etc.

Ca si celelalte modele din gama si M 300H este  caracterizat de versatilitate, iar cu ajutorul accesoriilor disponibile se poate transforma la nevoie dintr-o masina de maturat, intr-o perie laterala, curatitor cu presiune mare si chiar si intr-un plug de zapada eficient cu o latime de 2 m sau intr-un distribuitor de sare cu o inclinatie laterala si ajustabila de 30 grade. Datorita sistemului "Spin Frame" atasamentele pot fi inlocuite rapid si eficient. Modelul M 300H are o capacitate de incarcare de 2.500 kg si este echipat cu motor Euro IV 100 CV Volkswagen cu 4 cilindri cu transmisie hidrostatica si actionare pe 4 roti. Rezistenta, manevrabilitatea si puterea sa ii permite sa se deplaseze pe toate tipurile de teren si sa faca fata tuturor obstacolelor. Versiunea Movex a modelului M 300H este echipata cu o platforma care poate fi inlocuita cu un cos elevator si poate ridica pana la 200 kg, cu o inaltime de lucru de 15 m si rotatie a structurii de 360 grade.

Mai exista si a treia versiune, modelul B 300 H dotat cu echipament pentru maturat si trei perii. Echipamentul standard exceptional al modelului M 300 H include: cabina inchisa cu sistem de incalzire,  scaune cu suspensie pneumatica,  oglinzi retrovizoare exterioare, aceleratie electronica, far rotativ etc. Echipamentul optional include: anvelope mixte sau pentru toate tipurile de teren, aer conditionat si o grupare de carlige pentru remorcare. Gama vasta de functii optionale si performantele bune au facut din modelul M 300 H sa fie un vehicul de referinta, cu o valoare ridicata pentru sectorul in care versatilitatea si functionalitatea sunt pe primul plan.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI