Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 40

Kärcher, curătitoare sub presiune

19.06.2009
Ema Stancu; Dan Vasile
Kärcher, curătitoare sub presiune
Societatea Alfred Kärcher GmbH/Co. cu sediul în Winnenden lângă Stuttgart s-a dezvoltat de la o întreprindere medie la un concern de succes si de talie mondială. Fiu al unui comerciant, Alfred Kärcher  a pus bazele propriei sale companii în 1935, principalul obiect de activitate al companiei  constituindu-l instalatiile mari de fierbere, de spălare si extragere a apei pentru industrie.

Adevărata piatră de temelie pentru succesul mondial al firmei se pune în anul 1950, odată cu dezvoltarea si patentarea primului curătitor cu presiune - cu apă caldă din Europa. În 1959 când firma are deja 300 de angajati - Alfred Kärcher încetează din viată, iar sotia sa îi continuă munca.
Începând cu 1974 Kärcher se concentrează asupra competentelor fundamentale ale societătii, si anume curătarea sub presiune, iar culoarea echipamentelor se schimbă din albastru în galbenul Kärcher cunoscut în prezent în toată lumea.

Kärcher astăzi
Compania a devenit un specialist în curătare recunoscut pe plan mondial, care furnizează o solutie potrivită pentru orice problemă de murdărie. Kärcher s-a specializat în distribuirea, dezvoltarea si producerea de tehnică de curătare, atât pentru uzul privat cât si pentru cel profesional si industrial. În programul produselor sunt prezente pe lângă curătitoarele cu presiune, aspiratoare uscat- umede, utilaje de sablare cu gheată uscată, curătitoare cu aburi, masini de măturat si de frecat - aspirat, precum si spălătorii automate pentru autovehicule si instalatii pentru apă potabilă si pentru tratarea apelor uzate. Pe plan mondial, Kärcher numără 6.845 angajati în 41 de tări, peste 550 activează în domeniul cercetării si dezvoltării. 40.000 de centre de service în peste 160 de tări asigură o aprovizionare fără probleme a clientilor în toată lumea. Kärcher accentuează în mod special marea fortă inovatoare a companiei,  în actualul portofoliu de productie existând 2. 100 de aparate inovatoare si un număr de 348 de patente, dintre care 30  sunt mărci noi. Succesul societătii se reflectă astfel si în numărul aparatelor vândute, în 2008 acesta ajungând la 6,38 milioane de bucăti.

Kärcher România: Expansiunea societătii continuă
Kärcher se ocupă de piata din România încă din anul 1992. În anul 2002 a fost deschisă Alfred Kärcher GmbH Reprezentanta România, cu obiectivul de extindere a retelei de distributie si de organizare a activitătilor de publicitate. Unul dintre cele mai importante obiective a fost curătarea Podului Minciunilor din Sibiu. La 8 mai 2008, Kärcher a inaugurat o nouă centrală în sectorul 1 din Bucuresti, si de atunci, compania este reprezentată si în România de o firmă proprie. Societatea a fost înfiintată pentru o mai puternică sustinere la fata locului a distribuitorilor, lanturilor comerciale si a cumpărătorilor finali.
În domeniul curătitoarelor cu presiune, Kärcher acoperă 45% din piată.


25 de ani de curătitoare cu presiune portabile
În 2009, expertul international în curătenie sărbătoreste un jubileu deosebit. Curătătorul portabil cu presiune - responsabil pentru succesul mondial al firmei- împlineste 25 de ani.

Primul curătător cu presiune din lume a fost depus pentru patentare încă din anul 1950 de către inginerul si antreprenorul Alfred Kärcher. "Curătătorul cu apă fierbinte 350", cu o greutate de aproape 300 kg, a fost utilizat în special în agricultură, în sectorul de constructii si în cel al autovehiculelor. Remarcabilă este evolutia în directii opuse a pretului de vânzare si a presiunii. În ultimii 25 de ani, pretul a scăzut în medie cu 40%, însă presiunea a crescut cu 245 de procente: HF 555 profi costa în anul 1984 peste 900 DM, la 55 55 bar. Aparatul jubiliar Kärcher, care poate fi achizitionat acum, K 5.55 Jubilee, furnizează o presiune de 135 bar- la un pret de 320 EURO.

La aparatul jubiliar K 5.55 un motor cu inductie silentios asigură o durată mare de viată. Nu are piese cu uzură rapidă, ceea ce îl face deosebit de usor de întretinut si de rezistent. Pe lângă aceasta, Kärcher a montat si o pompă de presiune cu o durată mare de viată, în care a fost prelucrat aluminiu si mai putin de 0,06% cupru. În acest context, reperele conductoare de apă beneficiază de o mai mare protectie împotriva coroziunii. Un filtru fin are grijă ca particulele de murdărie din apa murdară să nu intre în pompă si să o deterioreze.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI