Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sistemul DUAL POWER

Mai multă mobilitate de la Powerscreen

19.08.2009
Cristina Cătănescu
Mai multă mobilitate de la Powerscreen
Prima statie cu sistem electric - diesel din România - livrată de Romcat Corporation
Lider mondial în productia de statii de sortare mobile, Powerscreen nu-si dezminte reputatia atunci când vine vorba despre inovatie, confirmând astfel si valabilitatea crezului companiei: "Alături de clientii nostri atunci
când au nevoie".

Necesitatea unui sistem de alimentare dual ce poate fi comutat fie pe un sistem de actionare cu motor diesel, fie cu motor electric reprezintă o dorintă a utilizatorilor de statii de sortare, mai ales a celor care schimbă în timp locatia ei. Producătorul Powerscreen a reusit să rezolve prin noul sistem de alimentare cu energie, într-un mod simplu, două probleme: comutarea facilă a întregului lant cinematic de lucru, care presupune transmiterea de la o sursă unică de putere a miscării spre mai multe sisteme de lucru de pe o sursă pe alta, fără a creste consumul de putere, influentând pozitiv în final consumurile statiei.

Ca urmare a cerintelor tot mai dese venite din partea utilizatorilor de statii de sortare mobile, de a avea parte de mai multă flexibilitate în ceea ce priveste modul de alimentare al propulsorului acestora, si anume cu combustibil Diesel si cu energie electrică, divizia de cercetare-dezvoltare a Powerscreen a dezvoltat un sistem de alimentare a statiilor de sortare mobile care permite functionarea acestora atât alimentate cu combustibil Diesel cât si prin alimentarea cu energie electrică de la o sursă (retea de energie electrică, generator).
Sistemul Dual Power presupune suplimentarea dotărilor standard (motor Diesel) ale unei statii mobile cu un sistem electric care permite functionarea acesteia pe baza energiei electrice. O statie mobilă dotată doar cu motor Diesel functionează astfel: motorul diesel pune în functiune sistemul hidraulic al statiei care actionează functiunile de activare/dezactivare ale ciurului, grătarului vibrant al buncărului de alimentare, benzilor de alimentare ale statiei si ale celor de evacuare. În cazul statiilor de sortare cu spălare recuperatorul de nisip este de asemenea activat de sistemul hidraulic al statiei mobile.

În cazul unei statii Dual Power pe lângă motorul diesel există si sistemul electric care pune în functiune sistemul hidraulic al statiei, activarea functiilor celorlalte componente ale statiei făcându-se ca si în cazul motorului diesel. Sistemul electric este format din două  motoare electrice de 30 kw si 37 kw si de un panou central de comandă, care permite controlul operatiunilor statiei.
Romcat Corporation a contractat prima statie de acest tip din România. Ea va fi livrată în luna aprilie unei mari companii de constructii din nordul tării. Elementul care a atârnat în balantă atunci când s-a luat decizia achizitiei acestei statii a fost faptul că sistemul Dual Power completează foarte bine conceptul de mobilitate a statiei. Statia va fi utilizată într-o balastieră care în acest moment dispune de electricitate. Dar resursele în locatia respectivă sunt limitate, astfel că peste 2 ani statia va fi plasată în altă balastieră unde nu există energie electrică, iar utilizarea unui generator nu este agreată de către managerul companiei date fiind limitele unui generator pe perioade lungi de activitate.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI