Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
SERMAC, partener POWERTEK TRAILERS

Tehnologie de vârf

19.08.2009
Tehnologie de vârf
Noua pompă de beton SIRIO 6RZ65-SCL150AHP, care a fost expusă în premieră la târgul SAIE 2008 din Bologna, are cel mai mare brat de lucru din Europa.

Compania SERMAC, partener Powertek Trailers - membră a Powertek Group, este unul dintre cei mai importanti producători mondiali, capabili să conceapă si să propună o pompă de beton cu o asemenea înăltime - 100% produsă în Italia. Acest model reprezintă startul unei lungi serii de modele SERMAC, lider în conceperea, producerea si vânzarea pe plan mondial de pompe de beton si echipamente pentru constructii. 
Pompa este montată pe sasiuri Mercedes-Benz 41.46, 5 axe 10x4, plierea bratului se face în  RZ - 6 segmente, care permite atingerea unei înăltimi maxime de pompare pe verticală de 64,35 m, pe orizontală de 60,35 m si în adâncime de - 50 m.

Modelul SIRIO 5TR62 a fost cea mai mare pompă de beton SERMAC livrată în anul 2008 la Milano si permite atingerea unei înăltimi maxime de pompare pe verticală de 62 m. Bratul pompei este compus din sectiuni sudate în formă pătrată, cu capetele obtinute direct din cuadrati turnati economic. Cele mai importante caracteristici ale pompei sunt versatilitatea în combinatie cu precizia si stabilitatea. Cuplajul între segmentele 5 si 6 sporeste operativitatea si precizia miscării de la capătul furtunului de cauciuc. Tubulatura are diametrul de 125 mm pe toată lungimea ei până la ultima sectiune, din cauciuc, cu lungimea de 3 m. Se poate monta tubulatura cu pereti dublii. 

Toate componentele sunt concepute din otel special cu grad ridicat de elasticitate. De asemenea, părtile cinematice ca bolturile sau cilindrii sunt făcute din otel cu sudură rezistentă la tensiuni ridicate care permite sustinerea greutătii si îmbunătătirea rezistentei la uzură. Particularitătile tehnice au permis reducerea la minimum a greutătii pompei optimizând la maxim raportul greutate-performantă. Stabilizatorii de tipul telescopic cu mare rigiditate la fortele de torsiune, sistemul traditional de stabilizare care garantează o functionalitate excelentă si o stabilitate mare în orice situatie, în special la pompele din familia SIRIO. Stabilizatorii frontali au în componenta lor un tronson telescopic, iar cei din spate au lungime fixă. Suprafata de stabilizare este de 12 m x 12,6 m x 12 m.

Grupul de pompare performant SCL150AHP este echipat cu valve "S" si este alcătuit din doi cilindri hidraulici si pistoni de diametru 230 mm si 2.000 mm care functionează la o capacitate maximă de 150 mc/h si presiunea de până la 76 bar. Pentru miscarea bratului de pompare se foloseste o telecomandă cu control proportional ce imprimă bratului o viteză direct proportională cu deplasarea manetei de control de pe telecomandă. În acest fel se obtin o acuratete si o usurintă în exploatare foarte mari. Tot pe telecomandă se mai află si comenzile pentru miscarea bratului în două viteze, scanare automată, frecventa liberă si manipulatoare pentru controlul precis al celor 8 grade de miscare. Echipamentul mai vine însotit si de o telecomandă de urgentă si un cablu serial. Pompa poate să fie personalizată cu diferite optiuni cum ar fi o cameră video în spatele pompei care permite deplasarea în sigurantă, sistem electric de protectie pentru firele de înaltă tensiune si sistem electronic anti-basculare.

Date tehnice
* Plierea bratului se face în RZ, bratul are 6 segmente
* Înăltimea maximă de pompare de 64,35 m
* Înăltimea pompei 3,99 m.
* Lătimea 2,5 m
* Lungimea 14,35 m (5 axe Mercedes )
* Ampatamentul 6.300 mm
* Greutatea mai mică de  52 tone
* Grupul de pompare SCL150AHP 

SIRIO 5RZ53
La mijlocul lunii februarie 2009, Powertek Trailers a livrat cea mai mare pompă de beton din România - SIRIO 5RZ53. Această pompă beneficiază de anumite particularităti constructive cum ar fi articulatiile, extrem de usoare, adaptate foarte bine la greutatea pe care trebuie să o sustină. De asemenea grupul de pompare este foarte bine dimensionat si construit, astfel încât vibratiile care se înregistrează în gura de pompare sunt reduse. Pompa de beton este echipată cu sistem de ungere centralizat, rezultând astfel o reducere semnificativă a numărului de operatiuni de întretinere, în acest fel gradul de uzură al acestei pompe fiind mult mai redus decât în cazul celor ce folosesc sisteme traditionale. Un alt avantaj este si faptul că sasiul acestei pompe SIRIO este autoportant, prin urmare eforturile de torsiune suplimentare ce pot apărea în momentul turnării betonului nu afectează sasiul camionului. Modelul este dotat cu grupuri de pompare din seria S8, cu o capacitate de până la 185 mc/h la o presiune de 76 de bari.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI