Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Automacarale

DAK, solutia pentru vremuri grele

19.08.2009
Cătălina Câmpeanu; Cornelia Rotaru
DAK, solutia pentru vremuri grele
Actuala situatie economică din România produce schimbări din ce în ce mai mari în optiunile cumpărătorilor de masini pentru constructii. Leasing-urile acordate din ce în ce mai greu, scăderea numărului comenzilor au reorientat cumpărătorii de automacarale spre masini cu grad cât mai mare de utilizare si pret cât mai mic, această ultimă cerintă fiind esentială dacă tinem cont că vorbim de sume de ordinul sutelor de mii de euro.

Astfel, au apărut noi optiuni pe piată, prin importarea unor automacarale noi extrem de rezistente, la preturi mici, un exemplu fiind marca DAK, comercializată de către societatea MAZ TRUCK & BUS.
Pretul este absolut unic, fiind incredibil de mic pentru un astfel de produs, ne asigură domnul Valeriu Bezdedeanu, directorul tehnic al societătii MAZ TRUCK & BUS. Vorbim de un tandem format dintr-un sasiu MAZ si o macara DAK, totul propulsat de un motor EURO 4 marca DEUTZ sau MERCEDES-BENZ. Cu o sarcină utilă maximă de 25.000 kg, modelul DAK KTA-25 este ideal pentru piata din România în primul rând datorită posibilitătii de a fi utilizat într-un număr mare de aplicatii, ce se pot desfăsura în marile aglomerări urbane sau pe câmp, pe teren neamenajat.

Camionul MAZ reprezintă o optiune propusă de importatorul MAZ TRUCK & BUS datorită pretului mic al întregului ansamblu. Chiar dacă cumpărătorul poate opta pentru orice marcă de camion, rezistenta deosebită a camioanelor MAZ le recomandă mai ales pentru conditii dure de lucru. În cazul motoarelor Deutz, cei 235 kW dezvoltati la 2.300 rpm oferă un cuplu maxim de 1.200 Nm, suficienti pentru orice tip de aplicatie, viteza maximă de deplasare pe sosea fiind de 85 km/h.
Trebuie precizat că tandemul macara DAK si sasiu purtător MAZ respectă toate normele de poluare fonică si chimică, cât si cele legate de siguranta activă si pasivă, impuse de directivele CE si regulamentele ECE - ONU vehiculelor rutiere ce se deplasează pe drumurile publice.

În România, primele automacarale DAK au fost importate încă de acum doi ani, acestea putând fi văzute la lucru de către cei interesati, ne-a spus domnul Bezdedeanu. De asemenea, termenul de livrare este foarte scurt. În plus, la cerere, specialistii societătii MAZ TRUCK & BUS pot găsi pentru cei interesati si conditii de finantare bune.
Reteaua de service a importatorului acoperă întreg teritoriul tării, si fiindcă tot vorbim de solutii de criză, la cerere, dacă firma cumpărătoare detine un service propriu, poate fi agreată pentru lucrările de întretinere si reparatii curente.
Societatea MAZ TRUCK & BUS este deja cunoscută pe piata din România datorită numărul mare de autobuze urbane marca MAZ vândute în diferite orase ale tării.

Existenta unei retele de service-uri partenere ce acoperă o mare parte din teritoriu a reprezentat suportul necesar pentru extinderea gamei de produse. Astfel, dând dovadă de un dinamism deosebit si fiind foarte atentă la cererea pietei, societatea s-a orientat si spre importul de utilaje, precum autospecialele tip macara. Criteriile de selectie ale mărcii au fost foarte stricte, în cazul automacaralelor producătorul trebuind să satisfacă cinci cerinte de bază: fiabilitate, robustete, eficientă, pret scăzut si timp de livrare scurt.

Domnul Bezdedeanu este încrezător în succesul mărcii DAK pe piata din România, declarându-ne că un service eficient si realizat la timp este cel mai bun argument în fata oricărui potential client: "pentru autosasiul macaralei asigurăm service în cadrul centrelor noastre autorizate pentru marca MAZ din tară: Constanta, Iasi, Brasov, Târgu Mures, Pitesti, Sibiu sau Galati. Pentru rapiditatea interventiilor, dispunem, de asemenea, de un service mobil." Pentru activitatea curentă de întretinere a suprastructurii, societatea MAZ TRUCK & BUS colaborează cu centre de service autorizate ISCIR.

În ceea ce priveste piesele de schimb, MAZ TRUCK & BUS dispune de un stoc de bază permanent disponibil, în cazul unor interventii mai complexe, producătorul DAK putând asigura orice tip de piese de schimb în regim de urgentă, pentru a nu tine automacaraua imobilizată pe perioade lungi de timp. Pe baza experientei dobândite, după o analiză a functionării si pe baza datelor furnizate de Uzina "DAK Crane Plant", reprezentantii importatorului pentru România ne-a asigurat că se are în vedere aducerea unui stoc mai mare de piese de schimb. În România, cea mai interesantă macara DAK pentru utilizatori este modelul KTA - 25 (adică cu o sarcină utilă maximă de 25 tone).

Despre marca DAK
Producătorul "DAK Crane Plant"  are clienti fideli în Ucraina si tările din CSI, exporturile sale acoperind si alte state, precum Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria sau Bulgaria. De asemenea, masinile acestuia sunt comercializate în peste 30 de tări din Africa, America Centrală si Asia. Astfel, datorită acoperirii mari geografice, macaralele DAK lucrează în conditii de temperatură extremă: de la - 40° C la + 60° C.

Uzinele DAK dispun de echipament tehnologic si industrial care permite realizarea unor produse de calitate, competitive, întreaga proiectare fiind făcută numai asistată de calculator. De asemenea, în cadrul fabricii este implementat sistemul de asigurare a calitătii ISO 9001:2000, certificatul fiind emis de TÜV THÜRINGEN. Dar, poate cel mai important pentru cumpărător, toate masinile produse aici sunt testate conform standardelor GOST, încercările fiind mai multe si mai dure decât cele impuse de directivele Uniunii Europene.

Automacaralele DAK sunt comercializate în România de către distribuitorul exclusiv al uzinelor MAZ, societatea MAZ TRUCK & BUS, telefon de contact: 0730.711.854.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI