Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Conferintă

Noi tehnologii în constructii

19.08.2009
Ema Stancu; Mădălina Dragomir
Noi tehnologii în constructii
"Noi tehnologii în constructii" a fost tema conferintei de presă organizate de compania Nicoro Trading joi, 18 iunie 2009 reprezentantul oficial în România al grupului de firme din Austria EVG-Filmoser-Avi-Marienhutte, specializat în fabricarea de masini pentru fasonat otel-beton si fabricat plasă sudată.

Programul conferintei a fost unul destul de încărcat, dar bine structurat, cu o primă parte care a constat în analiza pietei constructiilor, cu prezentarea noilor solutii tehnologice în domeniul constructiilor precum si prezentarea companiei EVG si a produselor concepute de aceasta.  Cea de-a doua parte a conferintei a constat în prezentarea solutiilor de finantare si achizitionare a utilajelor pentru constructii prin intermediul finantărilor oferite de băncile românesti în contextul economic actual si până la posibilitatea accesării fondurilor nerambursabile acordate de către Uniunea Europenă.

La conferinta realizată cu sprijinul confederatiei patronale CONPIROM, BCR, VOLKSBANK LEASING si BRIDGE EUROPE CONSULTING au participat reprezentantii unor companii din domeniul constructiilor, bănci, societăti de leasing, firme de consultantă în accesarea fondurilor europene, dar si numerosi clienti si potentiali clienti ai grupului de firme EVG, care fie erau deja familiarizati cu produsele acestei companii, fie acum au luat primul contact direct cu acestea.
Andreas Zac, directorul de vânzări în România al EVG a declarat că piata din România încă este subevaluată ca potential de investitie în echipamente competitive în domeniul constructiilor.  În România cererea de echipamente moderne de prelucare a fierului poate creste pe fondul unor investitii substantiale în infrastructură. Credem că România are un potential foarte mare de vânzări pentru EVG. "

Potrivit directorului general Nicoro Trading, Mihai Frangulea elementul caracteristic tuturor produselor EVG este calitatea. Echipamentele de înaltă productivitate produc etrieri si plasă sudată în cantităti industriale în vederea asigurării stocurilor de materie primă pentru marii distribuitori, pentru un întreprinzător mic fiind inutil să înceapă o afacere cu o masină de plasă sudată care produce câteva mii de tone de material pe oră. Din 1949, EVG (Entwicklungs-und Verwertungs-Gesellschaft mbH) a dezvoltat si a construit utilaje pentru prelucrarea otel-betonului si pentru productia de plase sudate din sârmă. De la bun început, eforturile grupului s-au îndreptat către productia la scară industrială a elementelor din otel-beton, multe dintre tehnologiile de prelucrare a otel-betonului folosite astăzi în întreaga lume apartinând grupului austriac. 

Echipamentele si masinile EVG sunt adaptate cerintelor si asteptărilor clientilor. EVG oferă o gamă largă de solutii tehnice pentru confectionarea de etrieri si asistentă calificată post-vânzare pe întreaga durată de viată a echipamentelor, care poate depăsi si 30 ani, precum si un program de instruire. De asemenea, EVG pune la dispozitia clientilor săi o varietate de piese de schimb pentru orice utilaj achizitionat. Varietatea masinilor de sudură acoperă întreaga gamă de la diametrul de la 0,5 mm la 40 mm.
Din grupul de firme partenere EVG fac parte si AVI, MARIENHUTTE, FILZMOSER fiecare dintre aceste companii fiind specializată pe fabricarea unor masini si produse specifice.

AVI
În locatiile sale din Graz/Raaba, Avi produce plase din armături profilate, grinzi si diverse alte produse necesare pentru productia betonului armat. În beneficiul clientilor, AVI si EVG cooperează în strânsă legătură pentru dezvoltarerea noilor produse din sârma otelită, pentru testarea echipamentelor de productie noi. AVI este o companie ce produce sârmă laminată la rece si sârmă produsă în special pentru beton armat. Urmăreste de asemenea, procesarea de zincat si sârmă lucioasă, în vederea producerii de materiale de retea si industriale.

MARIENHUTTE
Marienhutte produce otel-beton de calitate superioară folosind procesul Tempcore. Eficienta maximă în productie a Marienhutte se obtine prin folosirea echipamentelor performante care conduc către realizarea unei cifre de 370.000 tone de otel pe an. Pe baza resturilor de otel si a produselor laminate, Marienhutte produce consolidarea otelului la un standard ridicat, folosind procesul Tempcore.În ceea ce priveste tipologia produselor, această turnătorie produce plasă sudată, colaci,o serie de elemente de structură pentru tavane, plansee si cortine confectionate din fier beton. Astfel, grupul de companii EVG- AVI - Marienhutte oferă un întreg program de know-how pentru consolidarea betonului.

FILZMOSER este companie specializată în echipamente pentru prelucrarea otel-betonului din colaci si bare si face parte din grupul de companii EVG încă din 1998. În toată lumea, masinile Filzmoser au oferit un randament maxim al productiei atât în uzinele de prefabricate din beton cât si în centrele de service a prefabricatelor din otel-beton. Toate echipamentele sunt proiectate în asa fel încât să asigure versatilitate si posibilitatea de a adopta mici schimbări în procesul de productie.

Cea de-a doua parte a conferintei a constat în prezentarea diferitelor programe si solutii de finantare puse la dispozitie de bănci, societăti de leasing si firme de consultantă în domeniu în contextul economic actual.
Alina Jiletcovici, manager EU Office BCR ERSTE Bank a prezentat modalitătile complete de sprijin acordate în acest moment de către bancă pentru potentialii beneficiari ai unor credite precum si programele si liniile de finantare pentru fondurile acordate de Uniunea Europeană. Acest departament din cadrul BCR Erste Bank a fost înfiintat acum doi ani, ca răspuns la necesitătile clientilor băncii, care impuneau solutii complete de finantare pe partea de proiecte finantate prin fonduri europene. Momentan se continuă activitatea desfăsurată în perioada de preaderare în care s-au dezvoltat programe prin SAPARD, RICOP, PHARE, PHARE 2000 si în paralel sunt dezvoltate pachete de produse speciale destinate exclusiv proiectelor cu cofinantare europeană.

Diferenta dintre fondurile de post-aderare si cele de preaderare constă în faptul că mai întâi se efectuează cheltuielile si abia după aceeea se face decontarea. Banca intervine prin asigurarea prefinatării acoperindu-se perioada dintre momentul efectuării cheltuielilor si acordarea grantului, sunt acoperite o parte din cheltuielile eligibile, partea de cofinantare precum si cheltuielile neeligibile prin intermediul unui credit de cofinantare.

Astfel se acordă asistentă pe întreaga durată de implementare a proiectului, chiar de la ideea de proiect, clientului i se oferă consiliere pe partea de structurare a investitiei, fundamentare si până la finalizarea investitiei, plus o serie de servicii pentru optimizarea relatiei cu furnizorii. În ceea ce priveste sursele de finantare, prin renumele creat atât pe piata internă cât si pe cea internatională, BCR este capabilă să atragă surse de finatare la preturi competitive si astfel la rândul său să ofere credite la costuri foarte avantajoase. Primul dintre acestea este reprezentat de împrumutul local BEI (Banca Europeană de Investitii)  care este foarte căutat în acest moment de către firme deoarece se adresează unei arii largi de activităti, aproape orice domeniu putând fi eligibil pentru acordarea acestui împrumut.

Mai există de asemenea un credit pentru investitii care este destul de asemănător cu cel de la BEI care prezintă o mare flexibilitate pentru conditiile de accesare deoarece domeniile restrictionate sunt mult mai reduse.
Există si o serie de proiecte de investitii din surse BERD (Banca Europeană pentru Reconstructie si Dezvoltare). Prin aceste proiecte de investitii orice solicitant va beneficia de asistentă gratuită 100 % din partea unui consultant agreat de BERD care se deplasează la sediul solicitantului si realizează o analiză atât din punct de vedere tehnic cât si financiar a activitătiii desfăsurate de acesta si în cazul în care acest consultant aprobă finantarea se acordă fonduri nerambursabile în valoare de până la 20 % din valoarea proiectului.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI