Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Mantis

Noul model de macara turn autoridicătoare

19.08.2009
Cătălina Cîmpeanu
Noul model de macara turn autoridicătoare
Producătorul irlandez de macarale, Mantis a lansat cu ocazia Intermat 2009 un nou model din gama macaralelor turn autoridicătoare. Modelul Mantis 36.10 are o capacitate maximă de ridicare de 4.000 kg si va înlocui modelul 35.10, care se află de câtva timp în productie. Mantis 36.10 a fost conceput utilizând elementele de stabilitate întâlnite si la modelul 32.10, ceea ce asigură o reducere a costurilor pentru proprietarii care ar putea detine ambele modele. De altfel acestea mai au în comun si mecanismele de ridicare, sistemele de rulare sau alte componente.

O caracteristică aparte a noului model Mantis o reprezintă mutarea troliului la baza turnului, facilitând în acest fel accesul pentru lucrările de întretinere, cum ar fi ajustarea frânelor troliului, fără a fi necesară dezmembrarea întregii macarale.

De la livrare până la instalarea finală pe santier, macaraua necesită o perioadă minimă de timp pentru a se asambla, configura si pentru a fi pusă în functiune. Ridicarea si demontarea macaralei necesită o mică interventie a operatorului, având în vedere că aceste două operatiuni se realizează cu ajutorul hidraulicii.
Noua macara dispune de configuratii ale bratelor de 36 m, 32 m, 28 m si 14 m, având o înăltime de ridicare la cârlig  cu brat mobil vertical de 27 m sau de 22 m cu un brat orizontal.

Macaraua poate functiona chiar si în conditii de vânt cu viteza de până la 72 km/h în functie de dimensiunile sarcinii. Macaraua este manevrată prin intermediul unei unităti de control prin telecomandă, care pe lângă operarea macaralei, afisează si greutatea la cârlig, înăltimea, viteza vântului si multe altele. Telecomanda îi permite operatorului să lucreze în cel mai convenabil punct pentru a putea monitoriza mai bine miscările si pozitionarea încărcăturii.
Modelul 36.10 necesită o sursă de alimentare cu energie de 400 V sau alternativ poate fi actionată cu ajutorul unui generator diesel.

Designul macaralei permite un transport mai usor, fiind necesare numai două camioane, unul cu sasiu jos pentru macaraua în sine si un trailer cu platformă joasă pentru elementele de stabilitate.  Odată adus sasiul pe santier macaraua poate fi usor dezmembrată si transportată cu ajutorul unui vehicul cu cablu de remorcare.  
Pentru clientii care doresc acest lucru, Mantis poate pune la dispozitie un kit de axe cu frâne, continând lumini si alte elemente pentru a se supune reglementărilor privind circulatia pe drumurile pu-blice. Această optiune permite macaralei să fie remorcată în spatele unui camion si să se deplaseze pe propriile sale roti.
Modelul Mantis 36.10 contribuie la extinderea gamei de macarale turn autoridicătoare fabricate de Mantis la uzina din Irlanda. Gama curentă cuprinde modelele: 23.09, 30.10, 32.10, 35.10, 36.10 si modelul inovativ TC 25.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI