Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Cefin Open Days

Teste demonstrative cu clientii în Deva - Pitesti - Constanta

19.08.2009
Dan Vasile; Cornelia Rotaru
Teste demonstrative cu clientii în Deva - Pitesti - Constanta
Desi conceptia la nivel mondial si implicit si în România referitoare la criza financiară este una demnă de filmele de groază, sunt totusi foarte multi care văd în aceasta o oportunitate de a se dezvolta, de a se pregăti pentru perioada când piata îsi va reveni sau pentru a realiza acele lucruri pentru care nu era timp atunci când volumul de muncă era mult prea mare. Cefin România a profitat de aceste momente dificile pentru toată piata autocamioanelor, fie ele destinate aplicatiilor de constructii sau celor de transport si a organizat o serie de evenimente tematice deosebite, intitulate:

"Cefin Open Days".
Acest tip de eveniment s-a dorit a fi diferit de celelalte, aducând clientii care mergeau în mod normal la sediul companiei pentru a discuta despre posibilitatea achizitionării unuia sau mai multor autocamioane direct în mediul în care acestia lucrează zi de zi, pentru a testa pe viu vehiculele si pentru a observa în mod concret comportamentul acestora atunci când sunt puse la lucru.

Cefin Open Days a presupus în primul rând  locatii specifice unui mediu de lucru greu, respectiv balastiere dar si un spatiu generos cu un teren accidentat, o selectie atentă de vehicule din game si cu destinatii diferite, precum si o zonă "oficială" pentru discutii, dezbateri, analize si păreri.
Organizatorii au tinut să marcheze asa cum se cuvine momentul si ne-au pus la dispozitie în premieră o serie de autovehicule cu tractiune integrală, precum un  autovehicul pentru misiuni off-road marca Massif, ideal în aplicatiile de transport persoane în zone deosebit de greu accesibile. Acesta este extrem de versatil, permitând chiar încărcarea unei sarcini de mărimea unui europalet pe usa spate. Un alt campion al drumurilor neamenajate, autocamionul Eurocargo 4x4 este un vehicul de mărime medie destinat transporturilor pe distante nu prea lungi, dar care în conditii off-road poate îndeplini orice misiune datorită tractiunii integrale permanente.

Probabil unul dintre cele mai asteptate modele a fost noul Daily 4x4, ideal pentru zonele accidentate, putând remorca structuri grele de până la 3,5 tone si a cărui cabină poate transporta un echipaj format din 3 sau 7 persoane. Soferii experimentati au avut posibilitatea de a testa si două vehicule din categoria grea - un Iveco Trakker basculantă pe 4 axe destinat lucrărilor de santier. Acesta a demonstrat capacitatea sa de a transporta piatră brută sau agregate minerale pentru terasamente, fiind dotat cu un sasiu robust si o motorizare puternică. În ciuda staturii sale impozante, acesta a fost proiectat pentru un consum redus de combustibil la tona de material transportat si cheltuieli minime de întretinere.
Al doilea vehicul de categorie grea a fost un camion Astra 8X4 care face parte din gama HD8, gamă în care sunt incluse cele mai specializate vehicule pentru activităti heavy-duty în cariere, balastiere, exploatări miniere, exploatări forestiere.

Noua reprezentantă Cefin Deva
Prima serie de demonstratii si teste s-au desfăsurat în cadrul unei balastieredin comuna Bălata, situată în apropierea orasului Deva. Această alegere nu a fost întâmplătoare, deoarece am asistat la un eveniment dublu, adică si la deschiderea oficială a unui nou sediu Cefin România în orasul Deva.

Cu o experientă de aproximativ 14 ani ca dealer Iveco în România si de 6 ani numai în orasul Deva, Cefin România a considerat oportună mutarea într-o locatie nouă în care vânzările de camioane să se desfăsoare într-un spatiu adecvat, spatiu care cuprinde acum si un service autorizat Iveco în care se oferă servicii pentru toată gama vehiculelor din oferta Cefin România precum si vânzări de piese de schimb, anvelope, servicii de monitorizare flote, deci tot ceea ce presupune Cefin pentru clientii săi. Pe lîngă noul sediu din Deva si organizarea evenimentului Cefin Open Days, Cefin România a dorit să prezinte participantilor faptul că este alături de clientii săi.

Astfel, prin intermediul reprezentantelor sale din toată tara oferă clientilor săi în această periodă de recesiune economică solutii de finantare deosebite pentru vehiculele comercializate, însotite de diferite oferte speciale, din care ies în evidentă ofertele "tailor-made", care se adaptează perfect nevoilor specifice fiecărui client în parte si de pe urma cărora acestia să obtină beneficii maxime. Pentru a observa în mod concret în ce fel si prin ce modalităti îsi atrage si îsi mentine Cefin România clientii am realizat un interviu cu proprietatul balastierei în cadrul căreia s-a desfăsurat acest eveniment, cu domnul Daniel Bucnar, directorul executiv al firmei Autosenna, proprietara balastierei.

Masini si Utilaje: De când sunteti clienti Cefin România si de ce ati ales tocmai Cefin?
Daniel Bucnar:
Relatia noastră cu Cefin România a luat nastere la începutul anului 2008, când am achizitionat primele autobasculante de mare capacitate de exploatare în carieră, mai exact Astra Dumper.
Am văzut prima dată  autovehiculele comercializate de compania Cefin în cadrul unei expozitii desfăsurate la Arad, le-am studiat pe cele care ne interesau pe noi din punct de vedere al specificului activitătii noastre, am studiat preturile, am studiat puterea lor de lucru într-un mediu greu pentru că acesta este aspectul cel mai important  la tipul acesta de masini.

M&U: Ce planuri aveti pentru viitor? Intentionati să continuati colaborarea cu Cefin?

D.B: Pe viitor probabil că în functie de cum o să meargă economia românească ne vom mentine colaborarea cu  ei pe acelasi tip de masini. În balastieră ne ocupăm cu extractia si prelucrarea pietrisului, este vorba deci despre o activitate minieră care implică automat activitate de transport, de încărcat si de prelucrare. Cu Cefin colaborăm pentru activitatea de transport. Noi desfăsurăm si alte activităti, avem si exploatări de carieră si carieră proprie si suntem subcontractori pentru firma beneficiară în care facem acelasi lucru iar activitatea aceasta automat implică un mijloc de transport.

M &U: De cât timp activează această balastieră?
D.B: Balastiera are un ciclu de functionare de doi ani. Anul acesta suntem implicati într-un proiect de finantare cu Banca Europeană, tot pentru activitatea respectivă încercăm să mai achizitionăm încă o linie de prelucrare cu flux tehnologic complet, linia de prelucrare trebuie să fie mobilă fără un punct fix, să ne putem deplasa cu ea astfel încât randamentul să fie maxim.Colaborarea cu Cefin va continua în acelasi sens pentru că orice capacitate de productie mărim noi, ori din exploatări de carieră ori din exploatare de balastieră, suntem conditionati automat de mijloace de transport.

Un alt punct forte în colaborarea noastră cu ei este service-ul pe care îl au în Deva care este lângă noi. Pentru o firmă care are mai multe mijloace de transport si noi încercăm să ne orientăm cam pe aceeasi gamă, este foarte important service-ul pentru că deplasările si programările la service, mai ales la nivelul anului trecut erau foarte greoaie, durau destul de mult. În conditiile unui mediu de lucru de balastieră utilajele fie ele cele pentru prelucrare sau pentru transport sunt folosite în mod permanent iar în perioada de garantie au un interval de service stabilit cu cumpărătorul si atunci automat fie că masina are sau nu defectiuni ea trebuie să se prezinte la service pentru revizia respectivă pentru că altfel se pierde garantia si de acolo derivă o serie de cheltuieli pe care nimeni nu este dispus să le accepte.
Pitesti - Călinesti
Aceasta a reprezentat o "etapă" mai linistită a "Cefin Open Days". Sesiunile de demo-drive au alternat aici cu prezentările de produs, evenimentul fiind organizat în colaborare cu AOA Arges si găzduit de Silva Grup.

Constanta - Balastiera Consal
Ciclul de evenimente "Cefin Open Days" s-a finalizat pentru invitatii Cefin România cu o demonstratie desfăsurată în cadrul carierei Consal Trade din comuna Nicolae Bălcescu, lângă Constanta.
De această dată, parcă drumurile au fost mai dificile ca niciodată, iar abilitatea masinilor de a face fată nu numai drumurilor, ci si unor aplicatii dintre cele mai diverse a fost de această dată verificată "in extremis".
"La Constanta am continuat succesul repurtat la Deva si Pitesti, unde fiecare dintre cele 6 masini a fost în sine o bucurie pentru publicul participant. Clientii Cefin din Dobrogea au fost la fel de receptivi precum cei din alte zone ale tării si au apreciat din plin modul în care lucrează vehiculele Iveco, în conditiile unui teren accidentat", a declarat Mircea Petrache, branch manager al filialei Cefin Constanta.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI