Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Lansare

Un nou centru Volvo Trucks la Pitesti

19.08.2009
Dan Pavel
Un nou centru Volvo Trucks la Pitesti
Volvo Trucks Romania este într-o continuă ofensivă pe piata din România. După deschiderea oficială a sediului de la Brasov, a urmat orasul Pitesti. Aceleasi spatii generoase si aceeasi grijă fată de client, dar mai ales o calitate deosebită a serviciilor, aceiasi pentru orice service Volvo Trucks din întreaga lume, aceasta a fost prima impresie a invitatilor, majoritatea clienti vechi ai mărcii.

Deschiderea noului centru Volvo Trucks de la Pitesti a fost realizată împreună cu partenerul local First Truck Service, scopul declarat fiind acela de a fi mai aproape de clientii săi, de necesitătile acestora, si mai ales de a răspunde mai rapid solicitărilor lor.

Seminarul Fuelwatch a reprezentat primul eveniment major al zilei, la care au participat un număr foarte mare de reprezentanti ai firmelor de transport sau de exploatare din zonă. Acesta s-a bucurat de o audientă deosebită, deoarece timp de aproape două ore participantii au fost informati despre modul în care pot să reducă semnificativ costurile de exploatare, concomitent cu cresterea gradului de pregătire al soferilor. Totul sub forma unei prezentări video profesionale, cu numeroase exemple de manageri de flote din Europa si din România, care au implementat acest concept la nivelul propriilor companii,  reusind astfel să obtină reduceri ale consumului de până la 7-8 %.

Conform conceptului Fuelwatch, reducerea consumului de combustibil începe de la alegerea specificatiilor camionului încă dinainte de cumpărare, acesta trebuind să fie perfect pregătit pentru conditiile de rulare si tipul de transport. Întretinerea regulată reprezintă o a doua componentă importantă, preventia ducând si la scăderea costurilor de mai târziu, legate de piese de schimb, dar si la o crestere a duratei de viată a motorului, cutiei de viteze si a altor componente cheie ale lantului cinematic. Cei sase pasi de reducere a costurilor propusi în cadrul seminarului includ atât utilizarea unor accesorii, precum deflectoarele de vânt, dar si aplicatii on-line de monitorizare a flotei, si anume sistemul Dynafleet sau cursuri de conducere economică dedicate soferilor profesionisti. Prezentarea pe scurt a seminarului nu se poate încheia fără seviciul de consultantă dedicat managementului combustibilului, acesta propunând utilizatorilor pentru început un audit al managementului combustibilului, realizat la nivelul flotei companiei solicitante si fiind finalizat cu un plan de actiuni corectoare, ce duc la scăderi vizibile ale consumului de carburant.

Centrul Volvo Trucks de la Pitesti acoperă un teren de 20.000 mp, din care suprafată construită 3.000 mp, fiind dotat cu echipamente de diagnoză si control, scule si dispozitive speciale Volvo. Service-ul în sine cuprinde patru linii de reparatii, din care două pentru operatiuni de întretinere, o linie echipată pentru efectuarea inspectiilor tehnice periodice si doua linii sunt destinate reparatiilor în urma accidentelor, cu pregătire pentru stand de redresat sasiuri.
În cadrul service-ului de la Pitesti, se pot realiza si operatiuni de calibrare si verificare a tahografelor. De asemenea, service-ul dispune si de o spălătorie pentru vehicule comerciale grele si de un vehicul mobil de interventie în teren. Magazia de piese de schimb originale Volvo are un stoc semnificativ, aprovizionarea făcându-se de la depozitul regional de piese deschis în luna aprilie la Bucuresti, cu scopul de a creste gradul de disponibilitate al pieselor originale.

Trebuie spus că pentru realizararea la standardele corespunzătoare a tuturor lucrărilor,  indiferent dacă sunt de reparatii sau numai de întretinere, toate punctele de lucru sunt echipate cu tehnologie de ultimă oră. În plus, cu un personal tehnic calificat, echipamente si scule speciale Volvo, se poate asigura extinderea duratei de exploatare si mentinerea în cea mai bună stare de functionare a camioanelor.

Christian Coolsaet, Managing Director Volvo Romania, prezent la acest eveniment, a declarat în cadrul ceremoniei de deschidere că "este foarte important pentru Volvo sa ofere clientilor servicii postvânzare cât mai aproape de locul în care operează. În acest sens, partenerul nostru local First Truck Service joacă un rol important în planul nostru de dezvoltare si sunt bucuros că avem oportunitatea să-l includem în reteaua de centre service Volvo".
Organizarea ceremoniei de deschidere a fost la nivelul... Volvo, ecranele de mari dimensiuni montate pe peretii laterali service-ului oferind nu numai informatii despre grupul suedez si despre cele mai noi autocamioane produse, dar si despre grija fată de mediu, fată de securitatea soferului dar si a celorlalti participanti la trafic, Volvo Trucks fiind nu numai un deschizător de drumuri în acest domeniu, dar si lider incontestabil. Spectacolul oferit cu ocazia acestei deschideri oficiale a rămas în inimile celor prezenti.

Desi atelierul service din cadrul centrului va sta la dispozitia clientilor Volvo din regiune permanent, acesta va acorda asistentă de specialitate si oricărui vehicul Volvo aflat în tranzit în această zonă, pentru efectuarea operatiunilor de întretinere sau a reparatiilor tehnice de orice natură ar fi ele. Noul centru service din Pitesti este integrat în reteaua pan-europeană Volvo Action Service, serviciul Volvo de asistentă tehnică de urgentă, ce permite deservirea eficientă a clientilor români si străini.

În prezent Volvo Romania dispune de o retea de 7 centre service autorizate, din care 3 sunt investitii proprii, în Bucuresti, Cluj si Brasov, iar celelalte 4 reprezintă investitii realizate împreună cu parteneri locali, în Deva, Timisoara, Bacău si Pitesti.  Populatia de autocamioane Volvo din România este astăzi de peste 11.000 vehicule.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI