Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
News

10 macarale Potain pun umărul la extinderea celui mai mare aeroport al Frantei

19.08.2009
 10 macarale Potain pun umărul la extinderea celui mai mare aeroport al Frantei
Aeroportul International Charles de Gaulle din Paris, cel mai mare aeroport al Frantei si al doilea aeroport din Europa ca trafic de pasageri se află din nou în plin proces de expansiune.
O flotă de 10 macarale turn modulare Potain din gamele Topless si Topkit lucrează la acest proiect foarte amplu, ce solicită foarte multe resurse atât din partea Manitowoc, furnizor de macarale Potain, care trebuie să asigure cu promptitudine activităti de service, suport tehnic si mentenantă pentru o întreagă flotă de macarale, dar si din partea  oficialilor aeroportului care au păstrat întreg terminalul functional pe tot parcursul lucrărilor.
Charles de Gaulle, cunoscut si ca "Paris Roissy", dispune de 3 terminale, fiecare terminal având  mai multi sateliti (cu exceptia ultimului care găzduieste doar zborurile charter) si o vastă zonă de restaurante, baruri, magazine, plus centre de servicii bancare si centre de afaceri. Numai structura de otel a aeroportului Charles de Gaulle este de 2 ori mai grea decât cea a turnului Eiffel. Cele trei terminale sunt tranzitate zi de zi de peste 200.000 de pasageri.  Proiectul ce urmează a fi finalizat în 2012 îsi propune extinderea cu o suprafată similară a Satelitului 4 al Terminalului 2 care va fi dedicată exclusiv curselor de lungă distantă. Odată cu extinderea Satelitului, se vor renova si căile de transport ale pasagerilor si sistemul de sortare al bagajelor. Întreaga investitie se ridică la valoarea de 500 milioane de euro si urmăreste să creeze o capacitate de 7,8 milioane pasageri/an la Satelitul S4 si 50 milioane de pasageri/an la întreg Terminalul 2 al aeroportului.

Ultima investitie de acest gen a fost extinderea Satelitului 3 al aceluiasi terminal cu o suprafată de aproximativ 750 mp, satelit ce a fost operational în Septembrie 2007.
Flota de 10 macarale Potain care lucrează la acest proiect este formată din sase macarale MDT368 si patru macarale MD365. Instalarea fiecarei macarale în parte s-a făcut pe parcurs ce constructia a înaintat si a necesitat un grup de oameni foarte capabili si cu un control deplin asupra santierului pentru a putea aseza fiecare echipament la milimetru.
Manitowoc a lansat macaraua MDT368 în primăvara acestui an la Intermat, Paris si deja se bucură de succes pe santierele din Europa. Acest model de macara este disponibil în două versiuni, una de capacitate 12 t si cealaltă de 16 t. Cele sase macarale de la Charles de Gaulle au o capacitate de 16 t si lucrează cu un brat de la 55 la 70 m lungime. Lungimea maximă posibilă a bratului la MDT368 este de 75 m iar înăltimea la cârlig de 75,6 m. MDT368 este cel mai mare model de macara din gama MDT de la Potain.
Potain MD365, cel de-al doilea model de macara turn modulară contractată pentru acest proiect are o rază maximă a bratului de 75 m si o capacitate maximă de 12 t.

De la întemeierea sa în "La Clayette", Franta 1928, Potain este unul dintre cei mai mari producători de  macarale turn din lume, mândrindu-se cu mai mult de 100.000 macarale vândute si instalate în întreaga lume. Astăzi, compania produce peste 60 de modele în fabricile sale din Franta, Germania, Italia, Portugalia si China. Gamele de macarale Potain se pretează la proiecte din industria constructiilor civile si industriale, drumuri si poduri (viaducte), industria energetică, industria constructiilor de nave fluviale si maritime, depozite de mărfuri grele si de dimensiuni mari. Potain este acum membră a grupului Manitowoc.

Distribuitor autorizat al mărcilor Potain si Grove, membre ale grupului Manitowoc în România - MARCOM RMC’94 din Otopeni, Web: www.marcom.ro.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI