Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Atlas Copco

R410A - un nou uscător cu refrigerare integrat pentru gama de compresoare elicoidale

19.08.2009
R410A - un nou uscător cu refrigerare integrat pentru gama de compresoare elicoidale
Atlas Copco a lansat noua generatie de uscătoare cu refrigerare  R410A integrate pentru gama de compresoare elicoidale cu injectie de ulei GA/GA+/GA VSD de la 37 până la 90 kW. Noile uscătoare cu refrigerare cu consum scăzut de energie (ID 95-285) stabilesc un nou punct de reper privind performantele, impactul redus asupra mediului si beneficiul adus clientilor, furnizând aer de calitate ridicată cu un consum redus de energie.
Comparativ cu uscătoarele conventionale cu o capacitate de răcire similară, consumul direct de energie a fost redus cu 40%, chiar la sarcină maximă. Economiile semnificative de energie si reducerea potentialului de încălzire globală au fost realizate prin introducerea agentului frigorific R410A si optimizarea proiectării componentelor principale cum ar fi compresorul frigorific si schimbătorul de căldură, cu o cădere de presiune scăzută.

Gama de compresoare GA/GA+/GA VSD de la 37 la 90 kW este utilizată în diverse aplicatii si industrii, incluzând ateliere, linii de asamblare, ambalare, industria auto, prelucrarea lemnului, industria textilă, fabricarea materialelor de constructii, productia si turnarea maselor plastice, si activitătile din domeniul petrolului si gazelor.
   
Impactul asupra mediului si eficienta
Agentul frigorific R410A utilizat în uscătoarele integrate ID 95-285 permite reducerea  emisiilor de carbon, determinând o scădere a potentialului de încălzire globală cu 50% comparativ cu generatia precedentă de uscătoare cu refrigerare.
În plus fată de reducerea impactului asupra mediului, functia Saver Cycle, comandată de sistemul de reglare tip Elektronikon®, realizează economii suplimentare de energie. Acest algoritm de regularizare patentat permite pornirea/ oprirea uscătorului în functie de sarcină, măsurând în acelasi timp temperatura ambientă si reducând consumul de energie. Mai mult, această tehnologie asigură permanent aer uscat.
Deoarece cererea de aer variază semnificativ în cursul zilei în majoritatea aplicatiilor, functionarea ciclică permite economii suplimentare de energie.

Calitatea aerului

Schimbătorul de căldură tip aer-aer reduce consumul de energie, eliminând de asemenea riscul de coroziune prin împiedicarea formării condensului la exteriorul conductelor. Toate unitătile sunt echipate standard cu o drenă electronică de condens fără pierderi, ceea ce elimină pierderile de aer comprimat si asigură o fiabilitate sporită a sistemului. 

Atlas Copco extinde conceptul de integrare oferind optional filtrare în două trepte si un separator de condens în interiorul carcasei uscătorului. Acest lucru reduce complexitatea, costurile si necesarul de spatiu pentru instalare, minimizând riscurile de pierderi si căderi de presiune excesive. Pentru instalatiile existente care au uscătoare integrate din generatia precedentă este disponibil un kit de adaptare, care permite obtinerea de economii suplimentare de energie.

Functionarea la punct de rouă garantat, furnizarea de aer uscat de calitate cu o eficientă energetică ridicată (R410A), filtrarea în două trepte integrată optional si tratarea condensului pentru o instalare facilă, sistemele de control avansate pentru regularizarea capacitătii ce au ca rezultat economii suplimentare de energie si posibilitatea monitorizării, toate acestea fac din noul ID95-285 o solutie ce asigură scăderi suplimentare ale costului duratei de viată a echipamentelor, reducând de asemenea impactul asupra mediului, în beneficiul clientilor.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI