Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Fuel Management

Solutii eficiente pentru flote

19.08.2009
Solutii eficiente pentru flote
Managementul flotelor este o expresie deja intrată în vocabularul managerilor companiilor detinătoare de parcuri auto importante si reprezintă o solutie în vreme de criză pentru un control riguros al activitătii si pentru reducerea costurilor.
Petrom, liderul pietei de distributie a carburantilor din România a introdus Fuel Management, un nou serviciu adaptat nevoilor specifice de business ale clientilor, prin care companiile care detin flote de vehicule si utilaje pot beneficia de serviciile companiei chiar la propriul sediu. Rezervorul destinat stocării si distributiei interne a carburantului, permite alimentarea cu motorină a autoturismelor, autovehiculelor utilitare, camioanelor si altor utilaje tehnologice din parcul propriu. 

Fuel Management permite unui număr impresionant de utilizatori (până la 1.000) să aibă acces la pompa proprie flotei, printr-un simplu cod PIN, unic pentru fiecare utilizator în parte.
Pentru proprietarii de flotei Fuel Management constituie un foarte bun instrument de control si de gestionare a alimentărilor făcute, întrucât oferă posibilitatea de a introduce numărul de înregistrare al masinii si al kilometrilor si de a obtine un bon la fiecare tranzactie care contine datele livrării (data, litri alimentati, utilizatorul care a alimentat). De asemenea există si optiunea conectării la computer a echipamentului de stocare si exportarea datelor printr-o memorie externă si instalarea unui sistem de monitorizare a stocului din rezervor.

Sistemul de management al livrărilor a fost proiectat pentru desfăsurarea în bune conditii a alimentării si controlului si se poate instala pe orice tip de statie de alimentare, fie ea nouă sau aflată deja în functiune. Introducerea, stocarea, afisarea si furnizarea datelor se realizează mult mai usor utilizând acest sistem. Datele generale de alimentare sunt înregistrate automat si în sigurantă, iar transmiterea lor de la sistemul automat la sistemul calculatorului se face prin legătură directă, cu ajutorul modemurilor sau cu un sistem portabil de descărcare manuală. Gestionarea si evaluarea automată a datelor reduce perioada de gestionare clasică a consumului de combustibil.

Procesul de alimentare cu carburant prin intermediul sistemului Fuel Management nu este mai complicat decât cel de la statiile de distributie Petrom din toată tara, este numai conceput să fie mai sigur si mai usor de verificat. Primul pas pentru a putea alimenta autovehiculul sau utilajul cu combustibil îl constituie introducerea unor date de identificare obligatorii (codul de identificare personală si codul PIN aferent codului personal), dar si a unor date optionale, cum ar fi codul vehiculului, numărul foii de parcurs, kilometrajul, datele afisate de ceasul de exploatare. Alimentarea poate începe imediat ce pistolul a fost scos de pe stativ si se realizează ca în cazul oricărei statii de distributie. La finalul oricărei alimentări Fuel Management emite un bon pe care sunt înscrise datele referitoare la operatorul care a alimentat.

Livrarea si instalarea echipamentului Fuel Management la sediul companiilor se face gratuit, pe durata instalării specialistii Petrom oferind asistenta tehnică necesară. Mentenanta echipamentului este asigurată gratuit în primul an de functionare.

Unul dintre avantajele utilizării de către companii a unui astfel de sistem este că motorina este livrată în conditii de pret en-gros, deci implicit mai mic decât cel de la statiile de distributie, costurile fiind în mod semnificativ mai mici. Datorită existentei unui contract încheiat între client si Petrom, termenele de plată pot fi negociate de la început. Sistemul exclude folosirea numerarului, toate datele fiind înregistrate în soft. Livrarea combustibilului se face gratuit, costurile de transport fiind eliminate complet. Înlocuirea echipamentelor de stocare învechite permite companiilor partenere alinierea la normele UE privind protectia mediului.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI