Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 43

Inovatii Liebherr

30.09.2009
Inovatii Liebherr
Liebherr a prezentat în avanpremieră două noi modele de macarale pe care plănuieste să le lanseze în cadrul următoarei expozitii Bauma, din aprilie 2010, care va avea loc la München, Germania.
Prima dintre acestea este modelul pe senile cu brat telescopic LTR 11200, proiectat pentru constructia fermelor eoliene. Începând cu rulmentul de rotire acest model derivă din Liebherr LTM 11200-9, o macara tot-teren cu o capacitate de 1.200 de tone si nouă axe. Astfel modelul LTTR 11200 cu brat de 100 m are capacitatea de ridicare necesară pentru pozitionarea turbinelor grele în vârful pilonilor înalti.
Sasiul pe senile are un ecartament îngust care, la o lătime de doar  4,8 m, permite noului model să se deplaseze cu usurintă în spatiile înguste dintre pilonii fermelor eoliene. Este disponibil si cu un ajutor optional hidraulic de directie care induce presiune la jumătatea senilei, reducând astfel presiunea pe senila interioară si facilitând întoarcerea macaralei.
Fiind dotată standard cu lonjeroane, LTR 11200 are o bază de 13mX13m pentru sarcinile de ridicare. Înăltimea de ridicare de până la 189 m poate fi atinsă prin diferite extensii si accesorii aplicate bratului oscilant. Această macara este de asemenea dotată cu sistemul Liebherr Y de ancorare pentru a spori capacitatea de încărcare.
O altă inovatie pentru anul următor la expozitia de la Bauma va fi si modelul LTC 1045-3.1 
Varianta standard va avea o singură cabină si un brat telescopic.
În pozitia următoare, cabina va fi repozitionată pentru deplasarea pe drum, dar poate fi si trasă înapoi pentru a-i oferi operatorului o vizibilitate sporită asupra bratului atunci când se desfăsoară activităti de ridicare.
Liebherr sustine că acest fapt va conferi utilajului toate avantajele unei macarale cu două cabine, dar într-un pachet mult mai compact. Îi va permite macaralei compacte LTC să realizeze aceleasi aplicatii ca si modelele traditionale tot-teren LTM.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI