Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 43

Liebherr România - oferte pentru o viată

30.09.2009
Dan Pavel; Mariana Pătru
Liebherr România - oferte pentru o viată
De mai bine de o jumătate de secol, producătorul german Liebherr este recunoscut în cercul producătorilor de macarale si automacarale. Numele lui a devenit sinonimul calitătii si sigurantei, iar clientii din întreaga lume recunosc acest lucru. Constructia primei macarale turn mobile, usor de asamblat si la un pret accesibil pentru majoritatea firmelor de constructii a reprezentat primul pas către clădirea reputatiei solide de care se bucură astăzi.
Desi activitatea firmei s-a diversificat, macaralele turn reprezintă unul dintre cele mai importante segmente ale afacerilor derulate de către grupul Liebherr. Reprezentanta din România a constructorului german acordă o atentie deosebită acestui segment al utilajelor pentru constructii, în cadrul acesteia functionând un departament special de macarale turn. Domnul Victor Honciuc, coordonatorul acestui departament a vrut, în cadrul unei discutii, să modifice perceptia conform căreia produsele Liebherr sunt de foarte bună calitate, dar scumpe. Dimpotrivă, rolul departamentului de macarale turn este acela de a găsi pentru fiecare viitor cumpărător de astfel de utilaje exact ceea ce are nevoie, la pretul pe care si-l permite.

Pentru a întelege mai bine cum pot fi ofertate pe piată utilaje de cea mai bună calitate, la preturi foarte bune, trebuie să cunoastem mai întâi politica societătii Liebherr România. Trebuie spus de la început că absolut toate departamentele sale, si implicit cel de macarale turn, sunt pregătite să ofere clientului tot ceea ce are nevoie, acest lucru însemnând nu numai servicii de vânzare si service, în cazul macaralelor însemnând  si transportul acestora, activităti de montaj - demontaj, reparatii sau întretinere.
Deoarece macaralele turn reprezintă un segment aparte al marii familii a utilajelor pentru constructii, si atentia celor de la Liebherr acordată clientilor este una deosebită. Putem spune că, la cerere, clientul primeste totul inclus, până si operatori instruiti.

Macaralele uzate - siguranta pe primul plan
Calitatea Liebherr reprezintă un mare atu în cazul vânzării macaralelor uzate. Astfel, indiferent că macaralele vândute sunt noi sau uzate, clientii au garantia calitătii, mai ales că durata de viată pentru o macara Liebherr este de 25-30 de ani. "Sunt anumiti producători care dau o perioadă de viată sau durată de lucru a unei macarale de 7 ani, mai departe nu mai spun că ar fi în parametri sau conditii de functionare optime. O macara Liebherr are o durată de viată între 25 si 30 de ani, dovadă că există în România macarale Liebherr care au an de fabricatie 1980 si care încă functionează", precizează domnul Honciuc.

În această perioadă, când găsirea unei finantări si lipsa de lichidităti constituie probleme majore pentru constructori, macaralele uzate sunt mai accesibile decât cele noi. "O solutie o constituie macaralele cu o vechime mai mare de cinci ani, într-o stare tehnică bună si la un pret accesibil."
Pentru că vorbim de utilaje care lucrează la înăltime si care implică un grad de risc mult mai ridicat decât utilajele terasiere, siguranta operatorului si a întregii echipe care lucrează pe santier este vitală, de aceea  este necesar ca toate verificările, atât cele agreate de producător, cât si inspectiile efectuate de ISCIR să fie făcute la timp si cu maximă seriozitate. "Pentru noi siguranta este cea mai importantă. La primul montaj al macaralei asistă un inspector ISCIR , dar  relocarea macaralei se face doar în baza unui protocol de către personalul de montaj, urmând ca după perioada de valabilitatea a autorizatiei ISCIR, aceasta să fie reînnoită. Controlul este foarte strict pentru că este vorba de echipamente care lucrează la înăltime, cu greutăti foarte mari, cu o structură complexă", explică domnul Honciuc.

Calitatea, absolut necesară pentru o bună functionare pe termen lung
Standardele de calitate si sigurantă extrem de stricte ale fabricantului german sunt recunoscute în întreaga lume. Cum reusesc să mentină calitatea chiar si la productia de serie? Dacă vorbim de calitatea otelului sau de tehnologii de productie, acestea sunt de la sine înteles că sunt de cea mai înaltă clasă, dar aceasta nu este totul: Liebherr a ales să nu externalizeze productia de subansamble, un lucru care cu sigurantă i-ar fi redus costurile si mărit profiturile, astfel că majoritatea pieselor de schimb sunt produse la fabricile companiei, sub control strict.

Producerea unui număr mare de ansamble si piese de schimb atrage după sine si alte beneficii colaterale pentru cumpărătorii de utilaje marca Liebherr. Astfel, compania este capabilă să ofere piese de schimb pentru echipamente iesite din fabricatie chiar de perioade lungi de timp, piese de calitate si mai ales, originale: "dacă lucrezi cu subcontractanti si nu produci piesele în propriile fabrici, un furnizor de piese de schimb din afara firmei poate spune după o perioadă de10 ani de la fabricarea unui utilaj, că nu le mai produce si atunci proprietarul macaralei are o problemă si începe să improvizeze, ceea ce nu este în regulă, mai ales la o macara." Si astfel apare un alt mare avantaj pentru proprietarii de macarale uzate marca Liebherr: totdeauna au la dispozitie piese de schimb originale, de cea mai bună calitate, cu garantie.

Clientii care apelează la serviciile Liebherr România beneficiază de un pachet complet, care include si consilierea în vederea achizitiei macaralei potrivite pentru proiectul pe care îl derulează: "clientul are clar o lucrare în minte sau se gândeste să înceapă o lucrare. Este întrebat despre proiect, ce vrea să construiască, nivelul de înăltime, regimul de înăltime, suprafata pe care se va construi si ce vrea să ridice, dacă vrea să toarne betonul cu macaraua sau vrea să pună doar cofrajele si fierul în lucrare, depinde ce optiuni are. În functie de aceste informatii primite de la client putem să îi recomandăm macaraua potrivită, cât mai aproape de aplicatia pe care o desfăsoară pe santier. În plus pentru un client care comandă o  macara cu înăltimea de 40 m sub cârlig, si acesta este doar un exemplu, ulterior poate comanda si diferenta turnurilor până la 60 m, dar trebuie să tină cont că după această înăltime trebuie verificată macaraua si dacă se impune macaraua va trebui ancorată de clădirea aflată în constructie pentru a fi stabilă."

Închirierea, o alternativă
O altă problemă pentru un cumpărător de macarale second-hand: de unde provin acestea? Normal că un  producător de talia Liebherr are un răspuns si la această problemă: "macaralele noastre uzate pe care le comercializăm sunt urmărite si verificate încă de la prima lor vânzare, de noi. Cu alte cuvinte, provin de la clienti ai firmei Liebherr care vor să-si reînnoiască parcul de utilaje si vând o parte din acesta. Cele vechi sunt cumpărate de către producător, si înainte de a fi puse spre vânzare sunt supuse unor controale detaliate, verificate, iar piesele cu grad mare de uzură sunt înlocuite cu altele noi, originale. O altă categorie de macarale uzate sunt cele ce provin de la clienti mai speciali. Acestia au proiecte ce presupun utilizarea unei macarale pe termen mai lung, iar în acest caz noi preferăm să-i dăm spre utilizare o macara turn nouă, dacă nu există imediat pe stoc una uzată care să corespundă exigentelor. Astfel, după închiderea perioadei de închiriere, desi macaraua este relativ nouă, intră în categoria celor uzate".

Liebherr Romania are la rândul ei pe stoc, ca si alti dealeri importanti europeni, un stoc de macarale noi si macarale uzate. Macaralele uzate pot să aibă două directii: spre închiriere sau spre vânzare: "noi preferăm mai mult să vindem deoarece domeniul nostru în mare îl reprezintă vânzarea de macarale, dar în cazul în care apar santiere sau apar si oportunităti de închiriere vă dati seama că nu o să pierdem oportunitatea de a si închiria aceste macarale".

În cazul în care un client doreste să închirieze o macara, el va beneficia de toate serviciile Liebherr, după cum doreste: verificarea macaralei si garantia bunei sale functionări, transportul si punerea ei în functiune, adică montajul corect, ba chiar si operator autorizat, dacă este cazul. În continuare, beneficiarul plăteste un tarif lunar, buna functionare a macaralei fiind în grija importatorului.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI