Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Eveniment

Sandvik rupe monotonia

30.09.2009
Sandvik  rupe monotonia

Sandvik Mining and Construction a organizat, în perioada 23 - 26 iunie un eveniment care s-a bucurat de apreciere în rândul clientilor. Timp de patru zile, atât la fabrica Sandvik din Swadlincote, cât si la centrul de reciclare Armac
de lângă aeroportul Birmingham au fost organizate o serie de demonstratii efective
cu utilaje.
Scopul principal al acestui eveniment a fost marcarea formală a integrării si activitătii de rebranding a liniilor de produse Extec si Fintec, ca parte a ofertei de utilaje mobile produse de Sandvik. Această ocazie a fost benefică si pentru a crea o mai bună recunoastere si imagine pentru oferta de produse Sandvik în Marea Britanie, precum si pentru a anunta deschiderea noului centru global de excelentă, creat recent în cadrul fostei fabrici Extec din Swadlincote. Reusita evenimentului poate fi măsurată si prin prisma celor peste o mie de vizitatori participanti din tări din întreaga lumea precum Venezuela, China, Spania, Irlanda, Norvegia si Scotia.

În primăvara anului 2007, Sandvik a achizitionat cei doi producători de echipamente mobile de concasat si sortat - Extec Screens and Crushers Ltd si Fintec Crushing and Screening Ltd. Din postura de lideri în materie de proiectare si fabricare de echipamente mobile de concasat si sortat, Extec si Fintec  au completat oferta Sandvik cu echipamente medii si usoare, plasând astfel compania în postura de furnizor de top in piată, într-un domeniu industrial cu dezvoltare rapidă.
Logica acestor achizitii o reprezintă furnizarea unei serii de noi oportunităti, apărute pe fondul deschiderii unor segmente noi de clienti, în beneficiul tuturor părtilor implicate. "Sandvik contribuie prin propria sa retea globală cu acces la clientii din domeniul carierelor si mineritului, iar Extec si Fintec prin accesul la clientii antreprenori dar si printr-o linie competitivă de produse de concasat si sortat mobile", a declarat directorul administrativ al Mobile Screening and Crushing, Steve Powell.

"Extec si Fintec beneficiază de resursele globale si know-how-ul tehnic Sandvik, deoarece Sandvik contribuie cu o tehnologie avansată de echipamente de concasat si sortat, combinată cu cunostinte specializate de proces."

Duncan McGregor, vicepresedinte al Liniei Globale de Produse este în asentimentul lui Powell si anume, că cele mai mari avantaje ale asocierii Fintec si Extec sub tutela Sandvik sunt reprezentate de prezenta sa la nivel global, distributia internatională si suportul post-vânzare îmbunătătit. Acesta a explicat faptul că echipamentele mobile de concasat si sortat au evoluat masiv în ultimii zece ani: "Ceea ce era imposibil de obtinut cândva a devenit realitate prin echipamentele mobile. Segmentul antreprenorilor, completat cu propriul concept de afaceri, a devenit o componentă majoră în activitatea de procesare a materialelor în toată lumea; deoarece afacerile antreprenorilor urmează o logică comercială, sustinută foarte bine de o strategie de distributie pe măsură, trebuie să întelegem modul în care putem deservi acest segment în cel mai bun mod posibil."

McGregor consideră că Sandvik detine experienta adecvată pentru a răspunde cerintelor acestor segmente speciale de clienti. "Activitatea traditională la care Sandvik este în special aliniată constă în clienti care nu sunt antreprenori; acestia detin si vând materii minerale, fie ca materiale de constructii, fie pentru valoarea lor din punctul de vedere al continutului. Acesta este un domeniu nou pentru companiile achizitionate, dar este un lucru normal pentru gama de produse grele Sandvik."

Sandvik a decis să îsi unifice gama utilajelor de concasat si sortat sub o singură marcă, acest lucru fiind semnalat printr-o nomenclatură nouă a modelelor si a culorii utilajelor, aspecte care au fost lansate la nivel mondial prin acest eveniment. McGregor continuă - "trecerea la o singură marcă duce la cresterea constientizării clientilor asupra ofertei complete Sandvik.
Activitatea de branding si strategia de segment ajută Sandvik să-si îmbunătătească si să-si extindă serviciile către o gamă largă de clienti prin utilizarea retelei extinse a organizatiei noastre, dar produsele Extec si Fintec încă există, iar caracteristicile care le-au transformat în lideri mondiali sunt încorporate în noua noastră ofertă de echipamente."
Evenimentul s-a dovedit a fi ocazia perfectă pentru anuntul de rebranding si prezentarea bazei de clienti Extec si Fintec, precum si a altor produse din familia Sandvik.

În cadrul activitătilor, participantii s-au bucurat de demonstratii efective, seminarii, prezentări si de un tur al Centrului Global de Excelentă din Swadlincote, Divizia Aftermarket si Centrul global de asistentă pentru clienti. Cu această ocazie Duncan McGregor afirma: "aveam nevoie de o ocazie care să evidentieze cât de important este segmentul de echipamente mobile de concasat si sortat pentru Sandvik si de a demonstra că acum Sandvik detine o pozitie de lider în acest domeniu. Pozitia de lider global detinută de Sandvik, tehnologia avansată si programele de asistentă aftermarket oferite clientilor sunt invidiate de toti producătorii de echipamente de constructii din lume; acum, acestea au fost unite într-o linie de produse orientate spre client care permite companiei Sandvik să fie cu adevărat Numărul 1."

Evenimentul nu s-a limitat numai la unităti mobile de concasat si sortat, deoarece unul dintre obiectivele majore a fost tocmai evidentierea produselor pe care le oferă Sandvik tuturor clientilor săi.
Anders Kjelberg, vicepresedinte pentru Business Development a declarat - "Sandvik oferă o gamă completă alcătuită din foreze, ciocane hidraulice, utilaje fixe de concasat-sortat pentru diversele aplicatii ale companiilor implicate în exploatarea carierelor, constructii, demolări, reciclare, minerit de suprafată. Aceste produse răspund totodată si segmentului antreprenorilor. Divizia de utilaje mobile de concasat si sortat permite acum clientilor nostri să se bucure de un magazin "one-stop" putând astfel să devenim partenerul ideal în materie de solutii pentru toti clientii la nivel mondial."

În ceea ce priveste evenimentul în sine, oaspetii au participat la prezentări despre rebranding, Sandvik Mining and Construction si au primit informatii interesante cu privire la centrul global de excelentă. După prezentări, participantii au fost transportati în zonele de demonstratie, unde au putut urmări efectiv cum functionează echipamentele mobile de concasat si sortat, instalatiile de foraj (foreze) si ciocanele hidraulice, în aplicatii ca reciclarea si productia de agregate, sorturi.

Demonstratiile efective au constat în:
* Demonstratie de exploatare de carieră, unde au fost utilizate un concasor mobil cu fălci QJ340 (C-12+), un concasor mobil cu con QH330 (F1080) si un ciur mobil cu trei nivele de clasare QA450 (S-7).
* Demolare si reciclare: unde s-au realizat alimentări ale ciurului mobil QE330 (F640), ale ciurului mobil cu două nivele de clasare QA330 (F542) si a concasorului mobil cu impact  QI430 (F1440) sau ale ciurului mobil cu două nivele de clasare QA440 (S-6) si unde a fost folosit si noul ciocan hidraulic BR2577.
Au fost prelucrate o gamă largă de materiale, producându-se diverse sorturi, pentru a evidentia flexibilitatea gamei de echipamente, indiferent de aplicatie.
Pentru a asigura o imagine de ansamblu a ofertei complete de produse Sandvik, au fost prezentate o serie de utilaje, printre care:
* Concasor mobil cu con UH440i
* Concasor mobil cu fălci QJ330 (F1107)
* Ciur mobil QE440 (E-8)
* Ciur mobil QE140 (Robotrac)
* Moară cu ciocane
* Ciocan hidraulic BR2155
* Ciocan hidraulic BR2577
* Ciocan hidraulic BR3890
* Brat cu ciocan hidraulic 1300/BR825
* Foreză DP1500i (TIC)

Evenimentul a marcat de asemenea si lansarea la nivel mondial a noii mărci de produse - QE440, dezvoltată în decursul ultimelor 10 luni în cadrul renumitului program R&D Sandvik. Bazată pe o analiză în profunzime a clientilor si a pietei, gama QE440 a fost proiectată pentru a răspunde cerintelor functionale reale ale clientilor, cerinte la care solutiile de sortare traditionale nu pot răspunde în mod satisfăcător. Suprafata impresionantă de sortare, completată cu o constructie robustă face din această nouă gamă produsul ideal pentru producătorii de agregate, indiferent de natura materialelor.
După demonstratii, oaspetii au vizitat fabrica Sandvik din Swadlincote. Vechiul sediu central Extec este acum nu numai un centru global de excelentă Sandvik pentru concasoare si ciururi mobile, ci si centrul diviziei de minerit si constructii din Marea Britanie si Irlanda. Vizitatorii au făcut un tur al fabricii unde au putut vedea halele de productie si departamentul responsabil cu proiectarea unora dintre cele mai renumite echipamente din domeniu. Un punct central de interes s-a dovedit a fi Centrul global de servicii aftermarket. De asemenea, vizitatorilor le-a fost prezentată activitatea completă de servicii împreună cu noul Centru global de servicii pentru clienti.
După terminarea turului, vizitatorilor li s-a dat ocazia să participe la seminarii interactive sustinute de specialisti de training Sandvik, unde au fost abordate subiecte diverse precum activitătile de demolare si reciclare, producerea de agregate, echipamentele mobile de concasat si sortat sau protectia muncii si siguranta în functionare.

Evenimentul organizat de Sandvik a întărit angajamentul companiei fată de firmele proaspăt achizitionate si a oferit demonstratii ale gamei de produse oferite clientilor, care nu erau încă familiarizati cu multe articole din portofoliul Sandvik. Acum gama de produse poate asigura solutii de calitate orientate către nevoile tuturor clientilor de pe piata mondială.

Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI