Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Tehnologii de evacuare

Sisteme Kit pentru solutii optime

21.10.2009
Din anul 2011, noile standarde de poluare pentru motoare, numite EU III B vor deveni obligatorii în Europa. Similare normelor europene din punctul de vedere al nivelului redus al noxelor, în Statele Unite aceste reglementări vor fi promovate sub numele Tier 4 Interim.
Noile reglementări IIIB/ Tier 4 vor avea un impact extrem asupra modului de constructie a motoarelor industriale. Vor fi necesare noi tehnologii, noi solutii constructive, care să asigure scăderea nivelului de noxe emise de un motor până la valori infime, chiar si comparativ cu motoarele din prezent.
Noile tehnologii vor fi însă exploatate la maxim începând cu anul 2014, când  vor fii obligatorii pentru toti producătorii de motoare normele US Tier 4/ EU IV, ceea ce înseamnă că emisiile de noxe si de particule pentru motoarele diesel se vor reduce cu 95% comparativ cu anul 1999. 

Tehnologia de tratare a gazelor arse emise de motor
Pentru a reduce nivelul de substante nocive si particule emise de motor în atmosferă, datorită gazelor de esapament, prima măsură luată a fost modificarea motorului. În afara principului de bază de functionare, motoarele în prezent sunt radical schimbate tehnologic fată de cele de la începutul anilor '90, dar acest lucru nu va fi suficient pentru a corespunde si viitoarelor reglementări privind reducerea poluării. Astfel, acum au fost dezvoltate tehnologii noi care sunt orientate spre tratarea gazelor arse evacuate din motor.
Producătorul german Deutz a făcut schimbări radicale pentru toate gamele sale de motoare pentru a se supune standardelor Tier 4 Interim, precum si celor ulterioare. În acest sens, a dezvoltat o serie de tehnologii îndreptate spre tratarea gazelor de evacuare, precum catalizatorii de oxidare, filtrele pentru particule sau sistemul deja folosit la camioane, de reducere catalitică a noxelor din gazele evacuate, numit SCR (catalizator selectiv).

Producătorii de motoare -  responsabili de îndeplinirea standardelor de mediu
Pentru prima dată legea prevede faptul că, pe viitor, producătorii de motoare vor detine întreaga responsabilitate pentru atingerea pragurilor valorice minimale ale nivelului emisiilor de gaze. Coroborat cu restrictiile impuse de noile reglementări, aceste prevederi cu caracter obligatoriu vor determina o dezvoltare concretă a tehnologiilor încorporate în productia noilor motoare. Cu alte cuvinte, tehnologiile de productie si cele care privesc reducerea emisiilor trebuie abordate ca un sistem integrat.
Producătorul de motoare Deutz furnizează în prezent în jur de 1.000 de aplicatii diferite pentru motoare.  Adăugând variante tehnologice de reducere a emisiilor, variante ce sunt selectate în functie de tipul motorului si de aplicatia pentru care este destinat, acest număr ar putea creste până la 4.000.

Deutz DVERT®: tehnologie pentru reducerea emisiilor de înaltă performantă, totul într-un singur sistem
Pentru mentinerea acestui număr de variante în conditii de eficientă economică, Deutz a dezvoltat o tehnologie specială numită DVERT®  (Tehnologia Deutz pentru reducerea variabilă a emisiilor), un kit care permite reducerea emisiilor pentru toate seriile de motoare. În functie de cerinte, DVERT®  combină mai multe module tehnologice care oferă solutii optime si performante maxime cu minimum de costuri de operare. Pe lângă  "solutiile simple" pentru pietele unde nu sunt impuse aceste reglementări, Deutz oferă variantele standard pentru o gamă largă de sisteme pentru piete sau aplicatii speciale. Această tehnologie permite tinerea sub control a preturilor de productie, spre beneficiul cumpărătorilor si utilizatorilor finali.

Noua tehnologie destinată tratării emisiilor de gaze de motor, fiind vorba de un sistem montat în afara motorului, necesită un spatiu aditional care trebuie prevăzut de proiectantul echipamentului. În functie de cerinte, DVERT®  combină diferite module tehnologice care în final oferă o solutie optimă la performante maxime si costuri de exploatare minime indiferent de situatia de lucru.
DVERT® va permite alinierea motoarelor la reglementările Tier 4, care vor intra în 2014 fără a implica modificări sau costuri majore.

Avantajele tehnologiei DVERT®

Performante îmbunătătite ale motorului
* Mai multă putere - motor mai dinamic /Mai putin combustibil consumat - mai putine emisii
Solutii de instalare flexibile
* Sisteme modulare pentru toate seriile de motoare Deutz
Consultantă personalizată pentru fiecare client
* Asistentă pentru alegerea tipului de sistem dorit si a designului. Integrarea acestuia în componenta masinii
Costuri de operare reduse
* Experienta Deutz-Xchange
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI