Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Grove GTK1100

Solutie de top pentru demolări cu grad înalt de dificultate

21.10.2009
Mădălina Dragomir
Un proiect amplu si foarte interesant de demolare a unui cos industrial înalt de 100 m si cu o masă totală de 40 t în Germania a pus la grea încercare firma specializată în închirieri echipamente de ridicat Scholl, în alegerea macaralei potrivite pentru această operatiune.
Dificultatea proiectului constă în spatiul foarte restrâns în care trebuia dărâmat cosul plus alte restrictii date de zonă, sol, etc. Jurgen Jensen, Project Manager Sholl, s-a orientat initial spre macarale mobile, senilate, însă această solutie a fost respinsă de autoritătile locale tocmai datorită factorilor restrictivi ai zonei. Începând din acel moment, Jensen a fost sigur că cea mai bună solutie pentru dărâmarea cosului este macaraua pentru aplicatii speciale Grove GTK1100. "Ne-am gândit si la alte variante, complementare pentru GTK, dar le-am exclus din plan deoarece partea logistică le făcea imposibil de folosit. În final, am făcut cea mai bună alegere lucrând cu macaraua pentru aplicatii speciale GTK1100 deoarece proiectul de demolare a decurs perfect. În plus, a fost si cea mai rapidă si mai putin costisitoare solutie în comparatie cu alte sisteme alternative de ridicare", spune Jurgen Jensen.
Prima propunere a lui Jensen era să folosească o macara tot-teren mare cu brat oscilant si nacelă atasată la cârlig. O echipă profesionistă de oameni urma să coboare pe structura cosului industrial pentru a-l demola manual. Autoritătile locale nu au aprobat însă acest plan. A doua propunere a lui Scholl a fost să folosească macaraua pentru aplicatii speciale Grove GTK1100 împreună cu o altă macara senilată de capacitate mare sau o macara tot-teren cu brat oscilant. Lipsa de spatiu pentru montarea, operarea si deschiderea bratului acestor utilaje a eliminat din plan si această propunere a managerului.

De aceea s-a hotărât demolarea cosului industrial doar cu ajutorul macaralei Grove GTK1100. Beneficiile aduse de această macara includeau o suprafată de calare de 18x18 m care necesită o pregătire a spatiului foarte putin pretentioasă si care exercită o presiune mai mică pe sol decât macaralele alternative.  Jichen Wiesbauer, Director General al Wiesbauer a declarat că tot mai mult sunt folosite aceste tipuri de macarale în diferite industrii, aria lor de aplicabilitate fiind foarte mare "cu cât lucrăm mai mult cu macaralele GTK, cu atât întelegem si ne bucurăm mai mult de potentialul lor". Macaraua Grove GTK1100 are o capacitate de ridicare de 45 tone la o înăltime de 100 m si necesită o suprafată de calare foarte mică. Scholl si Wiesbauer au atasat un dispozitiv de ridicare Modulift de cârligul macaralei prins prin patru puncte de agătare de partea superioară a cosului. Datorită tuturor acestor caracteristici deosebite, GTK1100 a fost solutia ideală pentru demolarea cosului industrial, proiect la care alte echipamente specializate nu ar fi făcut fată. "GTK1100 nu a fost doar singura solutie pentru acest proiect ci a fost de asemenea si cea mai rapidă si mai ieftină solutie din toate alternativele posibile." Grove GTK1100 cu motor de 177 CP, incluzând ancorarea, ridică 47,2 tone la o înăltime de 100 m. Capacitatea maximă este de 95 tone, iar înăltimea la vârf 143 m.
GROVE a fost fondată în anul 1947 si este în prezent unul dintre cei mai mari producători de macarale hidraulice mobile, cu fabrici în Franta, Germania, Portugalia, Italia si China. Gamele de macarale Grove se pretează la proiecte din industria constructiilor civile si industriale, drumuri si poduri (viaducte), industria energetică, industria construtiilor de nave fluviale si maritime, depozite de mărfuri grele si de dimensiuni mari. Grove este acum membră a grupului Manitowoc.

Distribuitor autorizat al marcilor Potain si Grove, membre ale grupului Manitowoc în România - MARCOM RMC'94 din Otopeni, Web: www.marcom.ro.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI