Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Statii de lucru

Trimble GCS900 Grade Control System

21.10.2009
Compania Trimble a fost fondată în Sunnyvale, California în 1978 si este în acest moment unul dintre liderii mondiali în furnizarea de solutii si tehnologie GPS, dar si principalul producător din zona aplicatiilor profesionale GPS, tehnologie perfectionată prin îmbinarea cu tehnologii de pozitionare, comunicatii de tip wireless si software.
Activitatea firmei s-a axat pe aplicatii care includ: topografie, GIS & Mapping, navigatie, ghidarea utilajelor, urmărirea / întretinerea utilitătilor, platforme wireless, infrastructură pentru sisteme de telecomunicatii, monitorizare, constructii, agricultură, managementul flotelor si a altor bunuri si siguranta publică. Pe lângă folosirea tehnologiilor de pozitionare, precum GPS sau laser, solutiile oferite de Trimble pot să includă si soft-uri pentru aplicatii specifice cerute de clienti.
De curând Trimble a anuntat introducerea unei noi versiuni a sistemului de control Trimble® GCS900 Grade Control System, prin care creste numărul de utilaje asistate de sistemul GCS900 incluzând si frezele de asfalt.
În multe tări, fondurile de stimulare a dezvoltării infrastructurii sunt alocate pentru refacerea suprafetei drumurilor, proiecte care presupun si îndepărtarea sau frezarea asfaltului sau betonului deja existent până la o adâncime prestabilită pentru a îndepărta fisurile sau alte daune ale suprafetelor.
Folosind Trimble GCS900 Grade Control System pe o freză, un contractor de lucrări de drumuri poate face economii substantiale de material si în acelasi timp are posibilitatea de a realiza o crestere a calitătii de nivelare a drumului chiar în timpul pavării. Controlând cu precizie adâncimea de frezare contractorul reduce riscurile de a tăia mai mult material din suprafata drumului făcând astfel economie, care se traduce printr-o cantitate mai mică de asfalt necesară pentru repavare. De asemenea se reduce si numărul de treceri necesare pentru îndepărtarea materialului vechi, evitându-se astfel uzura frezei si utilizarea în mod mai eficient, astfel că utilajul rămâne mai putin timp blocat pe un santier. 

Noile configuratii pentru frezele de asfalt
Odată cu introducerea sistemului Trimble GCS900 Grade Control System pe frezele de asfalt, contractorii din domeniul constructiilor de drumuri pot utiliza componente cheie de control pe mai multe utilaje sau pentru mai multe aplicatii, astfel că investitiile făcute în tehnologie sunt rapid amorsate.  Noua configurare a frezelor permite constructorilor să utilizeze statii de lucru pe mai multe utilaje sau chiar pe întreaga flotă. Sistemul Trimble SPS Series Universal Total Station este ideal pentru operarea cu precizie milimetrică  în zone cu acoperire limitata sau fără acoperire GPS, ca de exemplu tuneluri, puturi sau în preajma copacilor. Folosind Trimble GCS900 posesorii pot utiliza statiile de lucru pe gamă variată de utilaje, de la  buldozere, excavatoare, compactoare de sol sau freze de asfalt.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI