Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Cefin Overland for Smile

Zâmbet de copil

21.10.2009
Cornelia Rotaru
"O promisiune făcută unor copii se respectă întotdeauna. Am revenit ca de fiecare dată în ultimii patru ani si este minunat. A fost o muncă uneori coplesitoare, dar atât de plină de satisfactii în final!" a declarat Dr. Lionello Grossi, presedintele Overland for a Smile cu ocazia conferintei de presă din 19 septembrie, care a marcat finalul programului în acest an.
Cefin România a fost una dintre primele companii care s-au implicat activ în viata comunitătii prin proiecte de social responsability, cel mai cunoscut fiind proiectul Overland for a Smile, pentru care în anul 2007 a primit premiul "Corporate Social Responsability Awards - 2007", la sectiunea Sănătate, ca o recunoastere a meritelor sale. 
Caravana "Overland for Smile - Zâmbet de copil", amplu program de asistentă medicală stomatologică gratuită pentru copiii institutionalizati din întreaga lume a revenit în România în urmă cu patru luni în cel de-al patrulea an consecutiv si a parcurs 50.000 de kilometri în sudul tării, oprindu-se la mari centre din Ploiesti, Vălenii de Munte, Slatina si Bucuresti.
Bilantul celor patru ani de campanie s-a concretizat prin 200.000 de kilometri parcursi, 208 centre de asistentă socială abordate si un total de 5.277 copii tratati.
La misiunea din acest an au participat 150 de medici stomatologi, asistenti si igienisti voluntari, care au tratat un număr de 670 de copii din centrele de plasament, însumând un număr de 3.100 interventii stomatologice.
"Zîmbetul unui copil este darul cel mai frumos pe care acesta ti-l poate oferi. Dacă reusim să readucem zâmbetul pe chipul său, înseamnă că si inima sa este plină de fericire", declara în discursul său si domnul Stefano Albarosa, Presedinte Unimpresa România.

Programul Overland for a Smile ® a fost lansat în 2005 si reprezintă visul devenit realitate al doctorului Lionellor Grossi de a oferi un ajutor concret copiilor din azilurile pentru orfani din tările din Estul Europei. Acest proiect umanitar itinerant, non profit este realizat în colaborare cu Iveco si este sprijinit de un mare număr de sponsori.
Vehiculele utilizate în cadrul misiunii Overland for a Smile ® Romania 2006 sunt în număr de trei: un vehicul IVECO EUROCARGO 120 E24, adaptat pentru a fi un cabinet stomatologic mobil cu trei unităti operative, în interiorul unui spatiu cu dimenisuni generoase: o lungimea de 8 metri si lătimea de 2.5 metri. Acest vehicul reprezintă o îmbinare între înalta tehnologie mecanică, o caroserie specială si un concentrat instrumetar medical-odontoiatric de ultimă generatie. Celelalte două vehicule în postura de navete pentru transportul operatorilor si al copiilor sunt modele IVECO DAILY COMBI.

Legenda Overland®

Proiectul Overland® a luat nastere în 1995 pornind de la o idee a lui Beppe Tenti care a pus la punct, în strânsă colaborare cu producătorul de vehicule Iveco, un proiect care includea sase expeditii si care îsi propunea să realizeze înconjurul pământului, cu camioane proiectate special pentru a reedita, într-o manieră modernă călătoriile exploratorilor, care de-a lungul secolelor au străbătut fiecare colt al globului ajutorul în căutarea descifrării misterelor sale. Proiectul a fost pus în practică cu ajutorul a 4 vehicule Iveco, de culoare portocalie, devenite legendare si în parteneriat cu UNICEF si în decurs de 6 ani au fost traversate 121 de tări si 1.500.000 km parcursi pentru apărarea drepturilor copiilor.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI