Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Competentă hi-tech pentru constructia de străzi

Benninghoven GmbH&Co. KG - 100 de ani de succese

18.12.2009
Angelika Koch
Benninghoven GmbH&Co. KG - 100 de ani de succese
În urmă cu 100 de ani, cu viteza specifică Renaniei, s-a tras focul de start pentru o întreprindere care, de la sediul ei central din Mülheim an der Mosel si Wittlich, prezintă lumii întregi competentă în domeniul constructiilor de masini. Aici se proiectează, se construiesc si se comercializează masini pentru industria producătoare de asfalt. Întreprinderea de familie are un număr de aproape 600 de angajati, o cifră anuală de afaceri de circa 200 milioane euro, iar datorită faptului că procentul de productie pentru export este de 85%, se poate afirma că este un adevărat Global Player.
Povestea întreprinderii Benninghoven, care reiese din continuitatea si statornicia companiei timp de o sută de ani, este în primul rând povestea unei capacităti enorme de adaptare si a unei viziuni orientate către viitor. Drumul parcurs de la fabrica de roti dintate si biele, fondată de Otto Benninghoven într-un orăsel de lângă Düsseldorf, si până la firma numărul unu mondial în constructia de instalatii pentru industria producătoare de asfalt, condusă din anul 2003 de către Bernd Benninghoven, a fost un drum foarte logic. Fiul fondatorului, Erich Benninghoven a dezvoltat întreprinderea după război, pentru a uza de sansele pe care i le oferea industria producătoare de automobile. Sub conducerea lui, întreprinderea livra cutii de viteze si alte componente de autovehicule industriei auto, aflată în dezvoltare accelerată. Principalul client din acea vreme era DKW Auto Union.
În era Erich Benninghoven se începe si abordarea tehnologiei arderii: s-au produs mai întâi arzătoare pentru instalatii de cazane, apoi arzătoare mari, cu flacără de veghe, care si-au găsit utilizare în procesul de producere a asfaltului, la uscarea pietrei.

Echilibru reusit între forta inovatoare si conservare
"Întotdeauna am avut spirit întreprinzător", afirmă dr. Rolf Benninghoven, reprezentantul celei de-a treia generatii, privind în urmă la realizările înaintasilor săi. El a preluat conducerea întreprinderii în anul 1966 si mai activează si acum, din umbră. El a fost cel care a decis mutarea în cele două locatii centrale Mülheim/Mosel (1970) si Wittlich (1990). "Indiferent cât de mult ne place noul, noi actionăm în acelasi timp conservator din punct de vedere financiar."
Un concept de succes, compus dintr-o doză de curaj si din grija cu care se utilizează resursele economice, tocmai acesta secretul pe care multi din asa-numitii Campioni Ascunsi îl cunosc. Accentuarea stabilitătii economice este tocmai ceea ce a dus si mai duce încă la expansiune. Volumul mediu de investitii al întreprinderii este de circa două până la trei milioane de euro pe an. În anul fiscal încheiat, în locatiile din regiunea Trier s-au efectuat investitii în valoare de chiar patru milioane de euro.

Dimensiunea mare a investitiilor efectuate este justificată de faptul că firma Benninghoven este interesată de tot ceea ce este nou, atât în ceea ce priveste produsele ei, cât si în ceea ce priveste atragerea de piete noi. Între timp, paleta de produse pe care o oferă s-a diversificat, iar în 1986 s-au produs primele instalatii de malaxat si reciclat asfalt cu tambur paralel.
Benninghoven produce, printre altele, dispozitive de dozare aditivi, instalatii de modificat bitum si instalatii de uscat nisip, sau oferă solutii pentru constructii metalice. Producerea tuturor acestor instalatii, dintre care anual peste o sută de bucăti părăsesc atelierele de productie, se realizează cu cei mai moderni roboti industriali si cu tehnologia laser.

Întreprinderea de traditie este potrivită tendintelor viitorului
Munca de proiectare efectuată de către echipa Benninghoven nu presupune doar perfectionarea proceselor tehnice. Un subiect important este si îmbinarea cât mai eficient posibil în cadrul muncii si a considerentelor ecologice si economice. În acest sens, diferitele instalatii se optimizează, în vederea reducerii costurilor pentru energie si scăderii emisiilor. "Constiinta protectiei mediului si rentabilitatea sunt atuurile noastre". Potentialul de crestere, după cum accentuează dr. Rolf Benninghoven, nu ne mai stă chiar direct în fata usii. "Acum tările în curs de dezvoltare, ca Asia si Europa de Est, dar si Turcia, resprezintă pentru noi piete atractive." Si Africa este inclusă în acest moment în viziune, deoarece si acolo se construiesc retele noi de infrastructură, existând deja clienti din Kenia si Ruanda. "În general, în bransa noastră piata se dezvoltă foarte lent. Ne folosim în special de participarea la târguri si de imaginea noastră bazată pe calitate, pentru a ne deschide calea de acces în alte tări." De pe piata chineză însă, Benninghoven s-a retras complet: "Acolo ne-am confruntat mult prea mult cu plagiate", o parte negativă a globalizării dezvăluită de dr. Rolf Benninghoven. Politica germană face mult prea putin pentru protejarea întreprinderilor si know-how-ului german de astfel de furturi tehnologice.

O foarte mare importantă acordă firma formării si specializării profesionale. La circa 430 de angajati din Mülheim si 120 din Wittlich sunt disponibile în momentul de fată optzeci de locuri de formare profesională, atât în domeniul tehnic, cât si în domeniul comercial. "Oferim în acest fel regiunii locuri de muncă de calitate.
Angajatii nostri sunt specializati în interiorul întreprinderii, pentru a ne putea satisface si pe viitor necesarul de fortă de muncă specializată." Dezvoltarea personală intensivă în cadrul echipelor stimulează motivatia si asigură păstrarea si dezvoltarea fortei inovatoare.
Benninghoven si-a serbat cel de-al 100-lea an de existentă prin organizarea unei expozitii mari, în propria firmă. O oportunitate pentru partenerii de afaceri din întreaga lume de a vedea "live" locatia firmei din Mosel, cu peisajul ei romantic si cu instalatiile ei robuste.

Info: www.benninghoven.com
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI