Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Compactor multifunctional

Bomag BMP 8500, o minune în miniatură

17.11.2009
Mariana Pătru ; Dan Vasile
Bomag BMP 8500, o minune în miniatură
Noua generatie de compactoare de la Bomag  reprezintă, cum se putea altfel atunci când este vorba de constructorul german, o mini-minune tehnologică. Dotat cu o telecomandă cu sau fără fir, acesta poate fi coborât în santuri extrem de înguste cu orice tip de utilaj de santier, precum un excavator usor. Operatorul trebuie numai să îl supravegheze, chiar si de la distantă, iar acesta îsi face treaba. Desi este compact, noul BMP 8500 poate lucra în patru moduri de compactare, în plus lătimea suprafetei de compactat poate creste prin adăugarea unor inele la tamburii de lucru, acest lucru făcându-se de un singur muncitor, direct în santier.
În România, societatea Genco' 93 SA, activează de 16 ani numai pe piata utilajelor de constructii. Experienta dobândită în acest timp, politica firmei de păstra cei mai buni angajati, un mijloc excelent de a creste calitatea activitătii de întretinere si reparatii, dar si calitatea mărcilor reprezentate în România au făcut din Genco' 93 un jucător important pe piata locală. Astfel, societatea este reprezentant al mărcii Putzmeister (pompe de torcretat, pompe de mortar, pompe de beton, pompe industriale), Gehl (utilaje compacte multifunctionale - miniexcavatoare si mini încărcătoare) si Bomag (utilaje pentru compactare), ofertând de asemenea statii de betoane complet echipate marca Liebherr si deja renumitele ciocane hidraulice, clesti demolatori, pulverizatoare de la Atlas Copco.
Toate mărcile reprezentate de către Genco sunt firme de succes, cu reprezentante pe toate continentele, firme care chiar în conditiile actuale economice sunt la fel de solicitate în întreaga lume.
Discutând cu domnul Florin Bărbuc, unul din proprietarii firmei, dar si un specialist în domeniul utilajelor de compactare pentru constructii, acesta ne-a declarat că utilajele de ultimă generatie sunt fiabile, performante, usor de întretinut, dar extrem de complexe, electronica si toate sistemele de comandă de la distantă, de control si întretinere necesitând o bună pregătire a specialistilor importatorului. Astfel, atât personalul de service cât si cel de la vânzări este trimis la stagii periodice de pregătire la producător, pentru a fi capabili apoi să demonstreze cumpărătorului din România adevăratele calităti si performante ale utilajelor vândute.

Solutii inteligente pentru aplicatii în lucrări de terasament si constructia drumurilor
Extinderea sau refacerea căilor de acces si a retelelor de infrastructură constituie una dintre cele mai mari provocări în constructii la ora actuală, asa că nu este de mirare că o mare parte din fondurile companiilor de constructii sunt îndreptate către acest domeniu.
Bomag, unul dintre liderii mondiali în domeniul tehnologiilor de compactare, a expus cu ocazia editiei din 2009 a celei mai importante expozitii din nordul Germaniei, NordBau desfăsurată între 10 si 15 septembrie, solutii inteligente pentru aplicatii în lucrări de terasament si constructia drumurilor.

Viteza de lucru, mobilitatea si performantele ridicate sunt cele mai importante cerinte pe care un utilaj destinat lucrărilor în zonele urbane aglomerate trebuie să le îndeplinească pentru a preveni închiderea arterelor de circulatie, pentru a se încadra în intervale de timp scurte si pentru a nu crea disconfort locuitorilor. Standul Bomag de 600 mp din cadrul NordBau a găzduit o serie de utilaje si tehnologii special create pentru lucrul în aglomeratiile urbane, trei dintre acestea fiind prezentate în premieră: compactorul multifunctional din gama usoară BMP 8500, dar si plăcile vibratoare din gamele Bomag BP si BVP.  
Compactorul multifunctional BMP 8500 oferă fiabilitate si sigurantă chiar si atunci când lucrul se desfăsoară în spatii restrânse,  pe terenuri accidentate sau în zone care prezintă un risc accentuat de alunecare. Proiectată special pentru compactarea solurilor,
BMP 8500 este unitate de lucru ideală pentru solurile coezive si în activitătile de drenare a canalelor de scurgere, săparea santurilor si instalarea conductelor sau constructia barajelor.
Modelul BMP 8500 este echipat cu un motor Kubota puternic, dar foarte silentios, fiabil si cu costuri de întretinere reduse.
Carcasa realizată dintr-un material foarte rezistent la impact protejează componentele interne ale utilajului si îi conferă rezistentă si robustete chiar în cele mai dificile conditii de lucru.
Modul de lucru ECOMODE oferă o si mai mare protectie motorului si îi prelungeste durata de viată. Dacă timp de câteva secunde în timpul lucrului, unitatea mobilă de control nu emite nici un semnal, motorul trece automat în regim de ralanti.

Utilajul poate fi alimentat cu ulei hidraulic ecologic.
Optional, cu ajutorul extensiilor cilindrului compactor, lătimea de compactare creste de la 610 la 850 mm, această modificare putându-se realiza direct pe santier, foarte simplu. Datorită acestei caracteristici BMP 8500 se pretează unei game variate de aplicatii de lucru.
Sistemul special de directie articulată Bomag, telecomanda wireless fără interfată, sistemul dual de directionare a vibratiilor împreună cu Intelligent Vibration Control (IVC)(sistem inteligent de control al vibratiilor) si conceptul Easy Service (interventii rapide si usoare) se îmbină pentru a oferi cea mai bună calitate de compactare, standarde înalte de sigurantă si profit potential maxim.
BMP 8500 este un utilaj exceptional pentru compactat, fiind dotat cu un sistem dual de producere a vibratiilor. Utilizatorii îsi pot alege modul de compactare având două variante de reglare a amplitudinii si a vitezei de deplasare si patru moduri diferite de compactare. Sistemul IVC activează automat vibratiile atunci când echipamentul atinge o viteză de lucru prestabilită si le dezactivează la viteze de lucru mai mari. Sistemul de directie articulat previne ca suprafetele pre-compactate să fie de-compactate din cauza miscărilor de directionare a echipamentului oferind astfel o calitate mai bună a suprafetei compactate.

Compactoarele mutifunctionale Bomag au fost concepute pentru a lucra în zona de ramblee, spatii restrânse si pe terenuri instabile, unde un sistem cu telecomandă este esential si tocmai din acest motiv modelul BMP 8500 are un sistem unic de control cu telecomandă cu fir sau wireless. Cu ajutorul acestui sistem utilajul poate lucra indiferent de conditiile de mediu, cum ar fi precipitatii sau santiere cu acces dificil. Telecomanda îi permite operatorului să păstreze o distantă suficient de mare de utilaj si de zonele periculoase, iar semnalul wireless face ca operatiunile de compactare să se realizeze cu precizie.
Noul compactor multifunctional Bomag are încorporat conceptul Easy Service care presupune solutii de service si întretinere simple. Ambele carcase ale masinii pot fi demontate pentru un acces rapid la piese si componentele electronice.
Un modul de diagnosticare cu afisaj electronic, ce indică un cod de eroare si distanta compactată pe oră permite o identificare rapidă si precisă a defectiunilor, realizându-se în acest fel economii importante de timp si bani. Pentru a preveni costurile ridicate de întretinere si costurile cu piesele de schimb, motorul se opreste automat când nivelul de ulei de hidraulic este scăzut sau când unghiul lateral de înclinare este prea mare.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI