Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de ridicare

Calitate ridicată la puterea Grove

18.12.2009
Calitate ridicată la puterea Grove
Sase automacarale tot-teren GROVE  GMK7450 si-au dovedit abilitătile excelente la constructia unei centrale eoliene la Inner Mongolia, China.
Flota de automacarale Grove a lucrat la ridicarea, asezarea si mentenanta turbinelor eoliene.
Cinci din cele sase automacarale care au capacităti de 450 tone apartin companiei de închirieri chineze CLETC, cu sediul în Tianjin City, în timp ce a sasea macara a fost achizitionată de principalul contractor al acestui proiect, Inner-Mongolia Wind Power Construction Ltd.  Pe tot parcursul proiectului, colaborarea acestor firme si mai ales a automacaralelor Grove a fost una foarte strânsă, iar rezultatele au fost pe măsură. 
Automacaraua GMK7450 a fost achizitionată de Inner-Mongolia Wind Power Construction Ltd.  si este echipată cu un atasament "Mega-Wind-Lift" care furnizează putere aditională bratului de ridicat si o operare usoară pe timp de vânt puternic si care permite în acelasi timp macaralei să opereze cu o contragreutate suplimentară de 40 tone. Astfel, contragreutatea totală a macaralei ajunge la 160 tone. Această combinatie îi oferă modelului GMK7450 o diagramă de lucru excelentă si putere aditională mai ales când bratul lucrează la plan înclinat asa cum este cazul aplicatiilor cu turbinele eoliene. În plus fată de atasamentul "Mega-Wind-Lift", automacaraua are în configuratie un prelungitor zăbrelit de 12 până la 73 m care poate ridica sarcini până la înăltimi de 130 m.

"Automacaraua Grove GMK7450 este utilajul perfect  pentru acest proiect,  a declarat Wang Hui, Manager la Inner-Mongolia Wind Power Construction Ltd.  Caracteristicile tehnice ale macaralei s-au potrivit perfect cu necesitătile proiectului si ne-au facilitat munca pe tot parcursul desfăsurării sale. În plus fată de performantele excelente de ridicare, macaraua Grove GMK7450 încorporează o serie de caracteristici deosebite care ne-au salvat timp si bani mai ales în timpul montării si al transportului echipamentelor de pe un santier pe altul", a  mai subliniat Wang Hui.
Automacaralele Grove au fost folosite pentru ridicarea, montarea si mentenanta  unor generatoare eoliene de 1,5 MW si au manipulat sarcini cu o medie a greutătii de 55 tone la o înăltime de aproximativ 65 m.
Modelul de automacara tot-teren de la Grove de cea mai mare capacitate, GMK7 450, are brat TWIN-LOCK de 60 m si este montată pe sasiu cu sapte axe. Cu o transmisie complet automată si sistem de suspensie independent  Megatrack, automacaraua Grove GMK7450 asigură performante optime atât pe teren normal cât si pe teren accidentat si în conditii dificile de lucru.

În amplasarea centralelor eoliene se tine cont de valoarea vântului în zonă, de teren, de impactul vizual asupra structurilor din vecinatate si nu în ultimul rând de apropierea de reteaua de distributie a curentului. "Toate cele sase automacarale Grove GMK7450 au lucrat însă foarte bine în aceste conditii dificile de vreme de până la -20° si cu vânt foarte puternic", ne-a povestit Dl. Wang la care a adaugat "Am primit automacaraua GMK7450 la sfârsitul anului 2008 odată cu cel mai bun suport din partea Manitowoc Crane Care. Suntem foarte multumiti până în prezent atât de macara cât si de sprijinul pe care  îl primim constant de la Manitowoc", adaugă domnul Wang Hui.
Manitowoc asigură suport tuturor  proiectelor clientilor săi. Cei mai buni tehnicieni ai săi călătoresc de la un santier la altul pentru a asigura suport tehnic atât pentru pregătirea automacaralelor cât si pe tot parcursul derulării proiectelor. Administratia Natională a Energiei din China a clasat domeniul energiei eoliene drept un domeniu cu prioritate în tară. Au fost selectate sase locatii care vor avea instalate centrale eoliene cu capacităti de până la 10GW până în 2020. 
Gama de automacarale si macarale mobile Grove dispune de echipamente de ridicat cu sarcini cuprinse între 35 si 450 t si cu lungimi de brat (cu tot cu brat adăugat) de la 44 la 133 m.
Grupul Manitowoc  detine peste 100 de  fabrici de productie si servicii în 27 de tări din America si Europa. Este recunoscută ca cel mai mare furnizor de echipamente de ridicat pentru industria de constructii din întreaga lume, iar gama sa de macarale acoperă: macarale senilate cu brat zăbrelit, macarale turn, macarale cu brat telescopic, automacarale.
Distribuitor autorizat al mărcilor Potain si Grove, membre ale grupului Manitowoc în România
MARCOM RMC'94, Otopeni.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI