Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Atlas Copco

Performante sporite pentru gama mică de compresoare elicoidale cu injectie de ulei

17.11.2009
Performante sporite pentru gama mică de compresoare elicoidale cu injectie de ulei
Cu un element de compresie de ultimă generatie si utilizând cea mai avansată tehnologie, Atlas Copco a reproiectat cea mai mică gamă de compresoare elicoidale cu injectie de ulei si turatie variabilă
GA 5-11/GA 5-15 kW VSD (Variable Speed Drive).
Prin performante sporite, flexibilitate si fiabilitate îmbunătătite, această  gamă stabileste noi standarde în clasa de compresoare de la 5 la 15 kW. Posibilitătile gamei sunt amplificate prin cresterea cu 8% a debitului, nivele de zgomot reduse până la 60dB(A), noi variante de tensiune VSD, o presiune de lucru extinsă, un nou sistem de control tip Elektronikon® si o variantă suplimentară montată pe rezervor pentru modelul GA 15 VSD.
Gama GA 5-15 (VSD) este utilizată într-o varietate de aplicatii, cum ar fi asamblare si productie si într-o gamă largă de industrii incluzând industria auto, tratarea apei, segmentarea aerului, constructii si multe altele.

Performante sporite
Deoarece costurile cu energia electrică reprezintă până la 70% din costul duratei de viată a compresoarelor - LCC (compressor's lifecycle cost), Atlas Copco s-a implicat în reducerea drastică a acestor costuri cu fiecare nouă generatie de compresoare. Inginerii Atlas Copco au reusit să reducă necesarul specific de energie SER (Specific Energy Requirements) cu până la 8% prin integrarea noului element de compresie într-un ansamblu îmbunătătit. În acelasi timp, debitul FAD (Free Air Delivery) a fost îmbunătătit cu 8%, având ca rezultat economii remarcabile la factura de energie electrică.
Atunci când cererea de aer comprimat fluctuează, algoritmii avansati de control ai sistemului de reglare cu turatie variabilă Atlas Copco VSD (Variable Speed Drive) generează economii de energie medii de 35%. Întreaga gamă GA 5-15 VSD a fost echipată cu functii saver cycle atât pentru ventilator cât si pentru uscător, ceea ce a dus la economii medii de energie suplimentare.
Instalarea flexibilă este caracteristică pentru gama premium GA 5-11/GA 5-15 VSD. Conceptul GA Workplace este sprijinit suplimentar prin nivele de zgomot pornind de la 60 dB(A). Această gamă este cea mai silentioasă din întregul portofoliu GA al Atlas Copco, permitând instalarea lângă punctul de utilizare a aerului. Costurile de instalare sunt minimizate prin extinderea intervalului de functionare până la 46° C, ceea ce elimină necesitatea unei camere a compresoarelor dedicată.
Un număr mai mare de modele VSD, incluzând o variantă GA 15 VSD  montată pe rezervor si noi variante pentru tensiune standard 200/575, reduc si mai mult costurile de instalare, lărgind oferta VSD pentru clienti.

Fiabilitate sporită
Noul element a fost optimizat si proiectat să dureze. Fiabilitatea este suplimentar sporită prin îmbunătătirea transmisiei, proiectată conform celor mai ridicate standarde din industrie.
Introducerea sistemului Elektronikon® la gama GA 5-15 (VSD) permite monitorizarea online la distantă printr-o simplă conexiune ethernet. Această vizualizare a compresorului prin internet sporeste atât fiabilitatea cât si eficienta, oferind o mare varietate de optiuni de control si monitorizare. Sistemul de comandă de tip grafic (o caracteristică standard pentru unitătile VSD) permite chiar controlul a până la 6 compresoare. 
În cele din urmă, fiabilitatea este îmbunătătită prin lansarea unei noi game de uscătoare integrate. Prin garantarea unei calităti excelente a aerului comprimat, echipamentele din retea sunt protejate împotriva  coroziunii chiar în con-ditii de temperaturi foarte ridicate.
Cu gama GA 5-11/GA 5-15 VSD, Atlas Copco îsi consolidează si îsi extinde oferta premium în clasa mică de putere. Preocuparea permanentă a Atlas Copco pentru inovatie permite o continuă îmbunătătire, stabilind un standard în domeniul compresoarelor de aer cu injectie de ulei.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI