Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Ingersoll Rand

Progres în miscare

18.12.2009
Mariana Pătru ; Ema Stancu
Progres în miscare

Povestea Ingersoll Rand  începe în anul 1881, atunci când este patentat de către Simon Ingersol primul sistem de străpungere a materialelor stâncoase propulsat cu abur. În prezent, această firmă de traditie are o cifră de afaceri de peste 13 miliarde USD si este un furnizor global de produse, servicii si solutii integrate pentru ramurile industriale începând cu domeniul transporturilor, unităti de productie, constructii si agricultură. Astfel, în ultimii 100 de ani Ingersoll Rand a jucat un rol important în dezvoltarea economică globală si progresul social.  În prezent, gigantul cu baza în Europa - Irlanda produce si asamblează o gamă largă de produse în 29 de fabrici din Statele Unite, 31 din Europa, 14 în Asia, 6 în America Latină si una în Canada.
Printre cele 450 de locatii si reprezentante în peste 42 de tări ale lumii se numără si România, datorită societătii Ircat-Co. Gama de produse pe care Ingersoll Rand le poate furniza clientilor din întreaga lume este extrem de variată, de la scule pneumatice, echipamente de ridicat ergonomice, pompe cu actionare pneumatică cu membrană si piston,  si până la compresoare de aer. Indiferent de aplicatie, echipamentele companiei înglobează tehnologie patentată de către cercetătorii firmei, acestia concentrându-se în special pe cresterea fiabilitătii produselor, a productivitătii acestora si în final a eficientei lor. Deoarece istoria firmei o recomandă, echipamentele ce utilizează forta de impact sau percutia precum si cele pentru finisarea suprafetelor sunt în topul preferintelor utilizatorilor de pe întreg mapamondul, fiabilitatea fiind în acest caz cerinta numărul unu a acestora.

Ingersoll Rand oferă solutii pentru orice industrie: aeronautică, assembling, constructii, service-uri auto si service-uri mobile, mentenantă pentru industrie, petrochimie, generare de putere, santiere navale si nu numai.
 Sculele de însurubat cu impact Ingersoll Rand sunt proiectate pentru conditii grele de exploatare si sunt disponibile în configuratii cu mâner drept sau tip pistol, cu axe de antrenare de la 3/8" la 2 1/2". Sculele cu impact Ingersoll Rand folosesc cea mai avansată proiectare si cele mai bune materiale pentru a realiza un raport greutate / putere excelent. Unele modele sunt concepute special pentru lucrul în medii cu potential exploziv ridicat.
De asemenea, Ingersoll Rand produce o gamă completă de trolii, vinciuri si palane pneumatice, electrice si manuale. În ordinea inversă a mărimii, creativitatea specialistilor firmei se remarcă si în cazul sculelor pneumatice, surubelnitelor pneumatice si electrice, a sculelor de mare precizie si de moment controlat, accesorii pentru liniile de aer.
În ceea ce priveste motoarele termice, Ingersoll Rand oferă peste 200 de modele de demaroare pneumatice. Starterele pneumatice Ingersoll Rand sunt flexibile, oferind o alternativă eficientă starterelor electrice (electromotoarelor de pornire), pentru orice aplicatie: industrie, minerit, domeniul marin si automotive.


Progres în miscare
De peste 75 de ani pompele Ingersoll Rand ARO stabilesc noi standarde de calitate si inovatie.
Pompele pneumatice cu membrane ARO Ingersoll Rand pot vehicula orice tip de fluid, de la fluide cu vâscozitate redusă, curate, până la medii corozive, abrazive si cu vâscozităti ridicate si particule de dimensiuni considerabile. Datorită motorului pneumatic performant, inima pompelor ARO Ingersoll Rand, acestea pot fi folosite în medii potential explozive. Majoritatea pompelor cu membrană ARO Ingersoll Rand au aprobare pentru utilizare în medii explozive ATEX (certificare CE Ex II 2GD X). Gama de pompe ARO Ingersoll Rand oferă o mare varietate de materiale compatibile cu toate tipurile de fluide din industria chimică si petrochimică.

Odată cu aparitia noilor serii de pompe submersibile Pitt Boss, pompe centrifugale si pompe cu cameră dublă, Ingersoll Rand a dezvoltat o gamă completă de astfel de echipamente dedicate aplicatiilor din industria minieră, de constructii, colectării apelor reziduale si altor asemenea operatiuni ce necesită o pompă submersibilă. Evacuarea apei din canalele colectoare, din statiile pentru tratarea apelor, evacuarea reziduurilor din canale, evacuarea apei provenite din precipitatii sau din gurile de canal, în general spatii înguste greu de accesat, nu constituie o problemă pentru noua generatie de pompe de la Ingersoll Rand, datorită designului compact si portabilitătii acestora.

Divizia Ingersoll Rand, ARO Fluid Technologies a lansat o nouă gamă de pompe pneumatice cu diafragmă proiectate special pentru industria minieră, constructii si colectarea apelor, numită sugestiv Pit Boss datorită performantelor exceptionale si constructiei robuste. Acestea sunt disponibile în trei variante de dimensiuni si sunt concepute să facă fată celor mai dificile aplicatii.

Caracteristicile pompelor Pit Boss

* Performante exceptionale -pompele Pit Boss oferă performante de top în industrie, putere, înăltime de aspiratie mare si debit de
821,3 l/min, pentru a face fată si celor mai exigente cerinte.
* Fiabilitate -experienta acumulată de-a lungul celor 75 de ani de existentă a condus la producerea unor diafragme cu un ciclu de viată de patru ori mai mare decât cel al competitorilor. Motorul cu aer patentat Pit Boss asigură o functionare optimă a pompei, indiferent de conditiile de mediu.
* Mânere ergonomice pentru o mai bună portabilitate si utilizare mai usoară.
* Manipularea particulelor solide -debitul optimizat permite transferul particulelor cu diametru de până la 25,4 mm.
* Placă de bază integrată - distribuie sarcina uniform si asigură operatiunile pe terenuri instabile sau mlăstinoase.
* Supapă de evacuare cu sens unic - permite realizarea operatiunilor de submersie
* Supapă "necompensată" - previne oprirea pompei, înfundarea; utilizează mai putin aer si nu necesită lubrifiere.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI