Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Utilaje terasiere

Noile încărcătoare compacte Case Seria 3

18.12.2009
 Noile încărcătoare compacte Case Seria 3
Gama de încărcătoare compacte Seria 3 dezvoltată de către producătorul american Case are o poveste aparte. Fiecare dintre modele,  si sunt  nouă la număr, au fost proiectate special,  astfel, chiar dacă au fost păstrate caracteristicile gamei, respectiv: puterea mare a motorului, cabina spatioasă, confortul operatorului, comenzile simplificate si precise, totusi fiecare încărcător are propria personalitate.
Analiza fiecărui încărcător din noua Serie 3  începe cu gama de motoare, care nu au numai o putere mai mare, dar si un cuplu motor  pe măsură, toate fiind certificate TIER III.  Legătura dintre nivelul  scăzut de emisii, putere si cuplu motor este directă, acest lucru putând fi observat acolo unde puterea motorului  a crescut cu 17,5% (de la 51 CP la 60 CP), în timp ce pentru modelul 420 valoarea este cu 25,5% mai mare (de la 59 la 74 CP).
Încărcătoarele compacte Seria 3 au sarcini operationale care variază între  680,4 si 1.497  kg si puteri nete între 60 si 90 CP. Cel mai mic model al seriei, 410 este actionat de un motor IHI Shibaura, iar modelele mai mari sunt echipate cu motoare diesel concepute special pentru CASE de către producătorii de renume mondial.
De asemenea, modelul 420 oferă utilizatorilor săi performante mai mari, datorită puterii crescute a motorului până la 74 CP, sarcinii operationale de 840 kg, dar si a sarcinii de descărcare de 1.680 kg.
Un avantaj major, ce iese cel mai bine în evidentă atunci când vorbim de încărcarea unor bene de camion, care prin definitie în domeniul constructiilor sunt mult supraînăltate este dat de cresterea înăltimii maxime de descărcare cu 15 cm, înăltime care acum este de 2,44 m. Modelul superior ca mărime, 440 este echipat cu un motor CNH cu turbocharger care dezvoltă o putere 90 CP, iar forta de rupere a cupei este de 27.610 N.
Întreaga Serie 3 a suferit modificări la nivelul cabinelor, care nu au fost doar îmbunătătite, ci reproiectate integral, făcând astfel fată si noilor cerinte de performantă. Acum, dispozitivele de comandă si control pentru toate modelele Case sunt disponibile în dotarea standard, fie în versiunea de lucru "H" cu controlul asupra sistemului de deplasare situat pe partea dreaptă cu joystick-ul din partea dreaptă si controlul părtii stânga cu joystick-ul din stânga, fie în versiunea clasică ISO. Cu ajutorul kiturilor de accesorii incluse în echiparea standard, tipologia dispozitivelor de control se poate schimba permanent.

Cabinele noilor modele de încărcătoare multifunctionale au un spatiu interior mai mare cu  7% comparativ cu versiunile mai vechi. Cotierele au acum dimensiuni mai mari, fiind capitonate.  Modelul 435 si 445 din Seria 3 beneficiază de un parbriz cu 20 de procente mai mare, în timp ce la modelele 410, 420, 430 si 440 suprafata vitrată a crescut cu 81%. De asemenea, în echiparea standard a noilor încărcătoare compacte Case intră si scaunul cu suspensie pneumatică, ce asigură înăltimea de lucru optimă, în concordantă cu greutatea si înăltimea operatorului.
Pedala de acceleratie, o dotare standard pentru toate modelele, asigură controlul rapid  al parametrilor de lucru ai motorului. Acceleratia de mână a fost reamplasată pe modelele  410, 420, 430 si 440 în  acelasi loc în care se află amplasată si pe modelele mai mari.
Case a fost primul producător care a introdus ca echipare standard iluminatul părtilor laterale exterioare,  pentru ca operatorii să beneficieze de o vizibilitate mai bună asupra spatiului pentru întoarcere atunci când afară este întuneric.
Utilizarea la temperaturi joase a încărcătoarelor CASE este acum mult mai sigură, datorită sistemului de pornire la temperaturi scăzute, mai eficient cu 32% decât la variantele clasice de pornire a motorului.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI