Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Vânzare de flotă

Cefin România revine în fortă pe piata constructiilor

21.12.2009
Mariana Pătru ;Mădălina Dragomir
Cefin România revine în fortă pe piata constructiilor
Cefin România, dealer Iveco si furnizor specializat de servicii integrate în domeniul transporturilor, a anuntat în luna noiembrie, împreună cu Iveco România o vânzare record de 50 de autocamioane pentru constructii, cel mai notabil rezultat al acestui an, din punctul de vedere al unitătilor livrate. Contractul încheiat cu Grupul Izometal Confort, una dintre cele mai mari companii din zona de vest a tării, pentru 50 de camioane Iveco Trakker reprezintă livrarea anului 2009 atât pentru Cefin si întreaga retea Iveco, cât si la nivelul industriei de camioane din România.

Tranzactia a fost estimată la circa 5 milioane euro, iar evenimentul a fost marcat si de o conferintă de presă, organizată la sediul societătii Izometal din Timisoara la care au fost prezenti Stefano Albarosa, CEO Cefin Holding, Claudio Gariboldi, directorul general Iveco pentru România, Victor Intea, director comercial Iveco si Anton Iordache, branch manager pentru reprezentanta Timisoara.
În contextul unei scăderi semnificative, de 70-80 de procente a pietei automotive în 2009, comparativ cu 2008, acest contract reprezintă o victorie redutabilă a echipei Cefin-Iveco-AFIN Leasing.
"Cefin crede în relatiile de lungă durată si va continua să ofere cele mai bune conditii astfel încât să mentină premisele unei colaborări cât mai avantajoase pentru parteneri", a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Holding. Dar pentru a putea oferi clientilor cele mai bune servicii si cele mai avantajoase conditii, un element foarte important este buna colaborare si efortul de echipă dealer-importator-finantator, lucru usor de remarcat în cazul acestei livrări. Contractul a fost încheiat în urma unor negocieri dure, finantatorul AFIN Leasing având un rol vital, după cum explică domnul Claudio Gariboldi "originalitatea acestei finantări a fost modul în care a fost abordată. Clientul a avut o exigentă particulară, respectiv lucrând în constructii nu a vrut să plătească rate din iarnă si atunci Afin a fost foarte flexibil si a acceptat un sistem de rate sezoniere. Întreg procesul s-a realizat cu foarte mare rapiditate, iar dosarul a fost aprobat în numai câteva zile. Eu cred că a câstigat serviciul mai mult decât pretul sau conditiile în sine."
Parteneriatul strategic al Cefin cu Iveco Romania si Afin Leasing se traduce pentru client într-un pachet complet "produs - pret - finantare - servicii post vânzare" permanent optimizat pentru a răspunde cerintelor diferite într-o perioadă atât de dificilă.

Conferinta de presă a constituit prilejul perfect de a realiza la finalul unui an dificil din punct de vedere economic o radiografie concisă si reală a modului în care a evoluat piata automotive din România în 2009, dar si de a face previziuni mai optimiste pentru anul 2010.
"Trend-ul pietei din ultimii 5 ani a fost destul de pozitiv, dar începând cu finele anului trecut s-a constatat o scădere, care s-a extins si anul acesta. Acum vânzările se află undeva la 20-25% din totalul unitătilor vândute anul trecut. Pentru a vă oferi o perspectivă internatională, în Europa de Vest scăderea a fost între 20 si 30 % iar în tările din Europa de Est si Centrală scăderea a fost mai semnificativă, între 70 si 80 %. Acelasi efect a putut fi observat si asupra cifrelor înregistrate de Iveco. Dacă numărul unitătilor vândute anul trecut se ridica la 5.500, anul acesta au fost vândute doar 1.000 de unităti. Cea mai mare scădere s-a înregistrat pentru categoria grea, piata pe acest segment devenind practic inexistentă, categoria usoară reusind să mentină un trend decent, iar categoria medie a devenit o piată de nisă", spunea Stefano Albarosa, CEO Cefin Holding, făcând o analiză a situatiei înregistrate anul acesta. "Referitor la viitor, în sectorul nostru, eu nu cred că nivelul de piată actual comparativ cu ce a fost anul trecut este sustenabil. Nivelul de piată actual cu cele 7.000 de bucăti vândute se află la nivelul pietei din 2003, dar atunci  PIB-ul României era cu 35 % mai mic fată de cel de anul aceasta. Previziunile noastre sunt că va fi o revenire destul de rapidă, cel mai putin la un nivel de vânzare de 50 % comparativ cu nivelul de anul trecut, ceea ce înseamnă că în următoarele 18 luni există un potential foarte concret de a dubla nivelul de vânzări actual. Ce se va întâmpla mai departe, după ce se va ajunge la procentul de 50%, depinde foarte mult de politicile economice si de gradul de dezvoltare în ansamblu. "
Pentru anul 2010 Cefin tinteste către o cotă de piată de 10% din totalul de autovehicule comerciale (exceptând vehiculele utilitare usoare construite pe platformă de autoturism). Această performantă cu aproximativ 2 procente peste rezultatul din 2009 va fi posibilă prin implementarea unor modificări ale structurii organizationale a Cefin, printre care cea mai importantă este unificarea sub aceeasi umbrelă a tuturor activitătilor de vânzare camioane noi, rulate si autobuze.

Iveco Trakker 8x4

Trakker 8x4 este un autocamion reprezentativ, dedicat celor mai grele munci de santier, un produs special creat pentru activităti specifice în domeniul constructiilor. Trakker înseamnă în primul rând performantă, datorită unei sarcini utile mari, dar si abilitatea de a suporta cele mai grele conditii de exploatare, în paralel cu un consum redus de combustibil si intervale lungi de service.
Trakker este un instrument de lucru proiectat să îndeplinească orice tip de misiune off-road, cu masă maximă cuprinsă între 19 si 72 de tone, asigurând un echilibru foarte bun între putere, încrederea în capacitătile dinamice ale masinii si confortul la volan.
Cea mai importantă inovatie recentă a modelului Iveco Trakker, lansat oficial pe piata românească în primăvara anului 2008  este reprezentată de cabină. Aceasta oferă un confort deosebit, mult peste standardele masinilor din constructii, fiind proiectată după modelul Stralis. Cabina este rezultatul unei munci conduse cu multă determinare, în colaborare cu dealer-ii si clientii care au fost implicati în proiectarea design-ului, totul cu scopul final de a spori confortul soferului si al echipajului de la bord. Acest aspect este unanim recunoscut ca fiind de o importantă vitală în asigurarea productivitătii si a normelor de sigurantă. Trakker este gândit în ideea satisfacerii necesitătilor consumatorului, în special în ceea ce priveste rezistenta si fiabilitatea.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI