Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Mustang

Patru domenii de activitate -un singur renume

18.12.2009
Patru domenii de activitate -un singur renume

Indiferent de domeniul propriu de activitate, companiile din întreaga lume au avut, au si vor avea ca priorităti performantele cât mai ridicate, munca intensă si sustinută cu consumuri tot mai scăzute de carburanti, viteza de finalizare si adaptabilitate economisirea timpului, resursă care devine tot mai pretioasă.
Toate aceasta se traduc prin necesitatea imperativă de control al costurilor si de reducere a acestora la minim.
Aceste lucruri au fost anticipate de companiile producătoare de utilaje care, de peste 50 de ani, caută solutii pentru realizarea unor utilaje simple si construite compact, agile si multifunctionale prin posibilitatea de a schimba rapid un echipament cu altul, ceea ce transformă utilajul de bază într-un utilaj specializat pentru un anumit tip de activitate.
Încărcătoarele compacte multifunctionale constituie o grupă aparte în familia utilajelor de constructii, cunoscută sub denumirea de «skid-steer loader» sau pe scurt «SSL».
Brett Motors pune la dispozitia clientilor astfel de utilaje în care se regăseste experienta zecilor de ani de cercetare si productie investiti în acest concept de firma americană Mustang Manufacturing Company, astfel că astăzi se regăsesc pe piată nu mai putin de 11 modele de SSL Mustang.
Încărcătoarele Mustang se impun cu predilectie în patru domenii de activitate.

1. Multifunctionalul Mustang la lucru în aplicatii de reparare - reabilitare a drumurilor si căilor de acces:
Un încărcător Mustang echipat cu o freză pentru asfalt / beton este un instrument ideal pentru următoarele operatii:
* Îndepărtarea surplusului de materiale care se acumulează pe pardoseli si pereti.
* Operatiuni de tăiere cu freza disc, ce pot fi efectuate fără a perturba traficul auto în zona de lucru. Un multifunctional cu o cabină complet închisă oferă un mediu sigur si confortabil de lucru. Frezele pot fi dotate cu sisteme de aspirare a prafului contaminat pentru a elimina poluarea mediului înconjurător.
* Înlăturarea materialelor contaminate cu azbest în parcările supraetajate, pe clădiri si poduri. Suprafata va fi frezată iar materialele rezultate vor fi adunate de Mustangul echipat cu o perie cu cupă colectoare. Materialul rezultat poate fi apoi descărcat într-un camion sau container pentru a fi evacuat din zonă. Pentru această procedură este importantă o presiune scăzută la sol.
* Decopertările stratului de uzură al soselelor în vederea refacerii / înlocuirii lui.

Avantajele utilizării unui încărcător Mustang:
* Caroseria, sasiul si axele realizate robust si echilibrat pentru a putea face fată oricărui tip de lucrare din santier. Astfel utilajul poate să preia lucrări care implică socuri si vibratii, datorită stabilitătii si rigiditătii constructive, sigurantei pentru operator, etc.
* Motorizarea este executată foarte atent astfel încât să nu fie alese motoare supradimensionate cu consum mare (deplasarea hidrostatică a masinii si actionarea hidraulică a echipamentelor necesită un motor termic cu putere redusă). Motoarele selectionate sunt ale unor producători prestigiosi precum Yanmar si Cummins si functionează într-un regim limitat de turatie (între 800 rpm - max 3.000 rpm) pentru obtinerea randamentului maxim cu un consum minim.
* În comparatie cu alti producători de SSL, încărcătoarele Mustang sunt recunoscute pentru performantele hidraulice ridicate. Toate furtunurile hidraulice sunt bine protejate si convenabil situate pentru a se putea interveni cu usurintă. Sistemul simplu de cuplare mecanică si hidraulică facilitează conectarea si deconectarea rapidă si usoară a echipamentelor.
* În plus fată de sistemul mecanic cu actionare manuală de cuplare/decuplare a echipamentelor, este disponibilă optional si varianta cuplării hidraulice cu actionare electrică.
* Datorită vizibilitătii excelente asupra echipamentelor de frezare nu mai este necesară o a doua persoană care să supravegheze operatia în desfăsurare.
* Spatioasă, confortabilă, cabina este echipată cu toate sistemele de monitorizare a parametrilor de lucru. Sistemul de încălzire precum si cel de aer conditionat sunt disponibile ca optiuni. Aceastea garantează operatorului conditii confortabile si sigure de functionare.

2. Multifunctionalul Mustang la lucru în refacerea clădirilor industriale.
Noi tehnologii si proceduri de fabricatie se impun în acest secol în Europa. În plus, clădirile, după câtiva ani, necesită modernizări sau reparatii din cauza conditiilor meteorologice care le afectează. Zonele industriale trebuiesc curătate periodic de acumulările de materiale contaminate. 
Datorită presiunii scăzute la sol (mai putin de 350 kg/mp în zona de contact), a manevrabilitătii excelente, combinate cu dimensiunile compacte (înăltime mai mică de 2 m, lătime masină mai mică de 1,5 m), pentru utilajele Mustang domeniile de aplicare sunt aproape nelimitate.
Ca urmare a dimensiunilor de gabarit reduse ale masinii de bază si a celor peste 40 de echipamente (freza, roata de tăiat rosturi, perie, cupă, ciocan hidraulic, etc) utilajul poate fi usor de mutat la nivelurile superioare într-un lift industrial. În cazuri extreme Mustangul poate fi ridicat cu usurintă în zone greu accesibile (cum ar fi bazinele de depunere în statiile de epurare, pe acoperisuri, plansee, etc) de către o macara. Prin urmare, în multe cazuri aceste masini sunt o alternativă mai bună a fortei de muncă manuală atunci când îsi desfăsoară ativitatea în hale industriale si clădiri de parcare, precum si în clădiri vechi. Pot fi realizate nivelări, sablări, precum si scoaterea unor materiale ceramice sau plastice cu care au fost acoperite pardoselile.

3. Multifunctionalul Mustang la lucru în pozarea cablurilor optice si în realizarea retelei de apă si canalizare.
Prin folosirea capetelor de tăiere diferite sau a bratului de excavat ce se selectează în functie de domeniile de activitate specifice, Mustangul operează în mod eficient, cu un minim de cheltuieli.
Șanturile sau canalele care se realizează au dimensiuni optime, nefăcându-se supradimensionări. Astfel se reduc cantitătile de răsini sintetice ce trebuie introduse în canale sau santuri.
Pot fi executate foarte rapid si bine rosturile de dilatare, sistemele de drenare si canalizare.
Vibratiile sunt reduse prin utilizarea unui tambur multi-dinti. Acest lucru este absolut necesar atunci când lucrările de reconstructie sunt efectuate în zone unde sunt alte masini în jur sau sunt restrictii constructive. Sistemele traditionale, învechite nu mai pot fi folosite din cauza prafului, zgomotului si vibratiilor pe care le generează.

4. Multifunctionalul Mustang lucrând la descărcarea barjelor.
Pentru a putea să desfăsoare o activitate normală în acest sector Brett Motors oferă diverse seturi strict necesare si oferite de producător:
* Bara de protectie posterioară pentru protejarea motorului si radiatorului
* Bara posterioară cu rol de contragreutate
* Sistem prefiltrant ce opreste 95% din impurităti înainte ca aerul să intre în filtrele de aer uzuale ale motorului
* Sistem de ridicare cu macara având prindere în 4 puncte sau într-un singur punct.
* Sistem de filtrare al gazelor esapate.

BRETT Motors srl
Șos. Alexandriei nr. 108,
Bragadiru, judetul Ilfov.
Tel./fax: 0374.003.246
021.420.2771
www.brett.ro;
brett@brett.ro.

Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI