Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Tehnologiile viitorului

Volvo testează un nou camion hibrid în Londra

21.12.2009
Volvo testează un nou camion hibrid în Londra
Volvo Trucks a lansat o versiune îmbunătătită a primei autospeciale hibride de salubritate din lume. După un an si jumătate de la primele teste de exploatare în urma cărora s-au obtinut rezultate excelente, un camion perfectionat cu noi componente si programe este acum gata de drum. Noul camion hibrid pentru servicii de salubritate va fi testat în zona centrală a Londrei de către compania Veolia Environmental Services, cel mai mare operator din Marea Britanie din domeniul salubritătii. 
Autocamionul este o versiune îmbunătătită a celor care s-au aflat în teste de exploatare în ultimele 18 luni în Stockholm si Göteborg, Suedia. La fel ca si acele camioane, noul vehicul este de tipul hibrid paralel si dispune de două propulsii separate, una Diesel si o alta electrică, ce pot functiona separat sau împreună. Avantajul este acela că fiecare dintre ele poate fi folosită acolo unde este mai eficientă, si anume: la turatii mici motorul electric, iar la turatii mari motorul Diesel.

"Conceptul de bază este acelasi, dar toate componentele si programele au fost îmbunătătite," explică Fredrik Bohlin, Business Manager Hybrids la Volvo Trucks. "Dezvoltarea este extrem de rapidă, iar tehnologia utilizată în cadrul celui mai nou vehicul de test este apropiată de versiunea finală destinată productiei de serie."
Noul camion are servodirectie electrică, sisteme de control complet noi, iar bateriile dispun de un sistem electronic de management al consumului mai bun, astfel performantele lor fiind mai bune decât ale altor produse similare. Încărcarea si compactarea gunoiului sunt realizate în întregime electric, compactorul primind energie electrică de la reteaua de distributie a curentului electric. Bateriile sunt de asemenea noi, cu o eficientă îmbunătătită si o durată de viată mai lungă.
Conform celor declarate de către Fredrik Bohlin, productia la scară mică a primei serii de hibride va începe cel mai devreme în 2012, ceva mai târziu decât era prevăzut în planul initial. Întârzierea este datorată crizei financiare globale care a afectat atât dezvoltarea produselor cât si capacitatea de investitie a clientilor.

Experienta conduce la solutii optimizate

Inginerii Volvo Trucks au câstigat o importantă experientă din testele de exploatare desfăsurate recent. Aceasta va fi folosită în proiectarea noilor vehicule de salubritate. Pentru a face ca două propulsoare să functioneze împreună este nevoie de un fin echilibru.
"Spre exemplu, dacă doresti să obtii cel mai mic consum de combustibil, trebuie să măresti timpul de functionare al motorului electric. Dar astfel se reduce durata de viată a bateriilor. Asa că, pentru a obtine o solutie optimă, multe caracteristici trebuie puse în balantă," explică Fredrik Bohlin. "Important este să obtinem înaltele cote de performantă, durată de viată, consum de motorină si functionalitate."

Consumul de combustibil a fost si mai mult îmbunătătit

Primele rezultate obtinute de la vehiculele hibride Volvo au arătat o reducere a consumului de combustibil si, respectiv a emisiilor de dioxid de carbon cu până la 30 de procente.  Renova, o companie de salubritate si reciclare din Göteborg, este unul dintre clientii care au testat camionul hibrid Volvo începând cu primăvara lui 2008 si pot confirma reduceri chiar mai mari.
"Camionul hibrid ne-a confirmat asteptările, iar soferii sunt încântati," declara Lars Thulin, seful de parc auto Renova. "Sistemul electric furnizează un cuplu mare la pornire, un nivel de zgomot scăzut si emisii zero pentru încărcare si compactare. În privinta consumului de combustibil si a impactului asupra mediului, rezultatele măsurate de noi sunt chiar mai bune decât ne asteptam. Reducerile obtinute de noi tind spre 35%. Într-un an, camionul hibrid a economisit 5.250 litri de motorină comparativ cu un motor Diesel traditional si l-am folosit doar într-un singur schimb."
Autogunoiera livrată către Veolia nu este primul hibrid Volvo din Londra, din vara anului 2009 alte sase autobuze hibride Volvo rulând pe străzile Londrei.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI