Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Mantis Cranes

36.10 - un nou model de macara turn autoridicătoare

21.01.2010
Ema Stancu; Gheorghe Apostol
36.10 - un nou model de macara turn autoridicătoare
Producătorul irlandez de macarale, Mantis Cranes a anuntat completarea gamei sale de macarale turn autoridicătoare cu un nou model, 36.10.
 Mantis 36.10 are o greutate operatională de 26.500 kg (14.800 kg capacitate brută fără axele de transport) si a fost conceput ca un înlocuitor direct  pentru modelul 35.10.
În conceptia tehnică a modelului 36.10, specialistii irlandezi au tinut seama de cerintele clientilor si de costurile pe care achizitia unei macarale le presupune, astfel că noua macara turn autoridicătoare are în constructie acelasi tip de cărucior, dispozitive de ridicare si alte componente ca si modelul 35.10. În plus pot fi utilizate greutătile de echilibru de la modelul anterior.
O caracteristică specifică a modelului 36.10 este pozitionare a motorului de rulare la baza turnului, ceea ce facilitează desfăsurarea activitătilor de întretinere cu o mai mare usurintă. Ajustarea frânei troliului se poate realiza fără a mai fi nevoie ca macaraua să fie demontată.

De la livrare si până la amplasarea finală pe santier macaraua solicită o durată minimă de timp pentru a fi desfăcută, configurată si pusă în functiune. Ridicarea si demontarea solicită o interventie redusă din partea operatorului deoarece montarea si demontarea se face în cea mai mare parte în mod automat.

Noua macara poate fi echipată cu configuratii ale bratului oscilant de 36 m, 32 m, 28 m si 14 m oferind o înăltime maximă la vârf de 27 m sau 22 m cu brat orizontal. Macaraua poate lucra si în conditii de vânt de până la 72 km/h în functie de dimensiunile sarcinii.

Modelul 36.10 este manipulat cu ajutorul unui tablou de control portabil conectat prin cablu. O alternativă la această modalitate de control este reprezentată de unitate de radio control la distantă, care pe lângă functia de operare a macaralei afisează si greutatea la vârf, distanta la care se află troliul, înăltimea vârfului, viteza vântului si alte elemente de un real ajutor pentru functionarea utilajului în parametri optimi. Unitatea de control de la distantă permite operatorului să lucreze din punctul cel mai convenabil pentru a monitoriza cât mai bine deplasarea greutătii si pozitionarea acesteia pe santier.

Mantis 36.10 necesită o sursă de putere de 400V 50 Hz sau poate fi alimentată de un generator cu frecventă controlată de minim 30 kVA.
Transportul macaralei se realizează foarte usor, fiind necesare numai două camioane, unul cu podea joasă pentru macaraua grupată si un autocamion cu platformă pentru celelalte componente. Cu ajutorul propriului sasiu pe roti, odată ajunsă pe santier poate fi pliată foarte usor si mutată dintr-un loc în altul, utilizând un vehicul echipat cu cârlig pentru remorcare.

Pentru clientii care solicită acest lucru, Mantis poate oferi un ansamblu de axe cu frâne, lumini si alte caracteristici pentru a se conforma normelor de circulatie. Această optiune permite macaralei să fie remorcată în spatele unui camion pe propriile sale roti. Acestă metodă este ceva obisnuit în Europa Centrală, dar este uneori folosită si în Marea Britanie sau Irlanda.
O gamă versatilă
Mantis 36.10 se alătură unei game în extindere de macarale turn produse de Mantis în fabricile sale din Irlanda. Gama actuală de macarele turn autoridicătoare cuprinde 8 modele între 2.000 si 6.000 kg capacitate de ridicare si lungimi ale bratelor de până la 45 m. În aceeasi gamă se mai încadrează si modelele Mantis 23.09, 30.10 si 32.10.

Pe lângă productie, compania are de asemenea o flotă extinsă de macarale turn autoridicătoare si gama City Tower Cranes cu lungimi ale bratelor de până la 65 m pentru închiriere, în Marea Britanie si Irlanda.

Mantis Cranes se extinde în Europa

Mantis Cranes este singurul producător european de macarale turn autoridicătoare din exteriorul Europei continentale si are sediul în Co. Donegal, Irlanda. Compania a fost înfiintată în 1998 si a contribuit activ la dezvoltarea gradului de acceptarea pe piată a macaralelor turn autoridicătoare în Irlanda si Marea Britanie.

După ce anul trecut, în aprilie Mantis Cranes a participat pentru prima dată la o expozitie de talia Intermat, compania irlandeză caută să se extindă si pe alte piete din Europa si caută dealeri si agenti care să reprezinte compania. Robert Rowlette, manager general Mantis explica, cu ocazia expozitiei de la Paris, această orientare strategică a companiei: " În Europa Centrală macaralele turn autoridicătoare sunt folosite în mod extensiv, totusi, acelasi lucru nu se întâmplă si în Marea Britanie, unde telehandlerele sunt echipamentele preferate pentru livrarea de materiale în jurul santierelor de constructii.

Folosirea telehandlerelor presupune însă manevrare suplimentară a materialelor, deoarece acestea nu pot fi livrate exact în punctul în care este nevoie de ele. Noi încercăm să îi educăm pe contractori si constructori cu privire la economia pe care poate să o aducă o macara autoridicătoare; este un utilaj simplu de utilizat, flexibil si adaptabil. Noi ne-am creat propria gamă de macarale turn autoridicătoare pentru a răspunde mai bine necesitătilor specifice industriei constructiilor din Marea Britanie. În acelasi timp ne dorim să ne extindem si în alte tări si să ne facem produsele cunoscute pe cât mai multe piete. Desi initial ne-am axat pe Polonia, Republica Cehă. Slovacia, Ungaria si alte noi tări membre ale Uniunii Europene, suntem dispusi să discutăm cu dealeri indiferent de tara de provenientă."
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI