Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Macarale speciale

Amco Veba - solutii de încărcare pentru orice gabarit

21.01.2010
Dan Pavel; Dan Vasile
Amco Veba - solutii de încărcare pentru orice gabarit
Piata macaralelor montate pe camion reprezintă probabil una dintre cele mai dinamice afaceri, chiar si în conditiile economice actuale. Mărturie stă expozitia anuală de sisteme de ridicare si transport, găzduită în toamna fiecărui an în orasul italian Bologna. Mai mult decât la alte utilaje, inventivitatea este aici la ea acasă, macaralele montate pe camion făcând fată unor sarcini extrem de diferite, chiar si cârligul de agătare fiind înlocuit la nevoie cu diferite alte mecanisme. Dezvoltarea unor game noi de oteluri aliate de înaltă rezistentă a condus la aparitia unor macarale care în ciuda gabaritului de transport redus (absolut esential atunci când ocupă un loc pe platforma camionului), pot ridica sarcini semnificative la înăltimi ce altădată erau accesibile numai automacaralelor.
Producătorul italian Amco Veba are sediul central în Reggio Emilia, aproape de locul unde Leonardo acum mai bine de o jumătate de mileniu proiecta prima macara din lume, similară cu cele utilizate în prezent peste tot pe mapamond. O regiune cu o traditie unică în domeniul masinilor de ridicat, traditie confirmată si de Amco Veba. Macaralele sale montate pe camion, cu aplicatii în domeniul constructiilor, telecomunicatiilor, reciclării deseurilor sunt utilizate cu succes si în activitatea de transport de materiale de orice tip.

Prezentarea noastră se opreste pentru moment asupra seriei 100, lansată în anul 2009, si care are în dotare trei modele noi de macarale. Seria 100 este interesantă pentru transportatori în primul rând datorită unui concept nou ce a fost utilizat în proiectarea si realizarea macaralelor montate pe camion sau montate pe autoutilitare de până la 3,5 tone. Aceasta oferă performante superioare pentru această clasă de macarale: o greutate scăzută cu până la 33% fată de macaralele clasice, un impact pozitiv asupra sarcinii utile a camionului sau autoutilitarei mai mare, un spatiu de montaj ocupat cu până la 56% mai mic decât la macaralele clasice si sarcină maximă de ridicare mai mare cu 12% fată de macaralele din aceeasi clasă.

Reprezentantii societătii Lift Truck, importatorul oficial Amco Veba pentru România, ne asigură că este greu de crezut că, la gabaritul si sarcina utilă oferită, se poate găsi o macara mai performantă decât cele din seria 100. Acestea oferă, comparativ cu alte mărci, sarcini de ridicare mai mari la o greutate proprie mai mică si dimensiuni de gabarit mult mai mici, astfel platforma camionului fiind liberă pentru a transporta materiale mai grele si mai voluminoase. Amco Veba a înglobat în seria 100 câteva inovatii absolute, precum sistemul de pliere prin care bratul primar si cel secundar sunt aliniate, în acest caz plierea făcându-se în triunghi. Din acest motiv distanta ocupată la montare este mult mai mică fată de modelele clasice, spatiul util de transport de pe platforma camionului crescând semnificativ.

Aplicatii speciale pentru România

Tehnicienii societătii Lift Truck ne-au prezentat o aplicatie specială, realizată pentru România chiar spre sfârsitul anului 2009. Aceasta a avut ca bază de pornire o comandă specială, ce presupunea proiectarea si montarea unei macarale pentru montajul stâlpilor de telecomunicatii.

Sistemul era compus dintr-un cap tractor DAF cu o macara marca AmcoVeba model 828 5S si semiremorcă pentru transportul stâlpilor de telecomunicatii. Macaraua AmcoVeba 828 5S, dotată cu cinci extensii hidraulice asigură încărcarea si descărcarea stâlpilor de telecomunicatii în semiremorca proprie ansamblului auto, cât si sustinerea si pozitionarea necesare montării acestora. Și aici găsim o solutie ingenioasă, propusă de constructorul italian pentru a asigura o manevrabilitate foarte bună a macaralei în momentul pozitionării stâlpilor, si anume detasarea capului tractor de semiremorcă în timpul lucrului.

Din diagrama de sarcină a macaralei model 828 5S rezultă o sarcină de 1.360 kg ce poate fi ridicată la o rază de actiune orizontală de 14 metri, o distantă suficientă care asigură încărcarea si descărcarea din cel mai îndepărtat punct al semiremorcii, nefiind nevoie de decuplarea capului tractor în vederea manipulării stâlpilor de telecomunicatii sau a altor materiale încărcate în semiremorcă.

Înăltime de operare pentru macaraua montată pe camion AmcoVeba 828 este de 17 metri, suficientă pentru a asigura o descărcare a materialelor din semiremorcă la o înăltime mare, asigurând în plus o libertate sporită în manipularea stâlpilor de telecomunicatii.

În plus, macaraua poate fi comandată si printr-un sistem radio, ceea ce permite operatorului să stea chiar lângă locul de montare al stâlpilor, asigurându-se o acuratete deosebită a pozitionării acestora.
Importatorul pentru România al mărcii AmcoVeba este societatea Lift Truck srl, cu sediul în Bucuresti, Bulevardul Theodor Pallady nr. 315, Sector 3. Beneficiind de o hală spatioasă destinată  activitătilor de reparatii si întretinere si personal de înaltă calificare, societatea Lift Truck oferă o gamă largă de macarale pliabile AmcoVeba în dotare standard sau pentru proiecte speciale.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI