Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
IML Motoare

Parteneriat Deutz, Bosch si Eberspacher

21.01.2010
Solutii comune pentru tratarea gazelor arse din motoarele diesel
Companiile Deutz AG, Robert Bosch GmbH si Eberspacher GmbH &Co. KG au anuntat încheierea unui parteneriat comun pentru găsirea de solutii în ceea ce priveste tratarea gazelor arse provenite de la motoarele diesel, care se va numi Bosch Emissions Systems GmbH&Co. KG". Obiectivul comun este acela de a utiliza competentele si know-how-ul celor trei companii în domeniul tratării particulelor arse. Plecând de la un principiu modular, sunt oferite solutii complete destinate producerii unor motoare de calitate ce vor fi utilizate atât de utilajele si echipamentele de constructii si agricole, dar si de către vehiculele comerciale.

Noile sisteme includ comenzi si sisteme de control electronice integrate si, în functie de necesităti si de normele de poluare ce trebuie atinse, va fi utilizată o nouă tehnologie de optimizare a arderii amestecului combustibil, precum si tehnologii de regenerare a filtrelor de particule. Nou-înfiintata companie, cu sediul central la Stuttgart, este activă încă de la începutul acestui an.

"Ne dorim să pozitionăm societatea Bosch Emissions Systems pe piata mondială ca un furnizor de tehnologie de top în domeniul sistemelor de tratare a emisiilor. Cum în viitor în Europa, America de Nord si Japonia normele de poluare pentru vehiculele off-road si comerciale vor fi extrem de drastice, cererea pentru sisteme de tratare va cunoaste o crestere fără precedent", a declarat Dr. Gerhard Turner, presedintele diviziei Bosch Emissions Systems. Activitatea companiei se adresează cu precădere producătorilor de motoare si de echipamente din lumea întreagă. Gama de produse este concepută pentru masini mobile, ca de exemplu excavatoare, încărcătoare frontale, tractoare si combine, dar si echipamente stationare. Camioanele si autobuzele constituie un alt domeniu de aplicabilitate pentru sistemele Bosch Emissions Systems.

Din punct de vedere tehnologic, se poate vorbi de un principiu modular. Astfel, pornind de la faptul că în componenta viitoarelor motoare vor intra multe elemente standard, putem vorbi si de un sistem de tratare a gazelor arse unic ca si conceptie, dar care poate fi "personalizat" pentru a corespunde oricărui tip de vehicul. "Ca si producător de motoare ne-am impus pe această piată oferind solutii pentru fiecare cerere în parte.  Contributia noastră la acest parteneriat o constituie experienta si know-how-ul dobândite de-a lungul timpului. În acest fel investim nu numai în produsele noastre, ci si în dezvoltarea rapidă a pietei sistemelor de tratare a gazelor evacuate" a spus Gino Mario Biondi, membru al conducerii DEUTZ, responsabil cu dezvoltarea noilor tehnologii.

Utilizarea aproape în exclusivitate a componentelor standard conferă viitoarelor motoare un avantaj major fată alte produse similare de pe piată, fiind competitive din punctul de vedere al costurilor, dar si al timpului necesar pentru proiectarea si dezvoltarea de noi sisteme care să satisfacă cerintele cumpărătorilor.
"Odată cu aparitia acestui sistem modular, Bosch Emissions Systems completează un mare gol existent pe piată. Rezultatele, chiar si financiare, vor fi pe măsura investitiilor, deoarece costurile pentru astfel de solutii de viitor, dezvoltate individual de către firme, si chiar productia în serie a lor sunt ridicate dacă nu lucrăm în comun" a declarat Dr. Thomas Wunsche, director general Eberspacher Abgastechnik.

Odată cu lansarea " Bosch Emissions Systems GmbH&Co. KG", aproximativ 100 de asociatii si companii implicate în proiect lucrează împreună. Departamentele de proiectare, vânzări si administrativ au sediul la Stuttgart. "Bosch Emissions Systems este o companie de sine-stătătoare, care va lucra absolut independent de companiile-mamă. De la început ne vom afirma prin calitatea înaltă a solutiilor oferite, deoarece companiile asociate beneficiază fiecare de experientă într-o gamă variată de aplicatii", a afirmat Wolfgang Albrecht, Bosch project manager si director general al Bosch Emissions Systems.

IMLmotoare  este dealer unic national al DEUTZ A.G.
Activitatea cuprinde: service autorizat în garantie si post-garantie, contracte întretinere, asistentă tehnică diversă, comercializare de piese de schimb si consumabile originale DEUTZ A.G., grupuri electrogene, motoare noi si revizionate. Retea nationala de asistentă tehnică: Iasi, Galati, Constanta, Bucuresti, Resita, Oradea, Cluj.
Detalii pe: www.imlmotoare.ro
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI