Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Demolition Award

Volvo Construction Equipment câstigă premiul pentru inovatie

21.01.2010
Mariana Pătru
Volvo Construction Equipment câstigă premiul pentru inovatie
La editia inaugurală a Demolition Awards, care s-a desfăsurat la Amsterdam, gama standard de utilaje pentru demolări a producătorului suedez Volvo Construction Equipment a fost declarată câstigătoare la categoria Innovation Award. Evenimentul a avut loc la sfârsitul anului trecut la Amsterdam, gazdă fiind hotel Okura. Ceremonia de acordare a premiilor a făcut parte din  complexul de festivităti dedicate primului Summit al industriei demolărilor, la care au participat specialisti din întreaga lume.
"Este întotdeauna plăcut atunci când ni se recunosc meritele, dar atunci când industria însăsi le recunoaste, oferindu-ne acest premiu, este încurajator" declara cu această ocazie Derrick Butterfield, Global Manager Volvo pentru Marketing si Design. "Suntem constienti de faptul că sectorul de demolări are nevoi specifice, nu numai în ceea ce priveste siguranta sporită a operatorului, cât si în ceea ce priveste performantele si fiabilitatea utilajelor. Gama noastră de utilaje pentru demolări îndeplineste toate aceste criterii, iar noi le oferim clientilor într-un pachet personalizat, în functie de necesitătile fiecăruia."

Operatiunile de demolare sunt din ce în ce mai complexe în întreaga lume. Astfel, atunci când se demolează o constructie, indiferent de materialul din compozitie, trebuie să se tină cont si de problemele specifice de reciclare ale acestuia. În acest context, adresându-se direct nevoilor specifice ale aplicatiilor de reciclare, gama de excavatoare Volvo Construction Equipment este adaptată pentru a corespunde celor mai dificile sarcini de demolare.

Cele sase modele ale gamei de excavatoare Standard Demolition EC210CLD, EC240CLD, EC290CLD, EC360CLD, EC460CLD si EC700CLD păstrează toate caracteristicile de bază ale excavatoarelor standard, dar oferă în plus protectie sporită atât pentru operator, cât si pentru utilaj. Constructorul suedez a adus numeroase îmbunătătiri ale sistemului hidraulic, cu scopul de a permite echipamentului să se comporte ca un utilaj multifunctional de carieră. 

Decopertarea, tăierea, pulverizarea, spargerea, sortarea si apoi eliberarea suprafetei de lucru din cadrul santierului sunt numai câteva dintre operatiunile pe care excavatoarele pentru demolări trebuie să le îndeplinească. Accesoriile necesare, precum pulverizatoare de beton, ciocane hidraulice sau foarfece necesită fiecare diferite moduri de instalare. În acest context, excavatoarele din noua gamă Volvo pentru demolări ies în evidentă, fiind extrem de versatile, atasamentele putând fi schimbate foarte usor cu ajutorul unui sistem de cuplare rapid si a conductei hidraulice auxiliare.

Pe lângă un sasiu mai lat si senile mai lungi pentru o stabilitate mai mare pe terenuri accidentate, noua gamă pentru demolări oferă o protectie superioară a întregului utilaj. 
Apărătorile montate pe toată lungimea senilelor împiedică utilajul să deraieze, iar articulatiile senilelor si cilindrii inferiori le protejează împotriva uzurii timpurii ce poate apărea în cazul lucrului pe un teren accidentat.

Bordajul metalic ajustat pe cadrul senilelor si partea inferioară a suprastructurii utilajului protejează excavatorul de resturile de rocă ascutite. Pentru o întretinere mai usoară, usile de acces la motor si mecanisme, destinate activitătii de service, sunt rabatabile. Sistemul de protejare al părtilor laterale a fost proiectat pentru a rezista oricărei loviri atunci când utilajul efectuează manevre de întoarcere pe loc. Panourile de acces ranforsate, cu grosime dublă, protejează componente cheie, iar în radiator si sub capota motorului sunt introduse microfiltre pentru a împiedica accesul unor particule fine de praf si mizerie în radiator. Cilindrii bratului si cei ai cupei, precum si furtunurile de transport al lichidului sunt protejate de apărători împotriva spargerii, ruperii sau străpungerii, atunci când utilajul lucrează în imediata apropiere a suprafetelor de demolat. Cabina echipată FOG asigură protectie operatorului fără a obstructiona planul de lucru. Scaunul ajustabil are si functie de amortizare a socurilor, iar sistemul de aer conditionat si cabina presurizată oferă confort întru-un mediu de lucru agresiv, de unde nu lipsesc praful si gazele de evacuare.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI