Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Powerscreen 2010

Mai puternic în viitor decât în trecut

15.02.2010
Mariana Pătru
 Mai puternic în viitor decât în trecut
Având o bogată experientă în domeniul proiectării si fabricatiei, producătorul irlandez Powerscreen a cunoscut în ultimii ani o crestere spectaculoasă, devenind unul dintre cei mai importanti producători de echipamente originale (OEM) destinate industriei extractive, santierelor de demolări si activitătii de reciclare. Cu o retea de peste 110 dealeri, Powerscreen a profitat de anul 2009, un an ce a adus un regres masiv în domeniul industriei constructiilor din întreaga lume, pentru a se reorganiza, cu scopul de a produce masini mai puternice, dar la un pret mai mic. Mai mult, scăderea vânzărilor de anul trecut a permis concentrarea activitătilor companiei pe proiectarea, testarea si adaptarea liniilor de productie la o nouă generatie de utilaje care desi în mare parte este deja disponibilă la vânzare, va fi prezentată oficial în cadrul expozitiei Bauma 2010.
"România este o piată care a depăsit stadiul de asteptări, fiind importantă pentru noi" - ne-a declarat domnul Conor Hegarty în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate la sfârsitul lunii ianuarie a acestui an. De fapt, România se înscrie din punctul de vedere al Powerscreen în trendul pozitiv de vânzări, înregistrat încă de la sfârsitul anului trecut. În acest sens, importatorul pentru România al mărcii, societatea Powerscreen CORPORATION a vândut deja o unitate de concasare - sortare de mare randament în luna ianuarie a acestui an, aflându-se la stadiul de discutii avansate pentru o a doua statie.

Domnul Conor Hegarty a prezentat anul 2009 din punctul de vedere al unui mare producător de utilaje, cu filiale pe toate continentele: "cu sigurantă 2009 a fost cel mai dificil an pe care si-l poate aminti orice actor implicat în această industrie. Dacă ne uităm înapoi la 2007 si 2008, acestia au fost niste ani record în termeni de cifre de afaceri pentru multi producători si de asemenea si pentru multi dintre distribuitorii nostri. Ceea ce am trăit în ultimele trei luni ale anului 2008 a fost o reducere majoră a afacerilor din toată lumea, care a condus la un declin dramatic, pentru ca mai apoi, în 2009 majoritatea afacerilor să fie înghetate, iar dealerii au raportat stocuri în exces. 2009 a fost o perioadă de stagnare pentru fabrici precum si pentru partea de distributie".

2009 - cei care au stiut să folosească răgazul, vor câstiga
Deoarece încă de la sfârsitul anului 2008 se stia deja că nici 2009 nu urma să aducă ceva bun la nivel global, conducerea Powerscreen a hotărât să întoarcă soarta în favoarea companiei, si să investească în anii care vor veni, cu sigurantă mai buni.
Prima etapă: reorganizarea internă. Conor Hegarty: "Înainte aveam două brand-uri, Powerscreen si Terex Pegson, dar în 2009 ne-am modificat strategia, pentru a aduce toate produsele de sortare si concasare sub aceiasi umbrelă, respectiv Powerscreen. Vrem să transmitem astfel un anumit mesaj către piată: suntem o companie care activează în sectorul carierelor, al reciclării si spălării, si ne-am folosit de punctele noastre forte pentru a apărea pe piată cu un singur brand pentru utilajele de sortare si concasare.

Tot în anul 2009 ne-am reorganizat reteaua de fabrici, am închis o fabrică veche din Anglia, unde produceam concasoarele si am relocalizat-o în Irlanda de Nord. Acum avem două fabrici în Irlanda de Nord, una care se axează pe producerea utilajelor pentru sortare, iar cealaltă se ocupă cu productia utilajelor de concasat."
Avantajele noii relocări sunt multiple: înlocuirea unei fabrici vechi cu una nouă si scurtarea lantului logistic presupus de activitatea de productie. Lantul de furnizori de componente se găseste în aceeasi zonă, iar acum procesul de productie este mult mai usor de realizat.
Reorientarea spre pietele emergente a constituit o altă directie prioritară pentru Powerscreen, firma deschizând o unitate în India, specializată în productia statiilor de sortare si concasare. Fabrica va acoperi numai cerintele pietei locale, care este de altfel foarte mare, iar investitia locală a atras după sine extinderea retelei de dealeri si organizarea unui lant de distributie puternic.

Anul 2010 "atacat" cu modele noi
"Am profitat de această perioadă de criză pentru a ne concentra pe dezvoltarea unei noi game de utilaje de concasare si sortare, care să fie printre cele mai bune în momentul în care piata îsi va reveni. În prima jumătate a acestui an, Powerscreen va lansa sapte produse noi. Deja la sfârsitul anului trecut am lansat un nou model compact, numit Warrior 3600, un utilaj ce permite separarea materialelor pe trei tipuri de sorturi."
Acesta vine după lansarea modelului Warrior 2400, un utilaj de categorie grea, cu dimensiunile de alimentare de 3 x 1,8 m si sortare cu trei site. Acesta este urmasul unei serii de succes, ilustrată prin modelele Warrior 1400 si 1800. În următoarele luni, Powerscreen va mai lansa cinci noi statii de sortare si concasare, printre care: concasorul cu fălci de categorie grea XA750,  cu o capacitate de productie cuprinsă între 600 si 700 tone pe oră, în functie de aplicatia pentru care este folosit precum si patru modele de concasoare medii. În prima jumătate a acestui an va fi lansat si modelul XH320, un concasor cu impact de categorie medie care a fost creat pentru cariere si sectorul de reciclare.  

Modelul XH500, urmasul modelului mai vechi 1412 va mosteni randamentul acestuia, dar cu un design mult îmbunătătit. Acest echipament poate produce 500 de tone de material concasat pe oră, având si la rândul lui o variantă mai complexă,  XH500 SR.
"Noi chiar am profitat de această perioadă moartă pentru a ne concentra pe procesul de productie, l-am restructurat pentru a deveni cât mai eficienti, am făcut cercetări pentru a dezvolta si a lansa noi produse. Suntem siguri că piata îsi revine, deja se pot observa schimbări care ne confirmă că mergem pe drumul cel bun. Vrem să fim pregătiti pentru momentul în care afacerile îsi vor relua cursul normal, să fim pe piată deja cu o nouă gamă de masini pentru a putea acoperi toate cererile din industria în care lucrăm, de la micii contractori până la operatiunile de categorie medie si la cele de mare anvergură, care de regulă se desfăsoară în cariere.
Considerăm că avem cea mai indicată gamă de utilaje din industrie, cele mai bune utilaje de concasare si sortare, utilaje pentru spălare pentru a satisface toate nevoile clientilor nostri. Când piata îsi va reveni noi vom avea sapte utilaje pe care tocmai le-am lansat sau urmează să lansăm în următoarele luni".

Piata din România

Am fost curiosi să vedem cum se vede din Irlanda, din punctul de vedere al producătorului Powerscreen piata noastră locală: "Piata din România în anii 2007 si 2008 a fost una foarte puternică. Noi am avut cereri importante si cresterea pe piata locală a fost importantă. În mod evident, anul 2009 a fost unul foarte dificil, Powerscreen Ltd., prin intermediul dealerului nostru de aici a reusit totusi să înregistreze câteva succese.

Pentru anul 2010 nu ne asteptăm ca România să înregistreze o crestere puternică, dar sperăm ca piata să rămână stabilă, nu ne asteptăm să mai scadă, dimpotrivă, ne asteptăm să rămână stabilă cu o usoară crestere. Distribuitorii nostri si-au redenumit compania, Romcat Corporation devenind Powerscreen Corporation.
Acesta este un lucru foarte bun, deoarece în acest fel prezenta numelui nostru pe piata din România va deveni mai puternică. Consider că numele Powerscreen este bine cunoscut în toată lumea, dar si aici, pe plan local. Echipele de vânzări si de after-sales Powerscreen din România sunt foarte puternice în termeni de tehnologie de concasare si sortare.
Toti specialistii firmei din România participă cu regularitate la programe de instruire pentru vânzări. De asemenea, organizăm vizite regulate la fabrici pentru a fi la curent cu noile produse si cu serviciile noastre de service.
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI