Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Caterpillar

Noua gamă de utilaje, mai aproape de perfectiune

15.02.2010
 Noua gamă de utilaje, mai aproape de perfectiune
Anul 2009 va intra în istorie ca un punct de răscruce în economia mondială. Dincolo de regresul pietei mondiale a utilajelor, criza a avut un impact invers asupra noilor tehnologii. Astfel, clientii au devenit mai pretentiosi, dorind utilaje mai performante, cu un consum mai redus si cu perioade de întretinere mai lungi. De asemenea, normele de poluare impuse de tările dezvoltate din ce în ce drastice impun modificări majore în arhitectura noilor motoare.
Cu alte cuvinte, desi banii pe piata constructiilor sunt mai putini, pretentiile sunt în crestere, producătorii mondiali, firmele puternice cu departamente de cercetare-dezvoltare tehnologică de traditie sunt acum chemati să facă fată acestei provocări. Modul în care vor răspunde cerintelor pietei va avea un impact major asupra dezvoltării lor în următorii ani, perioadă în care piata va reintra pe un trend ascendent. Caterpillar este unul din liderii mondiali care se prezintă acum în fata constructorilor din întreaga lume cu o gamă nouă de utilaje, în domeniul masinilor destinate constructiei si întretinerii infrastructurii rutiere făcând chiar istorie cu noul finisor de asfalt pe senile de cauciuc.

Expozitia mondială din luna aprilie, BAUMA 2010 reprezintă pentru liderul Caterpillar un bun prilej pentru a desfăsura în fata specialistilor veniti de pe toate continentele întreaga sa ofertă de utilaje noi. Fiind si un constructor recunoscut de motoare, CAT a înnoit flota de utilaje si cu motoare de ultimă generatie, capabile să facă fată celor mai exigente norme de poluare.
Noile modele de utilaje de la Caterpillar vor fi disponibile anul acesta si pe piata internă prin intermediul dealerului pentru România, Bergerat Monnoyeur. În continuare vom face o prezentare a noilor utilaje de la Caterpillar disponibile în România începând cu acest an.
Utilaje pentru drumuri
În domeniul constructiei si întretinerii de drumuri noutătile sunt  finisorul de asfalt pe senile din cauciuc Caterpillar AP555E si compactorul de asfalt Caterpillar CD54.

Finisorul de asfalt Caterpillar AP555E Mobil-Track este un model nou, care completează familia de finisoare de asfalt produse de Caterpillar. Mobilitatea si vizibilitatea excelentă, puterea dată de motorul Cat®C4.4 cu tehnologie ACERT, care răspunde normelor EU IIIA privind emisiile si postul de lucru confortabil sunt doar câteva dintre calitătile noului model. Cu o lătime de finisare maximă de 8 m, acest finisor poate fi folosit atât pentru asternerea covoarelor asfaltice pe drumuri nationale si autostrăzi cât si în aplicatii din domeniul urban. Trenul de rulare pe senile din cauciuc Mobil-Track®, disponibil numai pe finisoarele Caterpillar, combină tractiunea si flotatia unui tren de rulare pe senile metalice cu mobiliatea, viteza si tinuta de drum a unui finisor pe roti. Sistemul de alimentare a mixturii asfaltice este printre cele mai avansate din industrie. Cele patru componente ale sistemului de manipulare  sunt comandate independent, oferind o alimentare si o distributie de precizie a mixturii, precum si un risc scăzut de segregare a acesteia, asigurând astfel o productivitate mare. Compactorul de asfalt cu tamburi pivotanti Caterpillar CD54 a fost proiectat pentru a obtine performante înalte într-o gamă largă de aplicatii. Datorită tamburilor pivotanti, raza de virare a scăzut până la 2,8 m, comparativ cu cea de 4 m, dacă s-ar fi optat pentru sasiul articulat. Compactorul a fost proiectat cu patru moduri de virare (tambur fată, tambur spate, ambii tamburi-circular, ambii tamburi-crab) ceea ce îl face extrem de versatil. Modul de virare cu ambii tamburi-crab asigură o suplimentare cu încă 1,3 m a lătimii de compactare, asigurând astfel o productivitate mărită si costuri de operare scăzute. Tractiunea este controlată electronic pentru evitarea valurilor de compactare.
Sistemul de vibrare cu două amplitudini, selectabile din cabină, este controlat automat, permitând operatorului să stabilească momentul pornirii/opririi vibrării la plecarea de pe loc sau la schimbarea directiei, pentru a obtine o compactare netedă fără defecte.

Utilaje pentru mutat (săpat) pământul

Primul buldozer din lume cu transmisie electrică, Caterpillar D7E, aduce o economie de combustibil de până la 30 de procente în conditiile unei productivităti ridicate si a unor costuri de mentenantă mai scăzute decât în cazul solutiilor clasice. Testele din teren au demonstrat o crestere a productivitătii cu 25% comparativ cu modelul D7RII, luând în calcul cantitatea de material mutat functie de consumul de combustibil. Transmisia electrică are cu 60% mai putine organe aflate în miscare, fiind o solutie mai fiabilă si mai putin costisitoare. O altă caracteristică care oferă distinctie buldozerului D7E este solutia cu un singur cilindru central de ridicare a lamei, care împreună cu bratele laterale în formă de L, reproiectate, asigură aceeasi performantă si stabilitate cu mai putine piese si implicit cu costuri mai mici de operare.

Nu în ultimul rând, buldo-excavatoarele Caterpillar au fost beneficiarele unor modificări, seria E2 fiind pregătită să iasă pe piată. Elementele principale care au adus succesul seriei E au fost păstrate, astfel că versatilitatea, productivitatea si fiabilitatea, usurinta operării, confortul operatorului si usurinta operatiilor de service vor fi în continuare atribute cheie. Noua gamă include o serie de îmbunătătiri menite să asigure performante mai ridicate si sigurantă sporită. Astfel, bratul de excavare extensibil a fost reproiectat, noua sectiune interioară culisantă conferind mai multă stabilitate în cadrul operatiilor de săpare. Linia hidraulică suplimentară de pe bratul de excavare a fost redirectionată, fiind mai bine protejată de eventualele lovituri care pot apărea în cazul săpării santurilor înguste. Cilindrii hidraulici au fost reproiectati pentru o durabilitate crescută, iar plăcile de uzură ale bratului extensibil si stabilizatorilor au fost îmbunătătite, fiind acum mai usor de ajustat si înlocuit.

Mai multe informatii puteti găsi pe pagina de internet a dealerului Bergerat Monnoyeur, www.bm-cat.ro
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI