Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Soldatul universal:

Platformele tractabile articulate si telescopice

15.02.2010
 Platformele tractabile articulate si telescopice
Haulotte a dezvoltat o serie specială de platforme tractabile cu multiple utilizări de interior sau exterior. Si cum transportul platformelor reprezintă totdeauna un cost suplimentar important, în cazul platformelor de înăltime mare, producătorul francez a reusit să reducă greutatea proprie a acestor mijloace de lucru la înăltime suficient de mult pentru a putea fi tractate cu aproape orice mijloc de transport disponibil în cadrul unei firme.
Aceste platforme sunt recomandate si pentru utilizarea publică, primăriile si comunitătile locale putând accesa înăltimi cuprinse între 12 si 16 metri, pentru lucrări de interior sau în aer liber. Din aceste motive, posibilitătile multiple de utilizare fac din aceste platforme tractabile cel mai cunoscut tip de platformă pentru comerciantii cu afaceri dezvoltate si pentru comunitătile locale. Dimensiunile compacte si greutatea redusă permit remorcarea si transportarea lor pe orice santier. Sistemul lor de ancorare si de calare permitând lucrul pe orice tip  de suprafată denivelată. Nacelele tractabile sunt oferite atât în versiunea articulată cât si în cea telescopică.

Nacelele tractabile, model 1300 RT sunt caracterizate de o înăltime de lucru de 13 m, o rază de actiune de 5,7 m si o greutate operatională de 1.500 kg.  Nacela poate transporta două persoane cu o greutate totală de maxim 210 kg, este dotată cu axe retractabile si un brat oscilant.
Printre avantajele unei astfel de platforme se numără stabilitatea si usurinta cu care pot fi transportate, utilizarea atât pentru lucrările de interior cât si pentru cele de exterior si dispozitive de comandă perfect proportionate. Axele retractabile asigură accesul în zonele foarte înguste de până la 1,2 m. Aceste platforme beneficiază de un design robust, fiabil si usor de întretinut precum si de un nivel sporit al sigurantei asigurat de  limitatorul de greutate al nacelei.

Specificatii tehnice
Înăltime de lucru    13 m
Înăltimea platformei    11 m
Rază de actiune orizontală    5,70 m
Lătime cu lonjeroane    3,50 m
Capacitatea platformei    210 kg/ 2 persoane
Dimensiunile platformei    0,80 x 1,20 m
Rază de întoarcere    3590
Rotatia nacelei    900 (optiune)

Comenzi    proportionale

Lătime de transport    1,55 m
Lătime retractată    1,2 m
Înăltime de transport    1,98 m
Lungime de transport    5,95 m
Greutate    1.500 kg
Baterii    24 V-178 AH
Încărcător încorporat    30A

Buldoexcavatorul cu rotatie completă de 3600 Multijob MJX
Echipamentul pentru mutat pământul dezvoltat de Haulotte, Multijob MJX, un buldoexcavator cu rotatie continuă (3600) a fost ales de Sandvik pentru ciocanul său hidraulic "Grizzly". În plus, Multijob MJX este dotat si cu o aplicatie pentru deplasarea pe sine de cale ferată.
Sandvik, lider mondial pentru produse de înaltă tehnologie oferă solutii pentru multe aplicatii din industria constructiilor, inclusiv pentru echipamente destinate exploatărilor de agregate minerale de suprafată, realizare a tunelurilor, demolări, reciclare si reacoperirea drumurilor. Grupul Haulotte a lucrat împreună cu Neotec pentru a adapta modelul MJX astfel încât să răspundă tuturor cerintelor liderului Sandvik.
 Neotec este o societate specializată în cercetare si servicii pentru marii producători de vehicule cu sediul Franta. 80% din activitatea sa se axează pe proiectarea si productia de masini si echipamente speciale pentru sectorul constructiilor.

Fiind extrem de versatil, buldoexcavatorul Multijob MJX beneficiază ca dotare standard de un încărcător telescopic, un sistem de cu rotatie completă, patru roti directoare si motoare, atasare rapidă aceesoriilor care pot fi mutate si actionate din ambele pozitii de lucru.
Ciocanul hidraulic "Grizzly" este o aplicatie potrivită pentru MJX. Datorită caracterisiticilor sale: versaltilitate, robustete, adaptabilitate pentru toate situatiile. MJX a devenit astfel un utilaj nou, specializat pentru lucrări precum cele solicitate de o centrală termică pe cărbuni de mari dimensiuni, centrală ce asigură agentul termic pentru un oras de dimensiuni mari.
Neotec a adaptat acest echipament pentru a putea circula si pe sine; ciocanul hidraulic Grizzly atasat modelului MJX trebuie să lucreze 24 ore pe zi, 365 de zile pe an, indiferent de conditiile meteorologice, pentru a îmbunătăti fluxul de cărbuni din momentul în care sunt descărcati din tren.
Sistemul de încărcare este dotat cu o grapă foarte lată, aceasta trebuind să ajute la îmbunătătirea fluxului de cărbuni către transportoare. Sistemul de excavare este utilizat cu echipamente pentru tăiat, putând fi montat si un agitator  hidraulic, cu scopul de  reduce dimensiunile bucătilor de cărbune nerafinate care nu pot fi încărcate pe sistemul de transportoare. Cantitatea gestionată poate ajunge până la 2.200 tone pe oră, ceea ce înseamnă un tren la fiecare trei minute.

Varianta clasică pentru deplasarea pe pneuri oferă o serie de avantaje. În primul rând, buldoexcavatorul Multijob MJX este perfect pentru lucrul în arii limitate, în special în zonele urbane, unde numai o bandă de circulatie poate fi blocată, utilajul putând lucra si descărca în aceeasi zonă. Se poate încărca si descărca singur, iar echipamentele de lucru pot fi cărate în cupă.
Un alt avantaj este acela că nu necesită un sistem special de calare, sau un motor cu o putere mare, în schimb înăltimea maximă de lucru si raza maximă a bratului sunt printre cele mai mari de pe piată.

Fisa tehnică
Modele    MJX 950, MJX970,  MJX990
Capacitatea cupei (l)    1.000
Capacitatea de ridicare la înăltime maximă (kg)    3.200
Înăltime de ridicare (m)    3,80
Forta de rupere a cupei (daN)    5.100
Raza la sol (m)    6,80
Adâncime maximă de săpare (m)    3,80

Motor    Deutz - Turbo

Sursă de putere    92CV - 68 kW
Capacitate cilindrică (cmc)    4.038
Tipul directiei    2 roti / 4 roti / crab
Tractiune    4 roti
Trnsmisie    hidrostatică
Greutate operatională (kg)    între 9.920 si 10.490
Înăltimea până la vârful cabinei (m)    3
Lătime (m)    2,34
Lungime (m)    de la 5,96 la 6,21
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI