Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare de gamă

Sisteme de ridicare de la Ingersoll Rand

15.02.2010
Dan Vasile; Gheorghe Apostol
 Sisteme de ridicare de la Ingersoll Rand
De peste 50 de ani, Ingersoll Rand este implicat în satisfacerea nevoilor de manipulare a materialelor din toate sectoarele industriale în întreaga lume. Anii multi de experientă, certificarea ISO 9001, precum si reteaua de service 24 de ore din 24, au creat o capacitate unică de a răspunde nevoilor clientilor, cu solutii de calitate în manipularea si manevrarea diferitelor materiale si tehnologii. Ingersoll Rand a fost pionier în dezvoltarea echipamentelor de ridicare, de echilibrare, precum si a utilajelor de manipulare, devenind astfel lider  mondial în producerea de sisteme ergonomice, solutii de  proces, de manipulare asistată, ridicare si plasare de sarcini.
Cu un angajament solid în cercetare si dezvoltare, Ingersoll Rand îsi foloseste experienta în introducerea de noi solutii si tehnologii care pot integra, de asemenea, cele mai recente sisteme electronice si de control, cum ar fi sistemul InteLIFT: o solutie de control electronic a puterii aerului în manipulare si manevrare.

Prin utilizarea solutiilor Ingersoll Rand create pentru satisfacerea tuturor nevoilor de manipulare a materialelor, clientii vor remarca o îmbunătătire a productivitătii. În acelasi timp solutiile ergonomice cresc performantele operatorului si sunt astfel evitate opririle cauzate de problemele de sănătate si oferă sigurantă în folosirea echipamentelor.
Din această familie a echipamentelor Ingersoll Rand pentru ridicat, manipulat si manevrat sunt de amintit: sistemele articulate "Arm System", echilibroare (balancere) pneumatice si mecanice, trolii, sisteme de sine, vinciuri si trolii de capacităti mari.
Sisteme de manipulare articulate, paralele si verticale Ingersoll Rand
Ca si solutie pentru ocolirea obstacolelor, sistemele articulate Ingersoll Rand permit operatorului pozitionarea lină si precisă a sarcinii. Utilizate împreună cu alte echipamente Ingersoll Rand (echilibroare si limitatoare de cursă), un operator poate efectua o serie variată de operatii. Gama de sisteme de brate oferă solutii pentru manevrarea, manipularea si pozitionarea sarcinilor de la 60 kg si până la 250 kg, oferind flexibilitate si aplicabilitate pe orice piată si în orice domeniu al industriei.

Balancere si sisteme de pozitionare Ingersoll Rand
Balancerele pneumatice permit utilizatorului nu doar ridicarea sarcinii, dar si "plutirea" pentru o plasare si miscare lină, fără trepidatii, în comparatie cu troliile traditionale. Balancerele pneumatice au sarcini nominale între 20 si 1.000 kg. Intelligent Lifting Devices elimină necesitatea controlării ridicării / coborârii simtind forta cu care operatorul intervine si transformând-o în impuls ce determină miscarea sarcinii. Aceste sisteme sunt ideale pentru ridicări de sarcinii de peste 400 - 500 kg.
Mechanical spring balancers sunt concepute pentru aplicatii unde sarcina este constantă si se deplasează pe distante relativ scurte - de exemplu scule pneumatice, pistoale de sudură. Aceste balancere acoperă sarcini de până la 170 kg.

Sisteme de sine si statii de lucru Ingersoll Rand

Sistemele de sine închise sunt coloana vertebrală a oricărui ansamblu de manipulare. Ingersoll Rand oferă sase profiluri de sină de rulare din aluminiu, otel si otel inoxidabil.
Designul închis reduce acumularea de depuneri pe suprafetele interne de functionare, astfel se reduce efortul la rulare. Aceste profiluri închise sunt caracterizate prin greutate redusă si o precizie la rulare excelentă (sub 1% rezistentă la rulare). 
Toate accesoriile, cum ar fi kituri de agătare, cărucioare, cabluri de sigurantă, limitatoare de cursă si sarcină sunt disponibile în gama Ingersoll Rand pentru a construi un "tavan" complet. Întregul sistem este usor, iar prinderile demontabile nu necesită sudură.
Preocuparea primară si vitală a Ingersoll Rand este siguranta în toate solutiile pentru manipularea materialelor si pentru ridicarea sarcinilor. Sistemele de sine Ingersoll Rand sunt certificate AMM si depăsesc prevederile ANSI MH27.2.

Trolii pneumatice Ingersoll Rand

Ingersoll Rand a oferit solutii de ridicare pentru industria mondială încă din anii 1900.  Astăzi, oferă o gamă largă de echipamente de ridicat pneumatice, pentru orice industrie. Sub marca Ingersoll Rand s-a dezvoltat o gamă completă de echipamente de ridicat si tras cu actionare pneumatică (dar si hidraulică si electrică) de la 150 kg până la 100 tone, de la echipamente pentru aplicatii unde este cerută viteză mare de ridicare, pentru industria alimentară, minerit, constructii navale, centrale nucleare, termice, fabrici de ciment, rafinării, platforme de extractie petroliere si multe alte domenii.

Seria Hercu-Link

Echipamentele din seria HercuLink ridică sarcini de la 12,5 la 100 t.
Utilizând sistemul modular, compact  si versatil Hercu-Link palanele cu lant oferă rezistentă, durabilitate si robustete pentru aplicatii exigente. Fie că este un santier naval, o centrală nucleară sau centrală conventională, constructii, offshore, există un model Hercu-Link ce efectuează operatiile la timp, de fiecare dată si la un pret eficient.
Sistemele de manevrare BOP (Blowout Preventer)

Capacităti de la 20 până la 200 tone.

Conceput să îndeplinească sau să depăsească specificatiile unuia sau mai multor organisme de reglementare - norvegiană Directia de petrol (NPD), UK HSE, Lloyds Register of Shipping (NRS), Det Norske Veritas (DNV) si American Bureau of Shipping (ABS) pentru industria de foraj. Toate sistemele BOP sunt alcătuite din două cărucioare de ridicare, fiecare fiind evaluat la jumătate din capacitatea totală a sistemului.
Caracteristici:
* Constructie din otel si fontă, conceput pentru un ciclu de 100%, angrenaje planetare complet închise, lant zincat, fixări rezistente la coroziune, vopsea maritimă rezistentă la atac salin. Toate cârligele sunt montate pe rulmenti pentru o circulatie mai usoară în sarcină, recipient pentru lant din otel zincat, role de ghidare, bare de protectie din cauciuc.
* Coeficientul  de sigurantă este de 5:1, frână automată de avarie multidisc pe motor, limitatoare de cursă (superior - inferior), lanturi de sarcină de 16 si 22 mm, tratate termic si calibrate conform DIN 5684.
* Motoarele pe aer (spre deosebire de motoare electrice) sunt în mod inerent rezistente la scânteie si pot lucra în medii potential explozive.

Trolii pneumatice Ingersoll Rand

Gama de trolii Ingersoll Rand încorporează cele mai bune idei si inovatii ale Beebe International, Samiia din Franta si linia originală Ingersoll Rand. Experientei combinate a acestor societăti se adaugă si cei peste 200 de ani dedicati rezolvării celor mai dificile competitii de ridicare, tragere si pozitionare în unele din cele mai dure industrii din lume. Troliile sunt fabricate în Douai, Franta sau în Seattle, Washington, SUA.
Gama include: Seria clasică, seria Liftstar® & Pullstar®;  seria Force 5 Third Generation; seria Force 5i Infinity, precum si seria Man Rider.

Seria clasică

De la 454 kg până la 909 kg
Servind industriile de constructii si întretinere de peste 50 ani, modelul BU7A Ingersoll Rand a devenit standard.
Echipamentele sunt dotate cu frâne automate si întrunesc standardele de sigurantă ANSI / ASME B30.7

Liftstar & Pullstar

De la 300 kg până la 10.000 kg
Proiectate pentru lucrul în conditii solicitante, aer murdar, aceste trolii sunt caracterizate prin nevoia redusă de întretinere, motoreductor de înaltă fiabilitate cu cuplul mare ce se traduce într-o bună capacitate de pornire - oprire. Greutatea redusă si constructia compactă le fac portabile, dar materialul folosit asigură calităti optime pentru a rezolva cele mai dificile sarcini de ridicare si tragere.

Force 5 Third Generation

De la 1.818 kg până la 4.545 kg
Seria Force 5 Third Generation este proiectată pentru a întruni standarde de nivel mondial, atingând sau depăsind standardele din America de Nord ANSI / ASME B30.7 - partea a 3-a. Oferă o întretinere redusă, durabilitate, sigurantă, fiabilitate, control sporit si performante superioare.

Seria Man Rider

De la 150 kg la 3.125 kg
Oferta Ingersoll Rand pentru aplicatie duală - utilitară si de personal Man Rider este cunoscută la nivel mondial ca standard pentru îndeplinirea celor mai dificile cerinte de ridicare a persoanelor din industrie. Aceste trolii pentru aplicatii dure în câmpurile petroliere, au aprobare tip sau certificare independentă a societătilor de clasificare ABS, DNV sau LRS. Întrunesc prevederile privind liftarea, date de NPD, NMD sau UK HSE pentru ridicare si coborâre persoane de pe platforme de foraj.

Motive pentru alegerea unui echipament de ridicat pneumatic

* Echipamentele de ridicat si tras pneumatice sunt mai simple si durabile, oferind putere
mare pentru dimensiunile si greutătile proprii relativ reduse;
* Motoarele pneumatice nu se ard, sunt rezistente la scânteie, nu au ungere;
* Pornirea este lină;
* Se poate controla foarte simplu viteza de lucru;
* Sunt ideale pentru medii fierbinti, reci, explozive. Nu există pericolul electrocutării, al contaminării, nu se lucrează cu presiuni mari si periculoase
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI