Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bauma 2010

Vedetele Deutz (I)

15.02.2010
În acest an producătorul de motoare Deutz va fi prezent la expozitia considerată ca emblematică pentru următorul deceniu,  Bauma 2010. Pe o suprafată de peste 55 hectare, cei mai importanti producători de utilaje, echipamente, componente si piese de schimb vor arăta lumii viitorul în domeniul constructiilor.
Între 19 si 25 aprilie, standul Deutz din cadrul Bauma va oferi celor peste 200.000 de vizitatori, pe o suprafată de 400 mp, o privire de ansamblu asupra noii generatii de motoare ce corespund noilor standarde Tier 4 Interim si Tier 4 Final. Aici specialistii grupului vor oferi toate informatiile tehnice solicitate de către vizitatori. Tot în cadrul standului, clientii Deutz, precum si viitorii utilizatori ai tehnologiilor dezvoltate de către producătorul german vor găsi un portofoliu vast de componente si solutii necesare tratării gazelor arse, cu scopul reducerii emisiilor poluante din acestea.

Mai mult decât la orice editie, în cadrul Bauma 2010 motoarele vor fi în centrul atentiei, datorită provocărilor tehnologice ridicate de noile norme de poluare extrem de drastice ce au intrat sau vor intra în vigoare în Europa si Statele Unite ale Americii. Inovatiile vor avea un loc central, tehnologiile propuse pentru viitoarele motoare ce vor dota utilajele pentru constructii fiind asteptate cu nerăbdare de către specialisti. Deutz AG este considerat în prezent cel mai important producător independent de motore, iar Bauma este considerat de către specialistii grupului cel mai bun loc unde vor putea demonstra expertiza tehnologică. Provocările impuse de viitoarele norme de emisii, mai stricte, reprezintă o provocare tehnologică dar si o responsabilitate mai mare pentru Deutz AG. Asa cum precizează reprezentantii companiei, Deutz îsi asumă această responsabilitate si la editia din acest an a expozitiei Bauma si va prezenta inovatiile si solutiile tehnologice care au dus la realizarea noilor motoare ce corespund pe deplin standardelor Tier 4 Interim si Tier 4 Final.

În prim plan, la standul Deutz se va afla prototipul noului motor conceput pentru industria constructiilor, TCD 20XX. Un motor ultra compact cu patru cilindri în linie, cu o capacitate de 2,9 l, creat pentru a face fată cerintelor speciale ale utilajelor din industria constructiilor. Acesta este ofertat pentru o gamă de puteri de la 28 până la 55,9 kW. Modelul 20XX a fost special proiectat pentru a nu trece de pragul de 56 kW, astfel că nu necesită un filtru de particule diesel si prin urmare nici tehnologia complexă de regenerare asociată acestui filtru. Asadar, un motor perfect adaptat cerintelor legale si ale utilizatorilor, la un pret foarte bun.

În cazul motorului 20XX, pentru majoritatea aplicatiilor la care este utilizat,  nu este nevoie decât de  un catalizator de oxidare diesel (DOC) si un sistem de tratare a gazelor arse ieftin si usor de instalat, normele de poluare Tier IIIB si Tier4 fiind acoperite astfel fără eforturi speciale din partea clientului. Accesoriile optionale pentru modelul 20XX au fost gândite astfel încât să ofere clientilor optiuni de instalare mai flexibile si implicit costuri de operare si instalare mai reduse.  Odată cu aparitia pe piată a motorului TCD 20XX, Deutz va avea o gamă completă de motoare de putere mică ce corespund noilor standarde de mediu.

În gama de putere de 50 până la 85 kW Deutz va prezenta modelul TCD 2010. Acest  motor puternic cu numai  patru cilindri întruneste toate cerintele din domeniul constructiilor si îndeplineste normele EU IIIB si US EPA Tier 4 Interim. Modelul TCD 2010, cu o capacitate de 3,6 l înregistrează performante impresionante, din acest punct de vedere comparându-se cu motoarele, mai mari de 4 litri, existente acum pe piată. Designul compact scade costurile instalării, iar raportul putere/greutate a fost redus la minim.

Pentru motoarele cu putere medie de la 70 la 180 kW, cu turatii nominale de la 2.300 la 2.400 rpm, Deutz oferă gama de motoare TCD 2012. Aceste motoare în linie, cu 4 si 6 cilindri si răcire cu lichid constituie solutii ieftine si usor de instalat, extrem de eficiente din punct de vedere economic, rezistente si cu intervale de service lungi. Instalatie de răcire externă a gazului recirculat împreună cu filtrul de particule diesel, compacte si extrem de puternice reprezintă o caracteristică a acestor motoare. Platforma DVERT® a pregătit gama 2012 pentru a corespunde întru-totul cerintelor EU Tier IV si US EPA Tier 4. Motorul mai satisface si normele pentru utilajele mobile conform directivei EU Non-Road 2004/26, EU Tier III B si US EPA Tier 4 interim.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI