Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bauma 2010

Inovatii Meva

16.03.2010
Marcella Drăgan
 Inovatii Meva
Producătorul german de cofraje Meva s-a făcut remarcat de piata internatională prin realizarea de sisteme de cofraje complexe, dezvoltarea permanentă a gamei de produse si service-ul extins. În cei 35 de ani de istorie numele Meva a fost legat o serie de inovatii care au ridicat compania pe primele locuri în topul firmelor din domeniul tehnologiei cofrajelor pentru constructii. Meva oferă în prezent o retea extinsă de reprezentante si dealeri specializati, pentru a pune la dispozitia contractorilor solutii competente si sfaturi avizate, dar si asistentă în planificarea si realizarea sistemelor complexe de cofraje.
Cercetarea si dezvoltarea continuă, linia de productie proprie si experienta inginerească asociată sunt bazele expertizei tehnologice a companiei Meva. Păstrând traditia, compania germană se va prezenta la Bauma 2010 cu o serie de inovatii si tehnologii de ultimă oră din domeniul cofrajelor.
Meva continuă strategia one-stop-shop, oferind solutii oricărui contractant pentru fiecare stadiu al constructiei, de la fundatie la ultimele etaje ale zgârie-norilor, de la centre comerciale la infrastructură.

Cofrajul de mari dimensiuni, heavy duty Mammut 350, cu o capacitate de încărcare de 100 kN/mp si noul panou cu o înăltime de 300 cm
Oferind cea mai mare capacitate de umplere cu beton, de 100 kN/mp, si cu cea mai mare dimensiune a panoului, 250 X 350 cm = 8,75 mp, noul sistem Mammut 350 a redefinit standardele în sectorul cofrajelor de perete, rămânând unul dintre cele mai mari si mai rezistente sisteme de acest gen de pe piată, iar principala îmbunătătire adusă acestui sistem de cofraje este panoul de 300 cm.
Cofrajul asigură o finisare superioară a betonului prin panourile placate cu plastic si prin simetria punctelor de îmbinare a panourilor. Sistemul este recomandat pentru a fi folosit în realizarea structurilor foarte mari si foarte înalte, care necesită un flux mare al betonului, cum ar fi lucrările de infrastructură, uzinele electrice sau barajele hidrotehnice.

Noul sistem EcoAs cu panou de 300 cm înăltime pentru ridicarea zidurilor înalte
EcoAs este un sistem de cofraje cu montaj manual pentru fundatii, coloane usoare, grinzi de beton, scări, ziduri de grădină sau coloane de canalizare. Înăltimea panourilor de 120, 160 si 240 cm a fost ridicată cu încă 300 cm, ceea ce permite constructorului să realizeze ziduri mai înalte fără a demonta cofrajul. Întregul sistem este atractiv si datorită raportului foarte bun performantă-pret.

Sistemul usor de cofraj tip perete, independent de macara, AluFix
ALuFix reprezintă cel mai folosit tip de cofraj, iar prin extinderea înăltimii panourilor de 132 si 264 cm, sistemul oferă beneficii importante pentru constructori. Printre cele mai importante caracteristici ale acestui sistem poate fi mentionat faptul că este usor si nu depinde de macara în etapa de montare, este deosebit de flexibil, prin cele 3 înăltimi ale panourilor, la care se mai adaugă o serie de elemente tehnice de ultimă generatie.
Profilul gol si închis de aluminiu este tratat cu vopsea pudră, iar panourile sunt placate cu plastic în întregime, ceea ce duce la o mai bună finisare a betonului. De asemenea, datorită acestui tratament panourile beneficiază de o perioadă de garantie extinsă până la 7 ani. Acolo unde nu este timp pentru montarea unei macarale sau unde spatiul limitat nu permite folosirea acesteia, sistemul AluFix este prima optiune la care apelează constructorii, în special cei care ridică ansambluri rezidentiale sau spatii comerciale în cadrul asezărilor urbane, ori activează în sectorul amenajărilor peisagistice.

Sistemul StarTec cu noul panou de 330 cm
Acest tip de cofraj este unul deosebit  de rezistent, de mare capacitate, pentru aplicatii universale, cuprinzând o gamă largă de dimensiuni de ziduri, de la cele  mai subtiri la cele cu dimensiuni mari. Înăltimea panourilor de 75, 90, 135, 240 si 270 cm a fost extinsă pentru a include un panou de 330 cm, oferind astfel posibilitatea de a realiza structuri mari, fără a fi nevoie de remontarea cofrajelor. Mărirea dimensiunilor a deschis portile către noi domenii de utilizare, care până acum erau interzise acestui sistem, precum constructiile rezidentiale, comerciale, industriale si infrastructura de santier.

Sistemul MevaDec cu plăci de 160 x 160 cm
Acesta este livrat cu aproape orice tip de plăci, cu acoperire integrată sau separată. Sistemul cu plăci MevaDec se adaptează oricărui tip de placă, cu finisare integrată sau separată, folosind un singur sistem, cu aceleasi componente si aceeasi metodă de lucru, cu îmbinare manuală si fără necesitatea utilizării unei macarale. Acest sistem a fost utilizat la constructia uneia dintre cele mai cunoscute clădiri din lume, Burj Khalifa. În prezent, prin folosirea noilor panouri cu dimensiuni extinse la 160 cm x 160 cm, s-a lărgit si gama de aplicatii la care acest cofraj poate fi folosit.

Sistemul MEP HD cu capacitate mare de sustinere
Unul din sistemele care vor fi dezvoltate pe viitor este stâlpul MEP HD (heavy-duty), cu o capacitate de încărcare de 120 kN. Noul model heavy-duty deschide noi arii de aplicare pentru deja cunoscutul sistem de sustinere Shoring System MEP, care acoperă 80% din gama de aplicatii posibile.
În principal în industria constructoare sau hidraulică sau pentru constructia uzinelor electrice, arcul MEP HD permite turnarea de structuri foarte mari, precum stâlpi foarte grosi, chiar de 1 metru, fără a fi necesară schimbarea sistemului de sustinere. Arcul MEP HD poate fi folosit în diferite combinatii cu restul componentelor din sistemul de cofraje MEP, fiind compatibil cu toate elementele si accesoriile MEP.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 


 
 

PARTENERI