Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Bauma 2010

Seria 9 de la Hyundai - revolutia coreeană

16.03.2010
Mariana Pătru; Dan Pavel
 Seria 9 de la Hyundai - revolutia coreeană
Mare agitatie în cadrul grupului Hyundai înainte de startul celei mai mari expozitii europene din acest an. Ziua de 19 aprilie, atunci când va avea loc si deschiderea oficială a expozitiei Bauma reprezintă si lansarea unei noi serii de excavatoare, revolutionare după cum afirmă producătorii coreeni.
"Seria 9" de la Hyundai se va remarca prin liniile moderne, consumul redus de combustibil dar si printr-o flexibilitate deosebită fată de cerintele fiecărui client.
Începând din luna ianuarie a acestui an Hyundai a dat startul programului de lansare. Prezentarea noului concept în rândul dealerilor si clientilor din Europa este un eveniment în sine, acestia urmând să înteleagă mai bine avantajele Seriei 9. Din acest motiv producătorul coreean va pune la dispozitia celor mai buni operatori  de utilaje câteva modele cheie din noua gamă pentru teste si pentru a afla opinia celor direct implicati în utilizarea echipamentelor.

"Ne dorim ca Bauma să ne găsească extrem de pregătiti si să putem să oferim răspunsuri clare si foarte bine documentate la toate întrebările venite din partea vizitatorilor. În plus, acest program si obtinerea feed-back-ului din partea dealerilor, clientilor si operatorilor ne va permite să îmbunătătim restul modelelor din seria 9 si să adaptăm aceste excavatoare la nevoile specifice ale operatorilor din Europa, pentru că în final dezvoltăm noi concepte si masini pentru operatori" a declarat Jin-Wook Hwang, director general al Hyundai Heavy Industries Europa.
Printre modelele cheie care au fost lansate sau se află în curs de lansare se numără mini-excavatoarele R16-9 de 1,6 t si R27-9 de 2,7 t, excavatorul pe pneuri de 14 t R140W-9, un excavator pe senile de 21t R210LC-9 si dar si nou-venitul pe piată, excavatorul compact R14LCR-9.
Hyundai Heavy Industries Europa va expune la München o gamă extinsă de utilaje si echipamente de constructii, minerit si cariere, care va cuprinde toate modelele de excavatoare din Seria 9 (de la 1,6 la 52 t), a cărei lansare oficială va avea loc la Bauma.

Standul de dimensiuni impresionante va găzdui de fapt toate tipurile de utilaje marca Hyundai.
Astfel, vor fi expuse nu mai putin de 14 excavatoare (inclusiv seria nouă de mini-excavatoare pe pneuri si pe senile), 13 modele din Seria 9, 5 modele de încărcătoare frontale dar si 4 noi modele de stivuitoare din gama -7E.
Beneficiind de tehnologie de vârf, detalii inovatoare, mediu de lucru al operatorului mult îmbunătătit, performante ridicate si un consum de combustibil redus, noile excavatoare Hyundai Seria 9 urmăresc să trezească interesul  constructorilor dar si al operatorilor, prin cresterea confortului în spatiul de lucru.

Seria 9 - totul pentru operator
Atentia specialistilor Departamentului de Cercetare si Dezvoltare Hyundai s-a îndreptat, în cazul Seriei 9, către operatorul utilajului. Fiecare componentă, fiecare mecanism sau organ de lucru au fost analizate temeinic si evaluate, luându-se în considerare impactul asupra calitătii mecanice si functionale a utilajului, dar fiind corelate si cu confortul si ergonomia postului de conducere. Principiul din spatele acestei abordări este dorinta Hyundai de a crea un mediu de lucru în care operatorul să se simtă confortabil si multumit.
Cele trei valori în jurul cărora a fost creată întreaga Serie 9 vizează preferintele operatorului, precizie de exceptie si performante de durată. Noile excavatoare Hyundai permit operatorilor să ajusteze si să seteze performantele utilajului si nivelul de confort conforme cu nevoile si preferintele fiecăruia.   

Tabloul de bord împreună cu ecranul LCD cu diagonală de 13 cm îi furnizează operatorului acces instantaneu la o multitudine de functii, moduri de functionare, moduri de lucru, verificări ale punctelor de service, diagnostice instantanee si multe altele.
Confortul operatorului este o prioritate pentru Hyundai, astfel că acesta beneficiază de un scaun cu pernă pe aer, joystick-uri si cotiere a căror pozitie si înăltime pot fi reglate. În plus operatorii pot controla pe deplin temperatura din interiorul cabinei datorită sistemului de aer conditionat din dotarea standard, iar sistemul radio/ MP3/CD player asigură un mediu de lucru plăcut. Operatorul lucrează într-un mediu mai putin stresant si datorită izolării fonice de exceptie a cabinei.

Exactitate de chirurg

Precizia deosebită a miscărilor de lucru sau de schimbare a pozitiei este dată de către sistemul hidraulic original, o solutie inovatoare marca Hyundai. Solutia tehnică cunoscută sub numele Posi-Nega si instalată pe excavatoarele din gama medie este reprezentată de un sistem hidraulic simplu si din acest motiv extrem de fiabil. Miscările bratului sunt controlate de un sistem sofisticat dar intuitiv si deci usor de utilizat de către operator, pe când cupa si functiile de deplasare sunt controlate si comandate cu ajutorul unui sistem mecano-hidraulic simplu si deci extrem de rezistent. Controlul exact al miscărilor de lucru este posibil datorită unei pompe cu piston axial ce poate asigura la suprasarcină o presiune suplimentară si a unui sistem de control electric al blocului de valve al distribuitorului central hidraulic.  Excavatoarele Hyundai Seria 9 sunt echipate cu cele mai noi motoare diesel cu 6 cilindri Cummins QSB, care îndeplinesc normele de poluare Stage IIIA si care împreună cu un dispozitiv nou CAPO (computer aided power optimization) furnizează totdeauna un nivel optim de putere. Astfel, niciodată nu va fi generată mai multă putere decât este necesară, dar nici mai putină, consumul de combustibil fiind permanent în echilibru cu gradul de utilizare al utilajului.
Pentru a veni în ajutorul proprietarilor de utilaje si a le proteja investitia, Hyundai a montat pe toate excavatoarele Seria 9 sistemul de monitorizare prin satelit Hi-Mate, care facilitează localizarea utilajului si monitorizarea acestuia în orice moment, oriunde s-ar afla. De asemenea Hi-Mate permite diagnosticarea utilajului, verificarea numărului de ore de functionare, nivelul de combustibil.
Anul XIII, nr. 145, mar 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017
 
 
 

PARTENERI